Az Ineos Grenadiers végleges kerete még mindig nincs meg a június 26-án kezdődő Tour de France-ra, de négyen – Geraint Thomas, Richard Carapaz, Tao Geoghegan Hart és Richie Porte – már annyira biztosak lehetnek a helyükben, hogy össze is pakolták a bőröndjeiket.

Bárki is csatlakozik hozzájuk, egyértelmű, hogy nagyon erős csapat áll rajthoz Brestben. Gabriel Rasch sportigazgató egyenesen odáig ment, hogy kijelentette: az idei sor lehet a Sky/Ineos 11 éves történetének eddigi legjobbja.
„Azt hiszem, sosem voltunk még ilyen erősek. Ha a számokat, a wattadatokat, az edzéseken mutatott sebességet és az emelkedőkön elért időket nézzük, mindenki szintet lépett. Amikor Chris Froome nálunk versenyzett és csúcson volt, kétség sem adódott, hogy ő a kapitány, most azonban több srácunk is képes lehet arra, hogy a győzelemért harcoljon.”
Tour de France
Öt dolog, amire külön érdemes lesz figyelni az idei Touron
23/06/2021 14:50
Nem ez lesz az első alkalom, hogy olyan taktikával mennek neki a Tournak, amiből bármi kisülhet, elég csak a 2012-es (Wiggins, Froome, Porte) vagy a 2018-as (Bernal, Thomas, Froome) felállásra gondolni. Más kérdés, hogy hiába van érezhetőleg kiemelkedő formában Thomas, Porte és Carapaz, Tadej Pogacart és Primoz Roglicot egy az egyben megverni nagyon nem könnyű feladat.

Richie Porte nyerte az idei Dauphinét

Fotó: AFP

Rasch ennek megfelelően tudja, hogy a keret mélységére kell támaszkodniuk az egyéni villanások helyett.
"Ha megvalósítjuk a megfelelő forgatókönyvet, akkor egyértelmű, hogy le tudjuk győzni a két szlovént. Tao, G és Carapaz is nyert már háromhetest, Richie is állt már dobogón, úgyhogy egyáltalán nem aggódom.
Pogacar és Roglic sokszor megmutatta, hogy jelenleg ők ketten a világ legjobbjai, ugyanakkor ne felejtsük, hogy mindenkinek lehet rossz napja, így nekik is. Márpedig az nagy lehetőség, hogy csapatszinten túlerőben leszünk, hisz extrán meg tudjuk dolgoztatni saját magunkat és az ellenfeleket is.
Korábban házon belülről érkezett megerősítés arról, hogy az első napok dönthetnek a pontos pozíciókról, mint ahogyan Porte segítői szerepét is többször hangoztatták. A 36 éves ausztrál (aki papíron azért igazolt az Ineoshoz, hogy másokért dolgozzon) a tavalyi Tour-dobogó óta azonban még jobb formában van, mint valaha, néhány napja megnyerte a Dauphinét, így egyre többen suttogják, hogy „nevető negyedikként” ő lehet a jolly joker.
Számunkra az a legfontosabb, hogy valaki nyerjen a csapatból. Richie egy aduász, akit a tarsolyunkban tartogatunk. Az utolsó hétre minden sokkal világosabb lesz” – mondta sejtelmesen Rasch.
A kérdés adott: mire készülnek?
Forrás: velonews.com
Tour de France
Thomas, Geoghegan Hart és Carapaz - ez lenne minden idők legerősebb Tour-kerete?
18/06/2021 17:04
Kerékpár
Richie Porte: „Jövök eggyel G-nek, de osztanak majd nekem is lapot a Touron”
10/06/2021 08:45