Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Arsenal-szurkolók fejbe dobtak és kigúnyoltak egy 12 éves autista fiút

Nagy Benjámin

Publikálva 08/12/2021 - 17:54 GMT+1

De jött a United védője, aki miatt valamennyire mégis szép lett a nagyon csúnya történet, így George legközelebb talán félelem nélkül le mer ülni az Old Trafford nézőterére.

Diogo Dalot és Nuno Tavares

Fotó: AFP

Sajnos a 73.123 néző közül van, akinek nem csak a gólokról maradt emlékezetes a december 2-i Manchester United-Arsenal meccs.

A 3-2-es hazai sikerrel záruló angol bajnoki második félidejében ugyanis az Arsenal-szurkolók elkezdtek mindenféle tárgyakat dobálni a lelátón, a mozgáskorlátozott szektorban pedig egy érme fejen találta a 12 éves George Howe-t, aki élete első meccsén szurkolt az Old Traffordon.
Az epilepsziás, mozgászavarokkal is küzdő autista fiút egyből ellátták a helyszínen dolgozó mentősök, majd édesapja, James kórházba szállította. Az apuka a Twitteren osztotta meg a szörnyű élményt.
„Undorító volt, amit műveltek, de már a kezdés előtt érezni lehetett, hogy ez egy ilyen meccs lesz. Kigúnyolták a mozgáskorlátozottakat, aztán 20 perc után elkezdtek üvegeket, kupakokat és a büfében vásárolt pitéket dobálni. Közvetlenül azon a helyen landoltak, ahol George ült, ezért helyet cseréltem vele, hogy nehogy eltalálja őt valami. A második félidőben aztán már pénzérmék is repültek, a 75. perc körül pedig sajnos épp George fejét találta telibe az egyik. Nem elég, hogy rohamai vannak, amik miatt nem feltétlen jó, ha a feje sérül, csúnyán feldagadt a homloka.
Tavaly George nagyon rossz állapotban feküdt a kórházban, és amikor megkérdeztem, mi tenné boldoggá, azt mondta, hogy minden Premier League-stadionban szeretne megnézni legalább egy meccset. Ez volt George tizedik PL-bajnokija idén, egyben az első szurkolása a Traffordon, és United-drukkerként azt reméltük, ez lesz a legjobb élmény, ehelyett a legrosszabb lett. George jól van, de az autizmusa miatt a stadionba járást most az emberek dobálózásával asszociálja. Remélem, a legközelebbi meccsig ez eltűnik és jól fogja érezni magát.”
A Twitteren futótűzként terjedt a hír, ami elért a United portugál védőjéhez, Diogo Dalothoz is, aki azért, hogy picit enyhüljön a fájdalom, nyilvános Twitter-posztban üzent a családnak.
„Sajnálattal hallottam, hogy a fiad min ment keresztül. Remélem, hogy már jobban van! Annak viszont nagyon örülök, hogy mindkettőtöket meghívhatom a következő hazai meccsünkre, hogy George igazán élvezhesse a futball lényegét. Tudnál adni egy elérhetőséget, hogy beszélhessek veled?”
Forrás: részben Mirror
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés