A férfiaknál a védett ranglistával induló Balázs Attila (330.) a 17. helyen kiemelt Roberto Bautista Agut (20.) ellen kezd: a spanyol játékos pályafutása legjobbjaként kilencedik is volt a világranglistán, 2019-ben pedig elődöntőt játszott a füves pályás Grand Slamen.
A legelőkelőbben rangsorolt magyar, a tavaly negyeddöntős Fucsovics Márton (57.) az első fordulóban azzal a kazah Alekszander Bublikkal (39.) csap össze, aki idén februárban Lyonban nyerte pályafutása első ATP-tornáját. A két játékos eddig négyszer találkozott egymással: a kisebb sorozatokban 1-1-re állnak, a rangosabb tornákat tekintve ugyanakkor 2020-ban Marseille-ben és tavaly Madridban is a kazah győzött.
A női mezőnyben mindhárom magyar az első wimbledoni főtáblás szereplésére készül, a sorsolás a legelőkelőbben rangsorolt Bondár Annának (62.) kedvezett a legkevésbé: a szeghalmi születésű játékos a nyitókörben a 29. helyen kiemelt ukrán Anhelina Kalinyinával (36.) csap össze.
Wimbledon
Fucsovics: „Kicsit elvesztettem a tüzet a tenisz iránt”
7 ÓRÁJA
Az ilkey-i tornán vasárnap győztes Gálfi Dalma (81.) a selejtezőből érkezett ausztrál Maddison Inglisszel (129.), míg Udvardy Panna (99.) a szlovén Tamara Zidansekkel (58.) találkozik.
Forrás: MTI
Wimbledon
Nadal elindul a naptári Grand Slamért, Balázs Attila korábbi elődöntős ellen lép pályára
8 ÓRÁJA
Wimbledon
Gálfi és Udvardy is ott van a második körben, Fucsovics kiesett Wimbledonban
18 ÓRÁJA