Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Összeállt az Atomcsapat, Eriksen hazamehetett a kórházból

Eurosport
Eurosport

Publikálva 19/06/2021 - 05:29 GMT+2

Az Eurosport pénteki hírösszefoglalója.

Christian Eriksen

Fotó: SID

Az előző nap legfontosabb sporthíreit és legizgalmasabb cikkeit megkaphatod minden reggel a postaládádba.
Annyi csak a dolgod, hogy ezen a linken feliratkozol a hírlevelünkre.

Egy éve hunyt el a vízilabda egyetemes történetének legnagyobb alakja, hatalmas örökséget hagyva ránk. Mindenütt ott van, csak itt nincs. A szívekben és a tekintetekben. Az ökölbe szoruló kezekben, az arcokon legördülő könnycseppekben. Benned, s magamban.Benedek Tiborra emlékeztünk.
Tizenhat évet töltött a Real Madridnál minden idők egyik legjobb középhátvédje és csapatkapitánya, Sergio Ramos. Jelenléte elengedhetetlen volt a Real Madrid BL-sikereihez. Gólerőssége, technikai tudása a poszton páratlan. Csak a legnagyobbakkal, Paolo Maldini szintjével lehet összevetni az elmúlt 16 évét.
Ha arra van szükség, Simon Kjaer elképesztő lélekjelenléttel van ott a pályán, máskor meg focistaként nyújt fantasztikus teljesítményt. Két Eb-meccs alatt megmutatta, mit jelent istenigazából egy nemzeti csapat kapitányának lenni. Vezetőnek lenni cselekvést jelent, nem pedig pozíciót.

FOCI

Hollandia csütörtök este hazai pályán 2-0-ra legyőzte Ausztriát, amivel már most biztosította is a helyét az Eb legjobb tizenhat csapata között. Az is eldőlt, hogy június 27-én a Puskás Arénában játsszák a nyolcaddöntőjüket.
Hazamehetett a kórházból Christian Eriksen. A dán középpályás mellkasába csütörtökön kardioverter-defibrillátort ültettek, a továbbiakban otthon lábadozhat. „Köszönöm a rengeteg jókívánságot, amit kaptam, fantasztikus érzés volt ezeket látni”mondta Eriksen.
Vannak párharcok, melyek jóval túlmutatnak a sporton, ilyen az angol-skót rivalizálás. 150 éve nyüstölik már egymást, és ma este lejátszották a 115. egymás elleni összecsapásukat is. Latolgattuk egy kicsit még a péntek esti összecsapás előtt.
„Basszus, még csak 29 éves vagyok” – az egyik életmentő orvos beszámolója alapján ezek voltak Christian Eriksen első szavai az újraélesztést követően. Az orvos részletesen beszélt arról, hogy az ilyen esetekre kifejlesztett protokoll jelentősen növeli a sportolók túlélési esélyeit.
Vannak már biztos továbbjutóink, elkezdett tehát formálódni a legjobb tizenhat mezőnye. A következő napokban egy folyamatosan frissülő cikkben követjük nyomon az eseményeket, és vesszük végig a lehetséges további párosításokat.
picture

Didier Deschamps

Fotó: Getty Images

Nehéz mérkőzésre számít szombaton a magyarok ellen Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint a magyar egy jól felépített, hatékonyan játszó csapat. Úgy látja, Marco Rossi szerkezetileg nagyszerű csapatot épített. „Ne felejtsük el, Portugália ellen a 84. percig 0-0-ra álltak” – emlékeztetett a kapitány.
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya azt emelte ki, hogy nincs más opció, tökéletes játék kell a franciák ellen. Elmondta, hogy nem nyalogathatjuk a sebeinket, tovább kell lépnünk. Bár ott van náluk mások mellett a „földöntúli tehetségű” Mbappé, azért nekünk is meglehetnek az esélyeink.
Svédország nagy lépést tett a továbbjutás felé, miután pénteken 1-0 arányban legyőzte Szlovákiát. A cseh-horvát derbi egy látványos mérkőzést és 1-1-es döntetlent hozott. Az angolok és a skótok nem bírtak egymással, az esti találkozón is döntetlen született, az pedig, hogy ez egy 0-0 lett, nem annyira furcsa, főleg hogy az angolok az első félidőben - kis túlzással - el sem találták a kaput.
Elhunyt a Juventus legendás csatára, Giampiero Boniperti. Az egykori kiváló játékos 182 gólt szerzett a csapat színeiben, amivel 2006-ig ő volt a klub rekordere. Csak Alessandro Del Piero tudta őt túlszárnyalni.

TENISZ

Nem indul Tokióban az osztrákok Grand Slam-győztes teniszezője, Dominic Thiem. „Sajnos 2021 nem úgy kezdődött, ahogy szerettem volna, és nem állok készen arra, hogy Tokióban a legjobbamat nyújtsam” – írta a Twitteren. Naomi Osaka viszont ott lesz az olimpián, alig várja, hogy hazai közönség előtt bizonyítson.
picture

Dominic Thiem

Fotó: Getty Images

Szépen formálódik egy ügyes kezű, látványos és hatékony teniszre képes generáció a női teniszben. Többen is komoly hatással voltak ránk a Garroson, de közülük is kiemelkedik a 18 éves ukrán Marta Kostyuk, aki a tavalyi bajnoknővel, Iga Swiatekkel vívott egy káprázatos mérkőzést.
Matteo Berrettini és Alex de Minaur is bejutott a legjobb négy közé a londoni tenisztornán. Előbbi Dan Evanst verte két játszmában, utóbbi szetthátrányból fordított Marin Cilic ellen.
Bár Babos Tímeát és Arina Rodionovát az első helyen emelték ki Nottinghamben, az elődöntő jelentette nekik a végállomást. A negyedikként rangsorolt Niculescu/Ruse kettős győzte le őket döntő rövidítésben.

KERÉKPÁR

Egy hét múlva kezdődik a Tour de France, amelyre az Ineos iszonyatosan erős sorral utazik. Az összetett esélyesesek között három korábbi Grand Tour-győztes, Thomas, Carapaz és Geoghegan Hart is ott lesz a keretükben, most azonban még valakit megneveztek lehetséges nevető negyedikként.
picture

Ineos Grenadiers

Fotó: Getty Images

Ez a bizonyos Tourra készülő, brutál erős Ineos-sor most vált véglegessé. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy ők az Atomcsapat. Még az is lehet, hogy fennállásuk óta most a legerősebbek, pedig azért láttuk már őket dominálni. Ráadásul az idén új, a korábbiaknál agresszívebb versenyzéssel készülnek.

MÉG TÖBB SPORT

Aki meghallja azt, hogy 3x3-as kosárlabda, és elsőre az a kérdés ugrik be neki, hogy ’az mégis mi a bánat?’, annak mindenképp ajánljuk erről a vadonatúj olimpiai sportágról szóló cikkünket. Már csak azért is, mert női és férfi válogatottunk is csak egy hajszállal maradt le a tokiói indulásról.
Kezdetét vette az Eurosport Events által szervezett elektromos túraautó bajnokság nyitóhétvégéje. Az első fordulót Vallelungában rendezik, és a viszonylag hosszú töltési időszakok miatt három napon át tart majd. Íme, a hétvége programja.
Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint ambiciózus, de elérhető cél, hogy Rióhoz hasonlóan Tokióban is 160 sportoló képviselje hazánkat. Azt is elárulta, szerinte hány éremmel számolhatunk reálisan.
picture

Nagy Péter

Fotó: AFP

Megvan az újabb magyar tokiói kvóta, így már 149 fős az olimpiai küldöttségünk. Biztossá vált ugyanis, hogy a súlyemelő Nagy Péter ott lehet Tokióban, ugyanakkor az is, hogy sportágában egyedüliként képviseli majd hazánkat.
Biztosan nem védi meg olimpiai bajnoki címét 100 méteres gyorsúszásban Simone Manuel. Az amerikai úszó még döntőbe sem jutott hazája válogatóján. A verseny után őszintén mesélt arról, milyen problémákkal küzdött az elmúlt időszakban.
Itt azonban még nem volt vége a drámai eseményeknek az amerikaiak válogatóján. Nem jutott ki ugyanis az olimpiára 200 pillangón az a Phelps-utódnak kikiáltott Luca Urlando, akit előzetesen Milák Kristóf egyik legnagyobb ellenfelének tartottak.
Négy évre eltiltották korunk egyik legjobb távolugróját, Luvo Manyongát. London világbajnoka nem vezette pontosan a hollétével kapcsolatos dokumentumokat, és nem is működött együtt a vizsgálódó szervekkel. Büntetése azért is súlyosabb a megszokottnál, mert korábban metanferamin miatt már elmeszelték.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés