A Deutschland Tour augusztus 24-én rajtol Weimarban és a 28-án ér véget Stuttgartban. Besorolását illetően a második vonalba, azaz az UCI ProSeries kategóriába tartozik.
Bernal neve egyelőre nem szerepel az indulók között a Procyclingstats oldalon, de a Gazzetta dello Sport úgy tudja, a kolumbiai bekerülhet a keretbe.
A német kör útvonala nem kifejezetten kedvez Bernal stílusának, így, ha végül tényleg rajthoz állna, biztosan csak felkészülési célokkal érkezne.
Kerékpár
Tíz statisztika, ami jól mutatja Evenepoel klasszisát
30/09/2022 - 15:22
Bernal idén januárban edzésen csapódott neki egy út mellett álló busznak, és több mint 20 törést találtak a testében. Később elárulta, az orvosok szerint 95% esély volt rá, hogy lebénul.
Korábban meglehetősen ambiciózus pletykák merültek fel, melyek szerint Bernal ott lehet a Vueltán, ám sokkal valószínűbb, hogy a spanyol körverseny lesz az Ineostól várhatóan távozó Richard Carapaz búcsúversenye.
A brit csapatnál több változás is várható az idény végén. Richie Porte visszavonul, távozik Dylan van Baarle (Jumbo-Visma), Eddie Dunbar (BikeExchange-Jayco), és Andrey Amador is, aki a hírek szerint Carapazt követheti az EF-hez.
Érkezett viszont az U23-as Giro győztese, Leo Hayter, és a csapathoz tart a hollandok ígéretes összetett-menője, Thymen Arensman is. A kulcsemberek közül pedig Tom Pidcock, Filippo Ganna és Ethan Hayter is hosszabbított.
Országúti Világbajnokság
Valter Atiéknak fogalmuk nem volt, hol állnak a vb-n, Pogačar és van Aert kiakadt
28/09/2022 - 08:03
Országúti Világbajnokság
Óriási meglepetés a vb-n: Tobias Foss nyerte az időfutamot!
18/09/2022 - 07:33