Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Thomas, Geoghegan Hart és Carapaz - ez lenne minden idők legerősebb Tour-kerete?

Bodnár Gergő

Publikálva 18/06/2021 - 19:04 GMT+2

Az Ineos csapata bejelentette a Touron induló 8 fős szupercsapatát, amiben Thomas, Geoghegan Hart és Carapaz is helyet kapott.

Team Ineos - Tao Geoghegan Hart, Geraint Thomas, Richie Porte

Fotó: AFP

Richard Carapaz, Jonathan Castroviejo, Tao Geoghegan Hart, Michal Kwiatkowski, Richie Porte, Luke Rowe, Dylan Van Baarle és Geraint Thomas. Ezzel a nyolc fővel vág neki a jövő szombaton rajtoló Tour de France-nak az Ineos.

Jó-jó, de ki lesz a kapitány? Kérdezhetnénk egyből. Ha nem is mindenki, de 3+1 jelentkező azért akad erre a szerepre. Az elmúlt évek során már megtanulhattuk, hogy mondhat előzetesen bárki bármit, az országút majd úgyis választ ad a legfontosabb kérdésekre.
A Thomas-Geoghegan Hart-Carapaz hármas nyilván kiemelt szerepet kap, és amolyan ’d’ opciónak, ott van a tavaly 3. helyen záró Richie Porte is, aki a Dauphiné megnyerésével hangolt a Tourra, bár elmondása szerint ott már kizárólag segítőként kell számolnunk vele. Ugyanis, ahogy ő fogalmazott, „jön eggyel” G Thomasnak, aki egyrészt kifejezetten örül az idei kiírás két időfutamának, másrészt nemrég nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Porte behúzhassa a Dauphinét.
Nem fogjuk megnyerni a Tourt úgy, ha utazunk mások kerekén, és passzívan versenyzünk
mondta Sir Dave Brailsford.
„Nekünk megvan a csapatunk ahhoz, hogy kezdeményezzünk és folyamatosan versenyt csináljunk. Szeretnénk majd megragadni minden adódó lehetőséget, miközben egy pillanatig sem fogjuk lebecsülni, illetve szem elől téveszteni az ellenfeleinket.”
A Ineos nyolc fős keretében egyébként egyetlen olyan versenyző szerepel, aki ott volt a Girón (Castroviejo), Carapaz és Geoghegan Hart személyében pedig a 2019-es és a 2020-as rózsaszín trikós is a csapat tagja. Luke Rowe az állandóságot képviseli, hisz ő 2015 óta mindig ott volt a Sky/Ineos Tour de France-ra nevezett sorában.
picture

Richie Porte - Criterium du Dauphine, 2021.

Fotó: AFP

"Ebben a szezonban megváltoztattuk a versenyfilozófiánkat, hogy nyitottabbak és agresszívebbek legyünk” - mondta Brailsford.
„Szépen ívelt felfelé a teljesítményünk az egész szezon során, folyamatosan látni a srácokon, hogy imádjak, amit csinálnak. Fontos, hogy a továbbiakban is így, félelem nélkül és bevállalósan tekerjünk, mert eddig mindig ez vezetett eredményre. A Touron sem szeretnénk változtatni, figyelünk a ziccerekre, és minden adódó lehetőségre szeretnénk lecsapni. A kulcs számunkra a közös erő és a bajtársiasság, egészen a végsőkig.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés