Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kínos sajtó, robotbringások, tavaszi teniszes tervek, magyar olimpiai éremesély és a "büdös" Crucible

Eurosport Magyarország

Publikálva 25/04/2024 - 00:02 GMT+2

Marozsán Fábián 11 szettlabdáról fordított és verte a tavalyi elődöntőst Madridban, Fucsovics Márton úgy érzi, fog még tornát nyerni, egyúttal azt is elárulta, hol indul el a közeljövőben, Ten Hag szerint jó irányba halad a Manchester United, Érdi Mária úgy megy az olimpiára, hogy a teher nem rajta, hanem az ellenfeleken van. Az Eurosport szerdai hírösszefoglalója.

Fucsovics Márton Hulk helyett most inkább Vasemberre hasonlított Bukarestben

TENISZ

„Nadallal játszom, WTF” – hatalmas lehetőséget kapott a 16 éves teniszező Madridban. Darwin Blanch alig hitt a szemének, amikor látta: Rafael Nadal ellen lép pályára Madridban. A 16 éves amerikai szabadkártyával indulhat a versenyen, így elsősorban a tapasztalatszerzés a cél, a sors azonban különleges ajándékot adott neki azzal, hogy rögtön minden idők egyik legnagyobb játékosával csaphat össze.
Sabalenka izgalmasabbnak tartja a férfi teniszt a nőinél – azonnal rázúdult a kommentelők haragja - Aryna Sabalenka címvédőkét várja a héten kezdődő madridi 1000-es tenisztornát. A fehérorosz játékos a verseny előtti sajtótájékoztatón több témát érintett, többek között a saját riválisairól is beszélt. Ezzel kapcsolatban elmondta: mivel jól ismeri Iga Świątek és Elena Rybakina játékát, nem szokta nézni a meccseiket, és ha szórakozásból ül le teniszt nézni, inkább a férfiakat választja.
Fucsovics Márton Hulk helyett most inkább Vasemberre hasonlított Bukarestben - Hulk-üzemmód Vasember páncéljában! Fucsovics Marci 6 év után ismét tornát nyert, így természetesen ez adta a fő témát a Salakblog podcast következő adásában. A magyar teniszező mellett Rafael Nadal barcelonai visszatérése, Casper Ruud 500-as tornagyőzelme Stefanos Tsitsipas ellen és Jan-Lennard Struff hazai sikere is a terítéken. Jó szórakozást!
Fucsovics úgy érzi, fog még tornát nyerni, egyúttal azt is elárulta, hol indul el a közeljövőben - Saját bevallása szerint végre minden összeállt a játékában Fucsovics Mártonnak, aki vasárnap pályafutása második ATP-tornagyőzelmét aratta Bukarestben, ezzel 29 helyet javítva már az 53. a férfi tenisz-világranglistán.

KERÉKPÁR

„Túl kicsi voltam ahhoz, hogy felfogjam, ki is volt valójában Marco Pantani” - Davide Martinelli, a Quick-Step és az Astana korábbi profija, ettől az évtől kezdve az MBH Bank csapatánál tanul sportigazgatónak. Úgy nőtt fel, hogy fiatal korában hetente többször is összefutott Marco Pantanival, mivel az édesapja a Mercatone Uno főnökeként dolgozott. Martinellivel a mostani mezőnyről, a korábbi csapatairól, és az idei feladatairól beszélgettünk.
"A versenyzőkből robotok lettek, akiknek már önállóan gondolkodniuk sem kell" - A Groupama-FDJ menedzsere, Marc Madiot ezúttal a mezőnyben tapasztalható biztonsági problémákról beszélt, de azt is elmondta, szerinte milyen aggasztó dolgok vannak még a modern országúti kerékpározásban, sőt, az UCI-nak is küldött egy félreérthetetlen üzenetet.
AG2R egy-kettő a sprintben, már Godon vezeti az összetettet - Az AG2R versenyzője, Dorian Godon nyerte a Romandiai körverseny szerdai szakaszát, így a vezetést is átvette az összetettben. A francia csapat már 11 győzelemnél jár ebben a szezonban, és ebből három jött a World Tourban.
Őrült üldözés a török kör negyedik szakaszán, ismét gazdát cserélt a türkiz trikó - Rendesen megfuttatta a nap szökése a mezőnyt és a sprintben érdekelt csapatokat. A szökés előnye az utolsó kilométerig kitartott, de végül győzött a túlerő. A szakaszgyőztes az összetettben is átvette a vezetést.
picture

Őrült üldözés a török kör negyedik szakaszán, ismét gazdát cserélt a türkiz trikó

FOCI

A sajtó viselkedése kínos, a döntő remek eredmény - Ten Hag szerint jó irányba halad az MU. Erik ten Hag a Coventry elleni FA-kupa-elődöntőt követően elmondta: szerinte nem az eredmény volt a kínos, hanem az, ahogyan a sajtóban tálalták a meccset. Ő úgy gondolja, hogy a futballban a győzelmek a legfontosabbak, az MU pedig jól teljesített ezen a téren, és megérdemelten jutott ismét döntőbe. De vajon ez elég lesz-e ahhoz, hogy megmentse az állását?
A Paks továbbjutásával egy fontos kérdés dőlhetett el - A Paks legyőzte a Kisvárdát 2-1-re a Magyar Kupa elődöntőjében kedd este, így szinte biztossá tettek, hogy mely csapatok harcolhatnak még a nemzetközi kupaszereplésért.
Hiába esett ki a Mezőkövesd, őket akár láthatjuk az NB I következő idényében - A hétvégi kecskeméti vereségét követően biztossá vált, hogy a Mezőkövesd 8 évet követően búcsúzik a magyar élvonal küzdelmeitől és jövőre már NB II-es lesz.

MÉG TÖBB SPORT

„A határ a csillagos ég!" - Érdi Mária éremesélyesként készül az olimpiára, és rendkívül élvezi, amit csinál - Volt lehetőségünk interjút készíteni a vitorlázó Európa-bajnok Érdi Máriával, aki elárulta, azért is bízik abban, hogy jól sikerül majd az olimpia a számára, mert akkor Magyarországról is többen nyitnak majd a vitorlázás felé.
Ismét beleálltak a „büdös” Crucible-be, Murphy és Higgins védte meg a legendás helyszínt - Minden évben előkerül a vita, hogy alkalmas-e a snooker-világbajnokság helyszínének az eseménynek 1977 óta otthont adó Crucible. A vb előtt Ronnie O’Sullivan is kritizálta a helyszínt, nemrég viszont Hossein Vafaei jóval élesebb szavakkal bírálta a körülményeket. A brit játékosok közül Shaun Murphy és John Higgins is a Crucible védelmére kelt, bár utóbbi szerint a vb rövidesen úgyis költözik majd.
Elképesztő bejelentés: minden idők legeredményesebb férfi sízője öt év kihagyás után visszatér - Közel öt évvel visszavonulása után visszatérését tervezi Marcel Hirscher, kétszeres olimpiai bajnok alpesi síző, ám nem osztrák, hanem holland színekben.
A Toyota nem szállt el attól, hogy megnyerték az imolai WEC-futamot - Az Endurance Világbajnokság idei második versenyén a Toyota győzött, de mint mondják, nem erőből, így nem szállnak el a lelkesedéstől.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés