Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mbappé feltűnt az NBA drafton, és még dobált is egy párat

Sergő Z. András

Frissítve 24/06/2022 - 13:38 GMT+2

Akadt néhány meglepetés a helyi idő szerint csütörtök esti NBA-drafton, a legnagyobb azonban mégis kívülről érkezett. Egészen pontosan Párizsból, hiszen az egyébként nagy kosárlabda-rajongó hírében álló Kylian Mbappé járt Brooklynban, ahol kommentálta is a látottakat.

Kylian Mbappé jelen volt az NBA 2022-es draftján

Fotó: Getty Images

Brooklynban járt a világbajnok francia labdarúgó, Kylian Mbappé, aki éppen szabadságát tölti a tengerentúlon. Az NBA-draft lehetőséget teremtett arra is, hogy kipróbálja magát egy másik sportágban. Az alábbi videón jól látszik, hogy kosárlabdában is megállná a helyét, persze nem mindegy, milyen szinten. A nemrég zárult döntő MVP-jének választott Steph Curry posztját talán nem veszélyezteti. De még a most bemutatkozó újoncokét sem.
Ha Mbappét nem is, négy honfitársát azért mégis draftolták csütörtök este. Ez külön öröm a francia kosárlabdának, ennél többen csak 2016-ban találtak csapatot, akkor öten, igaz, abbólcsak hárman léptek pályára. Az ideiek közül külön kiemelkedik az első körös Ousmane Dieng, akit a New York Knicks választott ki.
Mbappé természetesen az NBA mikrofonja előtt is nyilatkozott.
„Először is ki kell élvezniük ezt a pillanatot” – kezdte mondandóját a futballista. „Ez egy egyszeri megismételhetetlen esemény az életében, és csak a kezdete valami nagyszerű dolognak. Sokat kell majd dolgozniuk, mert az NBA nehéz, de bizakodó vagyok, mert ha itt vannak, az azért van, mert nagyon tehetségesek.”


Nem ez az első alkalom, hogy Mbappé kapcsolatba kerül az észak-amerikai profi kosárlabdával vagy annak főszereplőivel. A PSG csatárát korábban már Lebron James mellett is fotózták. A két sportoló állítólag közel áll egymáshoz, és követi egymás karrierjét. A nyilvánosság előtt 2018-ban kapcsolódtak össze, amikor a Los Angeles Lakers sztárja a "More Than An Athlete" (Több, mint sportoló) nevű világturnén volt.
A magyar idő szerint éjjel lezajlott draft némileg meglepetést hozott: a sokak által 1/1-nek várt Jabari Smith Jr. csak harmadik helyen kelt el, az első draftolt játékos az olasz-amerikai Paolo Banchero lett.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés