Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Újabb nagy név búcsúzott a snooker-világbajnokságtól: Mark Williams a hatodik kiemelt kieső

Buzás Gábor

Frissítve 24/04/2024 - 09:56 GMT+2

Mark Williams hatalmas csatában maradt alul a tavalyi meglepetésember, Si Jiahui ellenében. A kínai játékos tavaly Shaun Murphyt győzte le döntő frame-ben az első fordulóban, és az elődöntőig menetelt, sőt, majdnem bejutott a fináléba. Most pedig Williamset múlta felül 10-9-es eredménnyel. Jak Jones lesz a következő ellenfele.

Mark Williams a hatodik kiemelt kieső

Fotó: WorldSnooker

Si Jiahui 8-5-re is vezetett, miután a keddi első négy frame-et egyaránt ő nyerte. Aztán lett 9-7 a javára, de Mark Williams kiharcolta a döntő frame-et, ahol Si egy egészen csodás 77-es breaket hozott össze, amivel megnyerte a mérkőzést. Mark Selby, Luca Brecel, Ali Carter, Gary Wilson és Zhang Anda után Williams lett a hatodik kiemelt, aki kiesett az idei világbajnokságon. A walesi sztár így látta a meccset:
"Nem játszottam jól, csak a végén, amikor 9-7-ről kiegyenlítettem. Aztán kihagytam egy nehéz pirosat középre, és Si egy fantasztikus breaket lökött, nyomás alatt nem sok jobb teljesítményt láttam. Világbajnok lesz a srácból, ez nem is lehet kérdés, óriási potenciál van benne."
Si a tavalyi, semmiből jött világbajnoki elődöntője után nemrég lejátszotta élete első pontszerző döntőjét a German Mastersen, ahol Judd Trump állította meg. A 21 éves kínai játékos ezt nyilatkozta a győzelme után:
"Mark elszalasztott néhány lehetőséget, és 8-5-re elhúztam. A vége felé már nem voltam annyira nyugodt. Végig úgy éreztem, hogy én vagyok az esélytelen játékos, akinek le kell győznie az óriást. Nagyon boldog vagyok, hogy túljutottam egy ennyire kemény ellenfélen. Nem tűztem ki magam elé semmilyen célt erre a versenyre, igyekszem nyomás nélkül snookerezni, csak a lökésekre akarok koncentrálni. Tudom, hogy sokan figyelnek rám idén, és nem akarom cserben hagyni őket."
picture

Robert Milkins

Fotó: WorldSnooker

Robert Milkins egy végig szoros csatát nyert meg Pang Junxu ellen. Ez volt az első forduló harmadik döntő frame-es összecsapása. Milkins tavaly is 10-9-re győzött az első körben, akkor Joe Perry ellen. Negyeddöntőt viszont még sosem játszott a világbajnokságon. David Gilbertet kellene legyőznie ahhoz, hogy 48 évesen először a nyolc közé jusson. Már ezzel a sikerrel nagyon sokat tett azért, hogy megőrizze top 16-os tagságát, ami a roppant gyenge szezonja után nagy dolog lenne.
"Gyakorlás során jól megy a snooker, de ma a nyomás miatt borzalmasan játszottam. Csak 9-8-as hátrány után kezdtem el jobban játszani, mert alapvetően feladtam, és úgy éreztem, annál nem mehet rosszabbul, mint ahogy addig snookereztem. 0-0-nál jobban izgultam, mint a döntő frame elején."
Mark Allen hozta a tőle mostanság már megszokott, nem igazán látványos, ám annál hatékonyabb játékát. Robbie Williams mindössze két frame-et csípett meg, pedig eggyel több félszázas breaket lökött, mint északír ellenfele. Allent a játékstílusa miatt lassan elkeresztelhetjük az új Selbynek, pláne akkor, ha az eredeti visszavonul. 7-2-re vezet, szerda délután játsszák le a második szakaszt. Ryan Day 5-4-re vezet Barry Hawkins ellen, de volt 5-2 is a walesi játékos javára. Ők szerda este fejezik be ezt a mérkőzést.
picture

Mark Allen

Fotó: WorldSnooker

Kedd délelőtt elkezdődött az első forduló egyik rangadója, Ding Junhui és Jack Lisowski összecsapása. Igazi támadó snookert, magas színvonalat hozott ez a kilenc frame. Lisowski mindössze egyszer vezetett, amikor kezet fogtak: 5-4-es előnyben mehet el a közel 24 órás pihenőre, hiszen szerda délelőtt térnek vissza a folytatásra.
Kyren Wilson meghazudtolta azokat, akik kételkedtek benne, és 8-1-re ellépett Dominic Dale-től, akinek így nem sok örömet szerezhetett, hogy tíz év után ismét fellépett a Crucible-ben. Egyetlen frame-jét ugyan százas breakkel hozta, de a 2020-as döntős öt hetven feletti breaket ért el, gyakorlatilag lelépte walesi ellenfelét. Ők is szerda délelőtt térnek vissza a folytatásra, ami jó eséllyel nyúlfarknyi formalitás lesz.
Szerda délután végre asztalhoz lép a várva várt világelső, Ronnie O'Sullivan. A hétszeres világbajnok a nyolcadik győzelméért hajt, amivel egyedüli csúcstartó lenne belőle, Stephen Hendry őszinte sajnálatára. Jackson Page lesz a Rakéta ellenfele, és gyakorlatilag függetlenül az ellenféltől, alighanem ki lehet jelenteni, hogy egy első fordulós mérkőzés a Crucible-ben elsősorban O'Sullivantől függ. Ha hozza azt a hatékony játékát, amit a szezon nagy részében láttunk tőle, akkor győznie kell. Ha nem, Page-nek akkor is egészen remek snookerre lesz szüksége a sikerhez.
A Bontószög podcast tippjei:
  • Buzás Gábor: Ronnie O'Sullivan 10 - 4 Jackson Page
  • Szentimrei Kristóf: Ronnie O'Sullivan 10 - 6 Jackson Page
Szerda este kezdődik el az utolsó első körös mérkőzés, John Higgins és Jamie Jones összecsapása. Abszolút benne van a levegőben, hogy ezen a mérkőzésen is meglepetés születik. Higgins ugyan többször is mutatott remek játékot a szezonban, de elég egyértelműen látszik rajta, hogy nem bírja a hosszú mérkőzéseket. A szívós walesi viszont aligha fog elfáradni, és valószínűleg megnehezíti a négyszeres világbajnok dolgát, de az is lehet, hogy le is győzi. Egyébként korábbi négy meccsükből kettőt ő nyert.
Tippek:
  • Buzás Gábor: John Higgins 7 - 10 Jamie Jones
  • Szentimrei Kristóf: John Higgins 9 - 10 Jamie Jones
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés