Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

300 pillangónyi vb-arany; kiderült, kik tekerhetnek egy évig magyar bajnoki trikóban

Eurosport Magyarország

Publikálva 25/06/2022 - 07:02 GMT+2

Milák Kristóf 200 pillén is világbajnok, Vas Blanka és Valter Attila lettek az országút 2022-es uralkodói. Djokovic nyomás alatt, Wimbledon a láthatáron., Pogba csak Pogba, bitang erős kerettel érkeznek Roglicék a Tourra. Az Eurosport hírösszefoglalójában a magyar úszósport történetének legjobb eredményét hozzuk 50 gyorsról, és egy balesetről is szó esik, aminek nem lett volna szabad megtörténnie.

Milák Kristóf

Fotó: AFP

Milák Kristóf elfáradt az úszó-vb hetedik napjára. Elfáradt, mégis megszerezte második aranyérmét a Duna Arénában, ezúttal 100 méter pillangón. Minket, halandókat megnyugtat a tudat, hogy ő is emberből van, főleg amikor elmeséli, hogy még elégedettebb lenne, ha a nagy riválisa itt lett volna, és ha több ereje marad üldözni a világcsúcsot. Ahogy a vizes vb alatt végig, pénteken is élő frissítésekkel jelentkeztünk, aki átfutná, hogy mi történt ezen a milákbajnoki - elnézést, elütés volt - világbajnoki napon, ide kattintson.
Mindig szuperizgalmas, hogy milyen nemzeti bajnoki trikóval készülnek a profi csapatok a versenyzőiknek, a kommentátorok szíve pedig repes, amikor kitűnnek a magyar lányok-fiúk a mezőnyből a trikolorban. Pénteken Vas Blanka és Valter Attila állhatott a dobogó legfelső fokára Pannonhalmán, az országos bajnokságon, így most kíváncsian várjuk az FDJ és az SD Worx megoldásait. Sajnos az örömünk nem volt felhőtlen: a férfiak versenye alatt egy figyelmetlen autós hajtott a lezárt pályára, és több kerékpárost is elütött.
Ki gondolta volna 2021-ben, így a wimbledoni torna környékén, hogy egy év múlva majd Rafael Nadal lesz két lépéssel Novak Djokovic előtt, ha a Grand Slam-győzelmeket nézzünk? Na ugye. Most viszont egész érdekes a felállás, kicsit megkapargattuk, miért lehet extra a két nagyágyú különversenye az All England Clubban. Aki viszont tuti, hogy nem szól bele, az Daniil Medvedev (az ismert okok miatt), a neve mégis felmerült egy egészen izgalmas interjú kapcsán. Az edzője arról beszélt, hogy új korszak kezdődhet, ha egy szabálymódosítással véget vetnek a coaching körüli képmutatásnak.

Foci

Moziban manapság teljesen megszokott, hogy már a remake-eknek is új remake-jei készülnek, hátha sikerül beszippantani a nosztalgiára szomjazó fogyasztókat. Most mintha valaki az átigazolási piacra is elővette volna a bevált receptet, Paul Pogba ugyanis ismételten a Juventus játékosa lesz, ráadásul – 2011-hez hasonlóan – azután ír alá Torinóban, hogy lejárt a Manchester Uniteddel kötött szerződése.
Kerek egy napig sem élvezhette a szenzációs hírekre éhes sportsajtó a Cristiano Ronaldo – Bayern München sztorit, máris lehűtötték a kedélyeket Németországban. A korábban a bajor klub belső titkairól könyvet jegyző újságíró, Christian Falk a Twitteren kategorikusan kijelentette, a Bayernt nem érdekli az üzlet.
Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott játékosai kiváló képességekkel rendelkeznek, de az együttes legnagyobb erősségének a csapategységet tartja, sőt, egy merész Aranycsapat-összehasonlítást is megejtett.
Távozott a komoly pénzügyi gondokkal küzdő és az angol harmadosztályba csúszó Derby County labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Wayne Rooney.
picture

Paul Pogba

Fotó: Getty Images

Kerékpár

Pénteken rendezték Pannonhalmán az országúti mezőnyversenyt a magyar országos bajnokságon, így eldőlt, hogy a férfiaknál és a nőknél ki az, aki most egy évig piros-fehér-zöldben tekerhet majd. A bringás ünnepet azonban beárnyékolta egy sajnálatos eset: egy figyelmetlen civil autós behajtott a versenypályára, és elgázolta a versenyzők egy csoportját. A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitányság vizsgálatot indított az ügyben; a sérülteknek, köztük az Eurosport stúdiójában is sűrűn megforduló Gönczy Gergőnek gyors felépülést kívánunk!
Vas Blanka magabiztosan védte meg címét az országúti magyar bajnokság női mezőnyversenyében, ahol második Jordán Dorka lett, Zsankó Petra pedig betekert a harmadik helyre.
Ezután következtek a srácok: a Pannonhalma környéki 166,1 kilométeres távnak 30 fokos melegben vágott neki a 82 fős - U23-as és felnőtt - férfi mezőny, aminek a végén Valter Attila örülhetett, mellette Dina Márton és Peák Barna állhatott a dobogóra. Mutatjuk, miket nyilatkoztak a verseny után.
Roglic, Van Aert, Vingegaard... és ez csak a Jumbo-Visma. Egy héttel a nagy rajt előtt, már hat csapat is hivatalosan bejelentette a Tour de France-on induló keretét. A legtöbben kivárnak vasárnap estig, a nemzeti bajnokságok végéig, az viszont biztos, hogy Froome indulni fog a Touron.
picture

A 2022-es ob mezőnyversenyének dobogósai (Fotó: Németh András)

Fotó: Eurosport

Tenisz

A második helyen kiemelt Stefanos Tsitsipas és az ötödikként rangsorolt Roberto Bautista Agut játssza a döntőt a mallorcai füvespályás férfi tenisztornán. Papírforma, de azért mutatjuk, hogy jutottak döntőbe. Videók a cikkben!
Hátsérülése miatt kisebb versenyszünetet tart Piros Zsombor, aki csütörtökön 3 óra 34 perces csatában kikapott a kazah Mihail Kukuskintól a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjének harmadik fordulójában, így nem jutott főtáblára.
picture

Stefanos Tsitsipas

Fotó: Getty Images

Még több sport

Az összes magyar mezőnyjátékos betalált a Brazília ellen 20-6-ra megnyert világbajnoki mérkőzésen, ennek is lehetett örülni csütörtökön az ismét telt házas Hajós uszodában. Helyszíni riportunk a Margitszigetről Angyal Dániel, Nagy Ádám, Lévai Márton és Märcz Tamás nyilatkozatával.
Lewis Hamiltonnak ki kellett volna szállnia, amíg előnyben volt – állítja Jackie Stewart, háromszoros világbajnok F1-versenyző. Szerinte a Mercedes pilótáját különösen zavarja, hogy csapattársa, George Russell jobban teljesít nála az idei szezonban. Hamilton a legutóbbi, kanadai Grand Prix-n a harmadik helyen végzett.
A 2012-es év gyászos szezon volt az autóverseny-iparág számára, hiszen a motorsport egy olyan legendás darabja ment csődbe, melyet sosem szabadott volna elveszítenünk. Ám ha akkor, 10 éve megdöbbenve olvastuk a híreket, akkor most, 2022 nyarán ugyanilyen okunk van az örömre, mivel újjáéled a híres Lola márka, és az új tulajdonossal nagy célokat tűzhet ki a jövőre.
Akadt néhány meglepetés a drafton, de jött egy olyan, ami tényleg meglepő volt, már csak azért is, mert kívülről érkezett. Egészen pontosan Párizsból, hiszen az egyébként nagy kosárlabda-rajongó hírében álló Kylian Mbappé járt Brooklynban, ahol kommentálta is a látottakat.
Fred Kerley 9.83 másodperccel a világ idei legjobbját futotta a férfiak 100 méteres távjának előfutamában csütörtökön, az amerikai atlétikai bajnokság és vb-válogató nyitónapján, a nyári világbajnokságnak is otthont adó Eugene-ben.
A Forma-1-ben szereplő Alpha Tauri szerződést hosszabbított francia pilótájával, Pierre Gaslyval. Az olasz istálló pénteken jelentette be a megállapodást, mely által a versenyző a 2023-as idényben is marad a faenzaiaknál.

Mai tervezett élő műsoraink:

📺 Eurosport 1
11.30: Kerékpár, spanyol bajnokság, Mallorca
17.00: Autosport, WTCR, Aragon, időmérő
19.00: Lovaglás, Global Champions Tour, Párizs
📺 Eurosport 2
12.00: Kajak-kenu, szlalom világkupa, Ljubljana
15.30: Tenisz. ATP-torna, Eastbourne, döntő - M.Cressy-T.Fritz
19.00: Golf. PGA Tour Travelers Championship, Cromwell (Connecticut)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés