Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Giro előtti gondolatok Valter Attilától / tovább dagad a sztáredző botránya / (majdnem) bukott óriások nyomában

Eurosport Magyarország

Frissítve 04/05/2024 - 00:33 GMT+2

Nem kell sokat várni, hiszen most már tényleg kezdődik a Giro d'Italia, beszéltünk is Valter Attilával, a mezőny egyetlen magyarjával. Persze a nagy esélyes Tadej Pogacar is megszólalt, de egyéb érdekességeket is hoztunk a versenyről. Írtunk Gjert Ingebrigtsen botrányáról, akit bántalmazással vádolnak a fiai és egykori tanítványai. Valamint az egzisztenciális válságban lévő Schalkéról.

Piros trikós felvezetés: komoly meglepetés a Vuelta hegyi szakaszán

Szombaton végre elkezdődik a Giro d'Italia, Valter Attila pályafutása során negyedszer lesz ott az olasz körversenyen. A Liége előtt majdnem három hetet töltött el magaslati edzőtáborban a Teidén, és saját elmondása szerint kiváló számokat hozott, így okkal lehet bizakodó a rajt előtt. Valtert a csapaton belüli szerepéről, Pogačarról és a dobogó esélyeseiről is kérdeztük.
Rég volt egy versenyzőnek akkora esélye a 26 éve nem látott duplára, mint Tadej Pogačarnak, főleg egy ilyen durva tavasz után. Tíz versenynap, hét győzelem, és óriási fölény szinte mindenhol. Pogačar nagyot vállalt ebben a szezonban, mivel megpróbál rámenni a duplára, ami utoljára Marco Pantaninak sikerült.
A vádak egyike szerint törölközővel verte a fiát, ezért családon belüli bántalmazás gyanúja miatt eljárás indult Gjert Ingebrigtsen ellen. Az edző és édesapa ezúttal nem az olimpiai és világbajnok Jakob, valamint az Európa-bajnok Henrik és Filip ellen elkövetett erőszak miatt néz szembe vádakkal, hanem egy kisebb fiúgyermeke elleni állítólagos abúzus miatt.

Kerékpár

Szombaton 22 csapat 176 versenyzője vág neki a Giro d’Italiának, köztük Valter Attila, aki profi pályafutása során negyedszer vesz részt az olasz körversenyen. Idén 43 indulóval az olaszok lesznek a legtöbben a mezőnyben, 34-en pedig most indulnak először Grand Touron.
picture

Valter Attila: „Kicsit azért szabadabb leszek, mint a tavalyi Vueltán” - Fotó: twitter.com/vismaleaseabike

Fotó: Twitter

Alessandro Petacchinak 2004-ben 9 szakasz sem volt elég ahhoz, hogy a rekord közelébe kerüljön, Mario Cipollini viszont tizenkét év alatt 42 győzelemig jutott, amivel ő a Giro d'Italia történetének legeredményesebb versenyzője. De ki volt az utolsó versenyző, aki az elsőtől az utolsó napig vezette az összetettet?
Nagy meglepetésre Evita Muzic (FDJ - SUEZ) nyerte a Vuelta Femenina 6. szakaszát. A végig szembeszeles nap végén a La Laguna Negra emelkedőjét mászta meg a mezőny, ahol a piros trikós Demi Vollering szinte végig vezette a hegyet a riválisoknak. Muzicon kívül mindenkit leszakított, de a francia az utolsó métereken lehajrázta őt. Vas Blanka a 102. helyen fejezte be a szakaszt.

Tenisz

Egy aktuális mozi, a Challengers adta a Duplacsavar podcast legfrissebb adásának témáját. A film szerelmi háromszögbe bonyolódott teniszezőkről szól, az egyik főszerepben Hollywood talán legfelkapotabb színésznőjével, Zendayával. A műsorban hosszan taglaltuk a Challengers sportábrázolását, de bőven foglalkoztunk a karakterek közti viszonyokkal is.
A hetedik helyen kiemelt Andrey Rublev pénteken az elődöntőben 6:4, 6:3-ra legyőzte Taylor Fritzet, így ötödik alkalommal bejutott egy ezres torna döntőjébe. Rublev mindössze 73 perc alatt jutott túl amerikai ellenfelén, a döntőben Felix Auger-Aliassime-mel találkozik.
picture

Hihetetlenül összerakta magát Madridra az orosz, Rublev jutott elsőként a döntőbe

A cseh Jiri Lehecka álommenetelése az elődöntőben ért véget a kanadai Felix Auger-Aliassime ellen, a 22 éves teniszező, aki korábban Rafael Nadalt búcsúztatta, ugyanis kénytelen volt feladni a meccset. A döntőben így a kanadai Andrey Rublev ellen játszik majd.
Ons Jabeur tavaly nagyon közel került ahhoz, hogy Grand Slam-bajnok legyen. A wimbledoni döntőig élete teniszével jutott el, ott pedig egy olyan játékos várt rá, aki ellen füvön egyértelmű esélyesnek számított. A tunéziai azonban messze nem játszott úgy a döntőben, ahogyan előtte, és két szettben kikapott Markéta Vondroušovától. Idén azonban bezsebelné a hiányzó címet.

Foci

Tizenkét év után elhagyja a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Borussia Dortmundot Marco Reus, az együttes 34 esztendős támadója.
A Ferencváros jó irányban halad, de juthat még feljebb is - jelentette ki Kubatov Gábor elnök a klub alapításának a 125. évfordulója alkalmából a közmédiának adott nyilatkozatában.
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága elfogadta a nyári németországi kontinensviadalon résztvevő válogatottak kereteinek 23-ról 26 fősre növelését.
A Fehérvár hazai pályán 4-0-s győzelmet aratott a több mint nyolcvan percen át emberhátrányban játszó MTK Budapest felett a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának péntek esti nyitányán.
picture

Még mindig messze a fény, továbbra is a túlélésért küzd a Schalke - fotó: Ralf Ibing

Fotó: AFP

A legrosszabbtól talán megmenekült a Schalke, de továbbra is nagyon nehéz helyzetben van Németország harmadik legsikeresebb klubja. A kilátástalanságról sokat elárul, hogy egyes szurkolók az 50+1-es szabályról is lemondanának, hogy extra pénzhez jusson a klub, és visszakapaszkodhasson az élvonalba. De hogyan jutott ennyire mélyre a Schalke?

Még több sport

Adrian Newey, a Forma-1 talán legkiemelkedőbb tervezőzsenije szerdán erősítette meg, amit egy ideje már pletykáltak, hogy a szezon végén elhagyja a Red Bullt. A csapat az általa tervezett autókkal hat konstruktőri- és hét egyéni világbajnoki címet szerzett. A szakember legkorábban 2025 elején csatlakozhat egy új csapathoz, amely legnagyobb eséllyel talán a Ferrari lehet.
Jak Jones tavaly debütált a Crucible Színházban, és rögtön remek szereplést mutatott be, hiszen Ali Cartert és Neil Robertsont legyőzve a negyeddöntőig menetelt. A harmincéves walesi idén még erősebb szereplést produkál, és Zhang Anda, Si Jiahui, valamint Judd Trump kiejtése után az elődöntőben Stuart Bingham ellen mutathatja meg, hogy mit tud.
Hammerl László az 1964-es tokiói olimpián győzött a férfi puskások 60 lövéses fekvő versenyében, a 3x40 lövéses összetett számban pedig bronzérmet nyert. Négy évvel később Mexikóvárosban ezüstérmet szerzett fekvőben.
A soproni női kosárlabdaklub pénteken, egy nappal a Szekszárd elleni bajnoki bronzpárharc második mérkőzése előtt a honlapján közölte, hogy szurkolóik utoljára láthatják hazai pályán játszani a 39 éves irányítót, mivel befejezi karrierjét.
Az eltiltásából visszatérő Sofron István, a magyar jégkorong-válogatott alapembere szeretne erőt adni társainak az olaszok elleni ma (péntek) esti és a szlovénok elleni szombati mérkőzésre a bolzanói divízió I/A-világbajnokságon.
Rosta Miklós leszögezte, klubcsapatával, a Dinamo Bucuresti-tel meg akarják nyerni a férfi kézilabda Európa-ligát, amelynek elődöntőjében a német Flensburggal találkoznak.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) bejelentése szerint minden korábbinál nagyobb lesz a menekült státuszú sportolók száma a párizsi olimpián.
picture

A remény üzenetét küldi a menekültek csapata - 11 országból 36 sportoló lesz ott az olimpián

Egy hét múlva Spa-Francorchamps-ban folytatódik az Endurance Világbajnokság, és az év harmadik versenyén számottevő változások lesznek a mezőnyben. Ennek oka elsősorban az, hogy a WEC belgiumi fordulója ütközik a Formula E berlini állomásával, és több olyan pilóta is van a mezőnyben, akiknek a szerződésében az utóbbi jelenti a prioritást.
A keddi Magyarország-Kanada barátságos jégkorongmérkőzésen az MVM Dome-ban lehet plüssfigurákat dobálni a jégre, az akció jótékonysági célt szolgál.
A szerdai Bajnokok Ligája búcsú ellenére a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának játékosai és a szakmai stáb továbbra is a vezetőség teljes bizalmát élvezi, adta hírül a klub pénteki közleményében.
A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában, így a szombati záró játéknapon dől el a feljutás.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés