Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Cristiano Ronaldo rekordját az Ajax BL-újonc csatára ismételte meg bravúrosan

Takács Márton

Frissítve 08/12/2021 - 11:49 GMT+1

Az Ajax elefántcsontparti válogatott csatára, Sébastien Haller Cristiano Ronaldo után mindössze a második játékos, aki a Bajnokok Ligája csoportkörének minden mérkőzésén betalált. Haller rekordbeállításának értékét növeli, hogy mindezt úgy érte el, hogy ez az első (!) szezonja a BL-ben.

Sébastien Haller és egyik csapattársának szerdai gólöröme

Fotó: AFP

Sébastien Haller az Ajax mind a hat Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésén szerzett gólt.

Az Ajax 4-2-re nyert a Sporting ellen kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, 6. fordulójában. Az amszterdamiak mind a hat mérkőzésüket megnyerték - történetük során először -, 100%-os mérlegük úgy még nagyobb jelentőségű, hogy a Borussia Dortmund is a riválisaik közé tartozott.
Sébastien Haller tíz góllal zárta ezt a hat meccset, úgy, hogy mind a hat találkozón gólt szerzett, erre a bravúrra pedig mindössze Cristiano Ronaldo volt képes eddig, még a Real Madrid játékosaként a 2017/2018-as idényben.
Erik ten Hag csapata Haller vezetésével 20 alkalommal volt eredményes, és mindössze öt gólt kapott a csoportmérkőzéseken, így könnyedén jutott be a 16 közé.
Sébastien Haller ezzel a teljesítményével megelőzte az Aranylabdáról két egymás követő évben lemaradó Robert Lewandowskit a Bajnokok Ligája idei szezonjának gólkirályi címéért folytatott versenyben.
A zseniális Marco van Basten óta ő az első futballista, aki négyszer talált be a Bajnokok Ligája-debütálásakor, az Ajax Sporting felett aratott győzelme során. Lewandowski per pillanat egy góllal van lemaradva tőle, a lengyel abban a reményben léphet pályára szerda este a Bayern-Barcelona mérkőzésen, hogy válaszolni tud a kihívásra.
picture

Sébastien Haller

Fotó: Getty Images

És hogy miért olyan nagy dolog ez azon kívül, hogy a gólzsákban világra jövő Cristiano Ronaldo rekordját állította be Sébastien Haller? Azért, mert a 27 esztendős elefántcsontpartinak ez az első BL-évada! Legalább tíz találatot pedig olyanok jegyeztek rajta kívül a csoportkörben, mint Ronaldo, Messi és Lewandowski.
Tovább is van, mondjuk még?
Haller a Premier League-ben szereplő West Ham Unitedet hagyta ott 2021 januárjában az angolnál lényegesen gyengébb színvonalú holland bajnokság és az Ajax kedvéért. De ő tudta, mit csinál. A váltásról így nyilatkozott korábban:
"Nem tekintem ezt visszalépésnek, távolról sem. A Bajnokok Ligájában ragyoghatok."
És lőn.
Sébastien Haller 2021. szeptember 15-én debütált a BL-ben, december 7-én pedig már a tizedik gólját könyvelhette el a sorozatban. Már most többször volt eredményes, mint például Eden Hazard (9) az eddigi karrierje során.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés