Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hiába esett ki a Mezőkövesd, őket akár láthatjuk az NB I következő idényében

Rizmayer Bence

Frissítve 24/04/2024 - 12:02 GMT+2

A hétvégi kecskeméti vereségét követően biztossá vált, hogy a Mezőkövesd 8 évet követően búcsúzik a magyar élvonal küzdelmeitől és jövőre már NB II-es lesz.

Hiába esett ki a Mezőkövesd, őket akár láthatjuk az NB I következő idényében - MTI/Bús Csaba

Fotó: MTI

Önmagában nem sok magyar futball rajongót döbbent meg ez a tény, viszont Kövesden érdekes helyzet állhat elő. Mivel a csapat jelentős részét légiósok alkotják, cserébe nem hemzsegnek magyar játékosoktól, az NB II szabályai és az MLSZ támogatási rendszere alapján komoly változásokra lehet számítani a borsodi alakulatnál.
Friss információk szerint már több kulcsember távozása biztosra vehető, valamint nagy valószínűséggel Milan Milanovic munkáját is meg fogják köszönni az idény végén. A szerb edző egyébiránt saját maga beadta lemondását az előző héten, de a klub nem fogadta el azt. A gyenge szereplés ellenére lehetnek olyan labdarúgók, akik maradnak az NB I-ben, hiszen az elmúlt években nyújtott teljesítményükkel rászolgáltak arra, vagy egyszerűen nem "NB II-es futballisták".
Stefan Drazic
Egyértelműen a szerb támadóval kell kezdeni, akivel kapcsolatban már télen felröppentek pletykák, hogy a Fehérvárhoz távozhat. A Kenan Kodro pótlására kinézett játékos végül nem szerződött a Vidihez. Vélhetően a fehérváriak nem akartak akkora összeget fizetni érte, amennyit kért a Kövesd, így nyáron olcsóbban kerülhetne oda. Ugyanakkor a tulajdonosváltáson átéső Újpestről is cikkeztek, mint Drazic esetleges új klubja. Mindkét klubnak szüksége lehet egy gólerős támadóra, talán az Újpestnek jobban kellhet egy Drazic kaliberű játékos.
Riccardo Piscitelli
Az olasz kapus egy korábbi interjúban azt jelentette ki, hogy ő az NB I egyik legjobb kapusa. Nos, ezzel a felvetéssel sokan vitatkoznak, de Piscitelli valóban sokat tett ahhoz hozzá, hogy a Mezőkövesd ebben az idényben legyen kieső, ne mondjuk 2 évvel ezelőtt. A 30 éves kapus az elmúlt hetekben nem játszott, de nem feltétlenül a teljesítménye miatt. A hírek szerint az Újpest nézte ki magának Piscitellit, ami elsőre nem tűnik akkora badarságnak a lilák részéről, mivel évek óta kapusgondokkal küzdenek.
Cseke Benjámin
A korábbi MTK-játékosnak nincsen rossz idénye a számok alapján, hiszen már 4 gólt szerzett védekező középpályásként a Mezőkövesdben. A 29 éves labdarúgó számára is elképzelhető, hogy nem megy a másodosztályba a borsodiakkal - noha az előző idényben pont a DVTK-val szerepelt ott. Egy Cseke kaliberű játékos akár vonzó lehet a Paksnak, az MTK-nak, vagy akár a Kecskemétnek, profilban illeszkedhet mindhárom csapatba.
Molnár Gábor
Talán sokan legyintenek a mezőkövesdi szélsőre, ám egy defenzív, reaktív futballra építő csapatban nem nagyon lehet megvillanni. Molnár egy nagyon dinamikus, jól cselező szélső, akit simán el lehet képzelni egy alsóházi NB I-es csapatnál. Adott esetben egy feljutó csapat könnyedén lecsaphatna rá, hiszen az átmeneteknél nagyon jól tud jönni egy ilyen szélső.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés