Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szoboszlai, a sokoldalú / Ronnie, a jól rajtoló / Bernal, a sárga trikóra vágyó

Eurosport Magyarország

Publikálva 26/04/2024 - 06:55 GMT+2

Szoboszlai Dominiknak a Liverpool legerősebb és legjobban működő középpályás triójában is helye van. Egan Bernal: "szeretnék újra Tourt nyerni és a világ legjobbja lenni". Rafael Nadal győzelemmel kezdett Madridban. Vészmegoldás helyett: nagy reformer lehet a Bayern München következő edzője. Az Eurosport csütörtöki hírösszefoglalója.

Ronnie O'Sullivan tükörsima győzelemmel jutott nyolcaddöntőbe a vb-n - videó

Már Viberen is megtaláltok minket! Csatlakozzatok a csatornánkhoz, ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb tartalmainkról!
Szoboszlai Dominiknak a Liverpool legerősebb és legjobban működő középpályás triójában is helye van
Melyik a Liverpool legerősebb középpályája most? Melyik működik a legjobban? – tették fel a kérdést a Premier Leak podcast Valójában mekkora a baj? című Liverpool extra, csak előfizetők számára elérhető múlt heti adásában a műsor résztvevői, Ablonczy Gábor, Szabó Peet, Soós Márk és Vályi Bence. Szoboszlai Dominik szerepe miatt foglalkozunk részletesebben a kérdéssel mi is.
Ronnie O’Sullivan: "akár tíz, vagy akár 21 világbajnoki címet is szerezhettem volna"
Ronnie O'Sullivan tükörsimán hozta az első mérkőzését a 2024-es snooker-világbajnokságon. A hétszeres világbajnok egyedüli rekordtartó szeretne lenni a nyolcadik címe megszerzésével. Mindenképp jó jel a rajongói számára, hogy egyrészt kiválóan játszott Jackson Page ellen, másrészt roppant pozitívan nyilatkozott a győzelme után.
Egan Bernal: "szeretnék újra Tourt nyerni és a világ legjobbja lenni”
Egan Bernal idén óriásit lépett előre, a Katalán körön szinte már a bukása előtti formáját idézte. Azóta szerinte megint nagyot lépett előre, az edzésen mutatott számai pedig már jobbak is, mint régen. Csak épp jobban mennek a többiek is, így Bernal sem tudja, mi lehet számára a határ a jövőben. De azt tudja, mi motiválja a kemény edzésekre: az álom, hogy újra sárga trikós legyen Párizsban.

TENISZ

Nadal mindössze egy gémet engedélyezett tinédzser ellenfelének Madridban
Rafael Nadal bejutott a második fordulóba a madridi tenisztorna 7,8 millió dollár (3 milliárd forint) összdíjazású férfiversenyében.

KERÉKPÁR

Pogačar és a többiek – itt a 2024-es Giro előzetes rajtlistája
A Girót szervező RCS Sport szerdán nyilvánosságra hozta a május 4-én rajtoló olasz körverseny előzetes rajtlistáját, ahol természetesen ott szerepel Valter Attila neve is. Fetter Erik nincs ott a Polti-Kometa 8 előzetes névsorában, de remélhetőleg ez a jövő hét elejére megváltozik. Legrosszabb esetben Eriket majd a május 8-án kezdődő Tour de Hongrie-n láthatjuk.
Hegyi befutót nyert a fiatal sztár, aki a Tour de Hongrie-n is ott lesz
Egész napos szökés után Thibau Nys nyerte a Romandia 2., hegyibefutós szakaszát, és a sárga trikót is átvette. Nys Vendramét sprintelte le, aki hozzá hasonlóan nagyjából 150 km-t töltött elmenésben. Plapp a szakasz végén egy kicsit elgurult a főmezőnytől, így előnyből várhatja a pénteki egyenkéntit. Az összetett esélyesek (Hindley-t leszámítva) együtt jöttek meg. Nys 3. versenynapján rögtön nyert.
Az Év befutó-fotója készülhetett el a Török kör ötödik szakaszán
Ismét mezőnyhajrá döntött a Török körversenyen, ám az elmúlt napokkal ellentétben ezúttal a sztársprinterek jelentős része is kibírta az első csoportban. Az utolsó néhány kilométert azonban veszélyesen technikásra szabták a szervezők, így végül sem Welsford, sem Cavendish nem volt a hajrában. Jakobsen igen, ő azonban inkább zseniális mozdulattal kísérte be csapattársát, aki megnyerte a szakaszt.

FOCI

Ødegaard élete formájában, a Premier League egyik legjobbjaként, maestróként vezényli az Arsenalt
Martin Ødegaard legalább december óta lenyűgöző formában futballozik az Arsenalban. A londoniak csapatkapitányán fut át minden támadás, miközben gyakorlatilag ő az első védő, aki elindítja övéi letámadását. A Chelsea ellen aratott 5-0-s győzelem alkalmával világklasszis teljesítményt nyújtott – 8-as mezben 10-es (a hivatalos értékelések szerint 9-es) produkciót.
Vészmegoldás helyett: nagy reformer lehet a Bayern München következő edzője
Miután sem Xabi Alonsót, sem Julian Nagelsmannt nem sikerült leültetni a kispadra, a Bayern München egy váratlan névvel pótolná a nyáron távozó Thomas Tuchelt. Ralf Rangnick ugyan elismert szakember Németországban, de nevéhez egy müncheni kerettel nem nagyon passzoló játékfilozófia köthető, az igénye a teljes kontrollra pedig a vezetőséggel okozhat konfliktusokat.
Nagelsmann szerint nem lehet más a német válogatott célja az Eb-n, mint a végső győzelem
A magyarokkal azonos csoportban szereplő, házigazda német válogatott szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann kijelentette, csapata szeretné megnyerni a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot.
Foden-dupla és fölényes ManCity-győzelem Brightonban
A címvédő Manchester City 4-0-ra győzött a Brighton otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából csütörtökre halasztott mérkőzésen.
Utolsó pillanatos góllal nyerte a Roma a félbeszakadt bajnokit
Az utolsó pillanatban gólt szerezve az AS Roma kicsikarta a győzelmet az Udinese vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában 1-1-es állásnál félbeszakadt mérkőzés csütörtöki befejezésén.

MÉG TÖBB SPORT

"Négy tökéletes gyakorlat elég lehet a döntőhöz” - Pigniczki Fanni Párizs előtt a hazai Eb-re készül
Az MTK tornásza második olimpiájára készül, előbb azonban világkupák és az év második legfontosabb versenye, a május végi hazai Eb vár rá. Beszélgetésünkből kiderül, hogy a személyisége és a sportja sokszor elég nehezen hozhatók össze. Fángli Henrietta országváltása után berobbant a magyar úszósportba a 100 méteres mellúszásban elért országos csúcsával, ám az olimpiai szint messzinek tűnik. Itt a Hosszabbítás podcast legfrissebb adása.
A Ferrari bakijáról, a Toyota győzelméről és Schumacher újabb erős versenyéről – Le Mans Podcast E8
Itt a Le Mans Podcast nyolcadik adása, amelyben a WEC második versenyét, az Imola 6h-t elemezzük ki Volentér Balázs autóversenyzővel. Vasárnap óta kielemeztük az adatokat, az átlagidőket, amik segítségével megpróbáltuk a látottakból kihámozni a valódi erőviszonyokat. Szóba kerül természetesen a Ferrari taktikai baklövése, a Toyota győzelme és a többiek teljesítménye is.
Választ az NFL: korszakos tehetség és történelmi kezdés is jöhet az idei drafton
Magyar idő szerint péntek hajnalban rendezik a 2024-es NFL draft első körét, ahol csapatot találnak a legnagyobb egyetemről érkező sztárok. Az első választás borítékolhatóan a korszakos tehetségnek tartott irányító, Caleb Williams lesz, de rajta kívül is három QB-ért versenyezhetnek a csapatok. Az első tíz húzás rendhagyó módon csak a támadókról szólhat, utána viszont jöhetnek meglepetések.
Horner botránya miatt távozhat a Red Bulltól a sztármérnök
A BBC és az Auto, Motor und Sport szaklap értesülései szerint távozni készül a Forma-1-es világbajnoki címvédő Red Bull istállótól a versenyautókat tervező Adrian Newey.
Nagy hátrányból állt fel a Veszprém, élnek a négyes döntős álmok
A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.
Pályafutása második Eb-bronzát nyerte Pupp Réka Zágrábban - frissítések
Az 52 kilogrammos Pupp Réka bronzérmet nyert a zágrábi olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján. A 66 kilogrammos Pongrácz Bence bronzérmet nyert a zágrábi olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.
Négy bronzérmet szereztek a magyarok a belgrádi ökölvívó Eb-n - frissítések
Az 54 kilogrammban szereplő Virbán Gábor és a 63,5 kilós Kovács Richárd is bronzérmet nyert csütörtökön a belgrádi ökölvívó Európa-bajnokságon, mivel elvesztették az elődöntőjüket.
44 éve történt legutóbb olyan, mint ami idén fog a párizsi olimpián
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján.
Galambos Péter második lett előfutamában, így döntős a szegedi Európa-bajnokságon
A kétszeres Európa-bajnok, vb-ezüstérmes Galambos Péter a második helyen ért célba előfutamában, ezzel bejutott a könnyűsúlyú egypár A döntőjébe a szegedi evezős Európa-bajnokságon.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés