Az OSC remek játékkal nyerte meg a BVSC elleni rangadóját.

Mióta az OSC mindegyik hazai mérkőzése előtt felcsendül a Genesis legjobb számai közül az Invisible Touch, Land of Confusion, I Can't Dance hármas közül valamelyik, még szívesebben jár az ember a Nyéki Imre uszodába meccsre. Ja, és a csapat is elég jó. Ez kedden is beigazolódott.
Harmadszor találkozott egymással az OSC és a BVSC ebben a szezonban, de a bajnokságban először. A Magyar Kupa negyeddöntőjében Kemény Kristóf csapata a párharc első felvonásán egy góllal legyőzte Varga Dániel együttesét úgy, hogy kétszer is öttel ment. A visszavágón az újbudaiak viszont felőrölték a Szőnyi útiakat és bejutottak a négyes döntőbe.
Vízilabda
Aranynak élte meg az olimpiai bronzot Manhercz Krisztián, az Év legjobb magyar férfi pólósa
27/12/2021 10:54
Szerdán annál is egyértelműbb győzelmet arattak a XI. kerületiek.
Az OSC 3-0-ra, majd 6-1-re elhúzott, nagyszerűen játszottak a meccs első felében Salamon Ferencék. Sokáig hibátlanul használták ki az emberelőnyeiket (végül 12/9-cel zárták ezt a műfajt, ami pazar mutató), ha pedig a BVSC védekezésben behúzódott a kapu elé, hogy megakadályozza a megint extrán centerező Hárai Balázs megjátszását, kintről lőtték át őket Burián Gergőék.
A triplázó Csacsovszky Erik például mind a három kapura lövését gólra váltotta, rajta és Hárain kívül elsősorban Manhercz Krisztián emelhető ki. Manhercz ismét komplex teljesítményt nyújtott, labdát szerzett, blokkolt (emberhátrányban is), és szerzett két gólt is.

Manhercz (3) volt a mezőny egyik legjobbja - Fotó: Madar Dávid/OSC

Fotó: facebook

Második találata rendkívül látványosra sikerült: a harmadik negyed végén megúszott, a védőjével szembeni egy az egy elleni párharcból nyertesen kikerülve bevágta a labdát a támadóidő utolsó másodpercében Kardos Gergő kapujába.
A Gyárfás Tamást eltiltás miatt nékülöző, Szabó II Bencét is a lelátón hagyó BVSC ezúttal nem tudott kellő ellenállást kifejteni, az OSC viszont jóval frissebbnek tűnt, mint az elmúlt két hétben, és egyértelmű győzelmet aratott (16-11) három nappal a Szolnok elleni MK-elődöntő előtt.
Itt kell megjegyeznünk, hogy a soproni Final Four négy résztvevője közül csak az OSC játszott bajnokit a héten, az FTC-Szolnok rangadót februárra halasztották, míg a Vasas csak jövő szerdán játszik Debrecenben.
A BVSC vezetőedzője, Kemény Kristóf úgy fogalmazott frappánsan a meccset követő sajtótájékoztatón, hogy "háromszor játszottunk az OSC-vel, utólag azt a Magyar Kupa-győzelmet elcserélném a maira, mert azért semmi nem jár, ezért pedig három pont járt volna." Ágh György, a BVSC centere pedig azt mondta, hogy "ne legyünk álszentek, átgázoltak rajtunk."

Csacsovszky Erik háromszor lőtt kapura, mind a három gól lett, ráadásul szép is - Fotó: Madar Dávid/OSC

Fotó: facebook

A mérkőzés után a jól játszó Csacsovszky Eriket kértük meg, hogy értékelje a partit:
"Volt egy rosszabb szériánk az utóbbi hetekben, ez minden csapat életében előfordul. A kérdés mindig az, hogy ez a hullámvölgy meddig tart. Úgy érzem, hogy most elindultunk felfelé, és ez mindenképpen pozitív a Magyar Kupa hétvégi négyes döntője előtt. Bízom benne, hogy tovább tudjuk vinni ezt a lendületet a hétvégére. Boldog vagyok, hogy a szombati, Honvéddal vívott meccs után ezúttal ilyen jó játékkal rukkoltunk elő, örülök, hogy itt tartunk. Úgy éreztem, hogy frissebbek vagyunk, de nem tudom az okát, így alakult."
E.ON férfi vízilabda OB I, alapszakasz, 12. forduló
Genesys OSC-Újbuda - BVSC-Zugló 16-11 (5-1, 4-4, 6-3, 1-3)
Gólszerzők: Csacsovszky E. 3, Manhercz 2, Salamon 2, Tóth M. 2, Burián 2, Hárai 2, Várnai, Vigvári Vince, Bundschuh, ill. Csapó 2, Ágh 2, Pásztor 2, Mészáros M. 2, Mészáros Cs., Nagy M., Lantos

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
Varga Dániel nem csak az Év edzője, hanem az Év embere is a magyar vízilabdában
26/12/2021 08:02
Vízilabda
A címvédő Recco az OSC otthonában is igazolta, hogy idén is a BL egyik legnagyobb esélyese
16/12/2021 11:50