Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Két győzelemre az olimpiától a magyar curling vegyespáros!

Szántó Petra

Frissítve 09/12/2021 - 09:10 GMT+1

Peking 2022 - Tovább él a magyar vegyespáros olimpiai álma

A Palancsa-Kiss páros (Fotó: World Curling Federation)

Fotó: Other Agency

Győzelemmel zárta a csoportkört a Palancsa Dorottya - Kiss Zsolt kettős a Hollandiában zajló curling vegyespáros olimpiai kvalifikációs tornán, így csoportjában másodikként zárt, és továbbra is harcolhat az ötkarikás szereplésért.

A kétszeres vegyespáros világbajnok magyar kettős 3-2-es mérleggel várta utolsó meccsét a szintén 3-2-vel álló Dánia ellen. A biztosan csoportelső és veretlen ausztrálok mögött így ez a két duó harcolt a továbbjutást érő második helyért. Az első három endben csak Dóri és Zsolti szerzett pontot, majd a dánok felzárkóztak egy kétpontos enddel, ám az ötödik endben 3 pontot írt a Palancsa-Kiss kettős, ezzel pedig komoly előnyre tett szert.
A dánok innentől csak futottak az eredmény után, így a magyar kettős magabiztos végjátékkal fejezte be a meccset 7 end után, 8-3-as győzelmet aratva.
Ez azt jelenti, hogy Palancsa és Kiss csütörtökön reggel 9 órakor a másik csoport harmadik helyezettjével, Dél-Koreával játszhat playoff-meccset. Amennyiben megnyerik a mérkőzést, akkor vegyespárosunk a magyar curling történetének első olimpiai résztvevője lesz 2022 februárjában Pekingben.
Az Eurosport csütörtök délután 15 órától és 18 órától élőben közvetíti a két playoff-mérkőzést.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés