Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Már csak a csoda segíthet női kéziseinken, kiesett a BL-ből a Barcelona

Eurosport
Eurosport

Publikálva 09/12/2021 - 10:16 GMT+1

Szokásos szerdai podcastünkben az Aranylabda lebonyolításáról beszélgettünk, hoztunk egy cikket az átalakulóban lévő Veszprémről, de írtunk a tokiói olimpián két arannyal berobbanó Marcell Jacobsról is.

A dánoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott - Illyés Tibor

Fotó: MTI

Az utolsó pillanatban elhappolta az első helyet a Juventus a Chelsea elől, a Barcelona pedig elvérzett a csoportkörben, 2000 óta először.

Amennyiben szeretnétek ilyen és ehhez hasonló tartalmakkal indítani a napot, iratkozzatok fel hírlevelünkre.

Nyáron rászánta magát a Veszprém a nagyon is időszerű újjáépítésre: David Davist az edzőként első komoly megbízatását teljesítő Momir Ilić váltotta a kispadon, a keretből pedig kikerült néhány nehezen kezelhető játékos. Azóta voltak a Veszprémnek jobb és rosszabb periódusai is, az időnként hullámzó teljesítménnyel azonban mindenki számolt. De hol tart tulajdonképpen Ilić a csapatépítésben?
Még erre a hétre is maradt aranylabdás kontentünk. Ezúttal azt beszéltük ki állandó szakértőnk, Marosi Gergely segítségével, milyen szempontok alapján ítélik oda a díjat, kik szavazhatnak egyáltalán. A Hosszabbítás podcast két műsorvezetője, Farkasvölgyi Gábor és Rév Dániel arra a kérdésre is kereste a választ, milyen megoldásokkal lehetne elejét venni annak, hogy akkora vitákat generáljon az Aranylabda, mint az idén.
Marcell Jacobsa tokiói olimpia alatt egy szempillantás alatt hatalmas sztár lett. Nem is csoda, hiszen hatalmas meglepetésre megnyerte a férfi 100 méteres sprintet, majd utána Olaszországgal a 4x100-as aranyat is elhozták. Azóta ritkábban lehetett versenyen látni az olasz sprintert, és ez sem véletlen, kicsit üresnek érezte magát, és inkább a felkészülésre koncentrált. Most az a célja, hogy bizonyítsa: nem véletlenül kerültek hozzá azok az érmek.

Foci

Drámai véget ért a Bajnokok Ligája H-csoportja: a címvédő Chelsea ugyanis csak 3-3-as döntetlent játszott a Zenit otthonában, a Juventus viszont legyőzte otthon a Malmőt, így a torinóiak jutottak tovább csoportelsőként.
A papírformának megfelelően 3-0-ra legyőzte az FC Barcelonát a Bayern München, így a katalánok a 2000/2001-es idény óta először kiestek a BL csoportköréből. A szerdai játéknapon továbbjutott a Lille és a Salzburg is, az Atalanta-Villarreal mérkőzést viszont a hóvihar miatt csütörtökre halasztották.
Sajnálatos események zajlottak le a Manchester United-Arsenal mérkőzésen, a vendégszurkolók ugyanis megdobálták a mozgáskorlátozott szektor nézőit. Egy 12 éves, epilepsziával és mozgászavarokkal küzdő fiút el is találtak, végül a helyszínen dolgozó mentősök látták el a sérülését. Diogo Dalot előtt viszont emeljük a kalapunkat.
Gyorsan terjedt a hír, miszerint Robert Lewandowski üresnek nevezte Lionel Messi Aranylabdagálán elmondott beszédét, pedig a Bayern támadójának nem állt szándékában ilyesmi. "Félreértelmezték a kijelentésemet, amelyet egy lengyel televíziónak adott interjúban tettem. Soha nem akartam arra célozni, hogy Lionel Messi szavai nem voltak őszinték vagy becsületesek" - mondta Lewandowski.
Sebastian Hallert 2019 nyarán 50 millió euróért szerződtette a West Ham United, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így idén januárban elengedték az Ajaxhoz. A két bajnokság színvonalát tekintve ezt akár visszalépésnek is tekinthetnénk, a focista azonban örült a lehetőségnek, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhet. Azóta pedig elképesztő ütemben termeli a gólokat, még egy olyan mérföldkövet is elért, amit korábban csak Cristiano Ronaldónak sikerült.
Egyre több a koronavírus-fertőzött a Tottenhanmél, a cikkünk írásakor nyolc focistánál és öt stábtagnál jár a számláló. "A mai edzés után is voltak új esetek. Holnap ki következik, én? Vagy más stábtag? Nagyon nehéz a helyzet" - jelentette ki Antonio Conte.
A klub Rennes elleni csütörtöki Konferencialiga-mérkőzését kénytelenek voltak elhalasztani, arról csak később hoz döntést az UEFA, mi legyen az összecsapás sorsra.
Ismét kórházban ápolják Pelét: a háromszoros világbajnok labdarúgót vastagbélrákkal kezelik, orvosai szerint a kemoterápiás kezeléseket követően pár nappal hazatérhet.

Tenisz

Novak Djokovicneve egyelőre szerepel az Australian Open nevezési listáján, ám ez még mindig nem feltétlenül jelenti azt, hogy valóban elindul a világelső a legeredményesebb Grand Slam-tornáján. Ha viszont valaki hiányzik a sorból, ott elég egyértelmű a helyzet, az például biztos, hogy Serena Williams ezúttal kihagyja a versenyt.

Kerékpár

Nehéz időszakon van túl Mark Cavendish, a Quick-Step sprintere, akit pár hete otthonában fegyveres betörők fenyegettek meg, és raboltak ki. Az elveszített értéktárgyakon és az ijedtségen túl nagyobb baj nem történt, de azt azért elismerte: komoly hatással voltak a történtek rá és a családjára.

Téli sportok

Ha van belterjes sportág, amelyben évről évre ugyanazok a nemzetek küzdenek meg egymással, az az északi összetett csapatversenye, amelyben szinte borítékolható a norvég győzelem. Nincs is könnyű helyzetben a NOB, hiszen némi túlzással úgy kell vadászni a kvótaszerzésre alkalmas sportolókra, hogy összejöjjön a tervezett 10 váltó.
Jessie Diggins tavaly első tengerentúliként nyert Tourt, összetett- és távolsági világkupát, de idén csak az olimpia számít az amerikai klasszisnak.
Komoly logisztikai feladat előtt áll a cseh síszövetség, ugyanis a felszerelésüket szállító kamiont elég csúnyán összetörte egy figyelmetlen kamionsofőr. „Amit tudtunk, átszerveztünk és átpakoltunk. Két teherautó elindult Csehországból a felszerelésekért, egy pedig Németországból érkezik. Ha minden jól megy, csütörtökre talán odaérnek a lécek Svájcba" - mondta Martin Blaschke.
Kjetil Jansrud hatalmasat bukott a Beaver Creek-i szuperóriás-műlesikló versenyen, ami véget is vetett az idényének. Térdsérülése miatt ugyanis műteni kell.
Hat mérkőzésről eltiltották Jason Spezzát, a Toronto Maple Leafs legendás csatárát, amiért fejen térdelteNeal Pionkot. Nem úszta meg az eltiltást a sértett sem, ő ugyanis nem sokkal korábban Rasmus Sandinnak okozott térdsérülést, ezt torolta meg később Spezza.
A Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt összeállítású magyar vegyespáros elszenvedte második vereségét a curlingesek olimpiai pótkvalifikációs versenyén: szerda délelőtt a százszázalékos ausztráloktól kapott ki. A magyar kettős győzelemmel zárta a csoportkört, Dániát 8-3-ra sikerült legyőzni, ami azt jelenti, hogy tovább harcolhatnak az olimpiai részvételért.

Még több sport

A magyar női kézilabda-válogatott 30-19-re kikapott Dániától a spanyolországi világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, így már csak matematikai esélye van a célként és elvárásként megfogalmazott negyeddöntőbe jutásra.
A Genesys OSC-Újbuda hazai medencében 16-11-re legyőzte a BVSC-Zuglót a férfi vízilabda OB I keddi rangadóján. Helyszíni tudósításunk a Nyéki Imre uszodából Csacsovszky Erik nyilatkozatával.
Ilya Shymanovich fantasztikus formában versenyzett 2021-ben, nyert Európa-bajnokságot, úszott világcsúcsot, és az ISL-t is behúzta a csapatával. Riválisai közül azonban sokan vádolják őt csalással, és nem, kivételesen nem a megszokott doppingvádakról van szó.
Papa Massata Diack többször utalt már arra, nagyon is tisztában van azzal, milyen sötét ügyekben volt része az apjának, a napokban elhunyt Lamine Diacknak, és arra is volt rálátása, hogyan működtek a világ legnagyobb sportszövetségei. Amennyiben ezeket nyilvánosságra hozná, az alapjaiban megrázhatná a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget is.
A Túraautó Világkupa idényzáró oroszországi versenyén szabadkártyával állt rajthoz a Lada Sport Rosneft csapat, ám több kedvezőtlen tényező együtt állása miatt akkora pluszsúlyt kellett kiszabni rájuk, hogy teljesen esélytelenek voltak. Ennek ellenére nem kizárt, jövőre újra megpróbálják.
Egyébként sem bátorítanánk arra senkit, hogy lopásra adja a fejét, de az különösen nem szerencsés, ha valaki egy küzdősportolót próbál megrövidíteni. Volt, aki ezt a leckét a saját kárán tanulta meg.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés