Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Osztálykülönbség volt a dánok javára, csak matematikai esélyünk maradt továbbjutni a kézi-vb-n

MTI

Frissítve 08/12/2021 - 22:29 GMT+1

Női kézilabda-vb - Vereség Dániától a középdöntő nyitányán

Magyarország-Dánia

Fotó: MTI

A magyar női kézilabda-válogatott 30-19-re kikapott Dániától a spanyolországi világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, szerdán Granollersben, így már csak matematikai esélye van a célként és elvárásként megfogalmazott negyeddöntőbe jutásra.

Pénteken 18 órától Kongó, vasárnap 18 órától pedig a Koreai Köztársaság lesz a magyarok ellenfele, és ha mindkét meccsüket megnyerik, a németek viszont kikapnak Dél-Koreától és Dániától is, akkor a Németország, Dél-Korea és Magyarország közötti hármas holtverseny akár utóbbi csapatnak is kedvezhet. A negyeddöntőbe az első két helyezett kerül.

Eredmény, középdöntő, 1. forduló, III. csoport:
  • Dánia-Magyarország 30-19 (15-11)

Remek védekezéssel kezdtek a magyarok, az első nyolc percben csak egy gólt kaptak és hármat lőttek. Támadásban voltak kisebb-nagyobb hibák, ráadásul Klujbert néhány perc után le kellett cserélni, és a folytatásban már nem térhetett vissza, emiatt ismét beszűkültek a lehetőségek támadásban. A dánok egy négyes gólsorozattal fordítottak, sőt a 22. percben már 12-9-re vezettek, és Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időkérése sem törte meg a lendületüket. A hajrában védekezésben nem sikerült megfékezni az ellenfél játékosait, ráadásul a helyzetek kialakításával és kihasználásával is problémák voltak, így Dánia 15-11-re vezetett a szünetben.
A második félidő első felében sem változott a játék képe, a meccs kétharmadánál Dánia öt találattal jobban állt, és mivel Rebecca Reinhardt kapus kiválóan védett, a különbség tovább nőtt. Az északiak egyre jobban védekeztek, erre alapozva az 52. percben már tízzel vezettek. Az időkérések, a cserék és a nyitott védekezés hatására sem javult a magyarok helyzete, így a sorsdöntő jelentőségűként beharangozott meccs meglepően és váratlanul sima vereséggel zárult.
A dánok legeredményesebb játékosa Kristina Jörgensen volt hat góllal, a Győri Audi ETO KC csapatkapitánya, Anne Mette Hansen ötször, Laerke Pedersen négyszer talált be. A mezőny legjobbja a dán kapus Rebecca Reinhardt volt, aki rendkívül magas, 47 százalékos hatékonysággal védett (32/15).
A két csapat 52. egymás elleni mérkőzésén 26 magyar siker és három döntetlen mellett 23. alkalommal győztek a dánok.
A magyarok Szlovákiát múlt csütörtökön 35-29-re, Csehországot szombaton 32-29-re legyőzték, Németországtól hétfőn 25-24-re kikaptak Llíriában, így az E csoport második helyén végeztek, és két pontot vittek magukkal a középdöntőbe.
Az állás:
1. Dánia 6 pont (98-60),
2. Németország 6 (85-63),
3. Koreai Köztársaság 4,
4. Magyarország 2,
5. Csehország 0 (76-95),
6. Kongó 0 (59-99)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés