Az OSC felőrölte a BVSC-t a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Még november elején rendezték a párharc első felvonását, ahol a BVSC 7-2-re és 8-3-ra is vezetett, de a szokásosnál gyengébben teljesítő OSC felzárkózott, és végül 11-10-re kapott „csak” ki. Azóta Kemény Kristóf együttese kiesett az Eurokupából a Barcelona ellenében, a Honvédot viszont legyőzte bajnoki rangadón.
Az újbudaiak a Bajnokok Ligája főtábláján kettőből kettőt nyertek eddig, miközben az FTC-hez hasonlóan borzasztóan nagy meccsdömpingben vannak.
Vízilabda
Az FTC kiváló játékkal győzte le a szupersztárokból álló szerb BL-riválisát
EGY NAPJA
Ehhez képest 3-0-val kezdték a keddi meccset. Az első negyedben továbbjutásra álltak tehát a XI. kerületiek, de a vendégek 3-3-nál utolérték őket. 6-4-nél és 7-5-nél is az OSC állt továbbjutásra, 7-7-ig tartották a lépést Pásztor Mátyásék a vendéglátókkal, onnan viszont csinált egy 5-0-s sorozatot Varga Dani csapata és eldöntötte a partit és a párharcot.
Az utolsó negyedben felőrölték a BVSC-t Burián Gergőék, és bejutottak a Magyar Kupa négyes döntőjébe a címvédő FTC-Telekom Waterpolo, valamint a Szolnoki Dózsa és a A-Híd-VasasPlaket után.

Bundschuh Erik zsákolás előtt - Fotó: Dobos Sándor/MVLSZ

Fotó: From Official Website

Hárai Balázs hatalmasat játszott megint, rengeteg kiállítást harcolt ki, büntetőt is, és még volt vagy féltucatnyi olyan helyzet, amikor nem ítéltek a javára semmit. Mellette remekelt Salamon Ferenc is, aki 8/5-ös lőlappal zárt, hátul labdát szerzett, blokkolt. Ahogy Manhercz Krisztián is alig maradt le tőle a négy találatával. A BVSC-nél ezúttal nem akadt kiemelkedő egyéni teljesítmény, mentek, ameddig bírták fizikailag és mentálisan.
A mérkőzés után a mezőny egyik legjobbjától, Salamon Ferenctől kértünk értékelést:
"Abszolút ilyen mérkőzésre készültünk, pláne, hogy az első nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, igaz, hogy szép mentéssel visszahoztuk az esélyeinket. Itt nagy erőket fektettünk bele már rögtön az elején, koncentrált volt mindenki, amit előzetesen megbeszéltünk, azt többnyire be tudtuk tartani. Úgy éreztem, hogy kezdjük őket felőrölni, de három negyeden át mindig visszakapaszkodtak a meccsbe."

Hárai Balázst nem tudták tartani a BVSC játékosai - Fotó: Dobos Sándor/MVLSZ

Fotó: From Official Website

"Ahogy a harmadik negyed utolsó két percétől összekaptuk magunkat, onnantól a szezon talán legjobb másfél negyedét produkáltuk. Felemás teljesítményt nyújtottunk ebben a párharcban, ezt a mostani produkciót próbáljuk meg lementeni, és megyünk tovább. Annyi meccsünk van még a négyes döntőig, hogy annak az időpontját még csak beírjuk a naptárba, és a sorsolás ismeretében kezdünk majd el készülni az elődöntőre."
A sajtótájékoztatón Varga Dániel, az OSC vezetőedzője így helyezte kontextusba csapata BVSC elleni sikerét:
"10 napon belül van egy BVSC-visszavágónk, Hannoverben játszunk szombaton, szerdán Vasas, szombat Fradi, és folytatódik. De nem ez a lényeg. Azt hiszem, ennek a négy meccsnek a legnehezebbjét vívtuk most meg, ez volt az utolsó ebből a négyből, ahol a kötelezően elvárt továbbjutás/győzelem tétje lelki nyomása nyomta a csapatot."


Ebben a naptári évben a fentieken kívül még vár az OSC-re a Honvéd, a BVSC és a Szolnok a bajnokságban, a Marseille, a Recco és a Jug Dubrovnik a Bajnokok Ligájában, plusz a Magyar Kupa négyes döntője. Brutál.
Férfi vízilabda BENU Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
OSC Újbuda-BVSC-Zugló 12-7 (3-2, 4-3, 2-2, 3-0)
Gólszerzők: Salamon 5, Manhercz K. 4, Bundschuch Erik, Vigvári Vince, Burián, illetve Szabó II B. 2, Gyárfás, Pásztor, Irmes Pál, Mészáros M., Nagy M.
Továbbjutott: az OSC 22-18-as összesítéssel.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
Az FTC maradt veretlen a másik BL-csapattal, az OSC-vel vívott bajnoki rangadó után
28/11/2021 12:15
Vízilabda
A szezon eddigi legjobb meccsét hozta az OSC-Vasas rangadó, több hullámvasutazással is
25/11/2021 09:49