A lefrissebb hírek szerint több műtétre is szükség volt, hiszen a vizsgálatokat végző orvoscsoport gerinc, mellkasi, láb- és egyéb mozgásszervi sérüléseket tárt fel a bukás után.
A műtéteket abban a kórházban végezték el (Clinica Universidad de La Sabana), ahova a kolumbiai klasszist a balesetet követően mentőautóval elszállították.
Az intézmény tájékoztatása szerint az idegsebészeti műtét hat hátközépi csigolyát érintett, mely során az idegek sérülését próbálták elkerülni, megőrizve a gerinc mozgásképességét.
Giro d'Italia
Bernal: „Jövőre szívesen visszajönnék a Giróra”
21/05/2022 07:54
Megerősítették azt a korábbi kolumbiai értesülést is, mely szerint sérült Bernal combcsontja és térdkalácsa is. Mindkét esetben törésről, utóbbinál nyílt törésről van szó, és itt is műtétre volt szükség a helyreállításhoz.
Problémát jelentett továbbá, hogy bevérzés történt a kerékpáros klasszis tüdejében, ezért a vér elvezetésére egy csövet ültettek be az orvosok.
Bernalra most 72 óra megfigyelési időszak vár az intenzív osztályon, és valószínűleg ezután tudhatunk majd többet a folytatásról.
A kolumbiai versenyző a Tour de la Provance-on kezdte volna az idei szezont, és ő vezette volna az Ineos csapatát a Tour de France-on, ám a sérülések súlyossága egyelőre zárójelbe teszi a kerékpáros kérdéseket.
Kerékpár
Bernal hamarosan visszatér
27/04/2022 19:14
Kerékpár
Már nem Sagan vagy Froome, hanem Pogačar keres a legjobban
31/03/2022 17:00