Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

20 lőtt góllal szórakoztatták a közönséget férfi pólósaink a brazilok elleni vb-meccsen

Takács Márton

Publikálva 24/06/2022 - 07:04 GMT+2

Az összes magyar mezőnyjátékos betalált a Brazília ellen 20-6-ra megnyert világbajnoki mérkőzésen, ennek is lehetett örülni csütörtökön az ismét telt házas Hajós uszodában. Helyszíni riportunk a Margitszigetről Angyal Dániel, Nagy Ádám, Lévai Márton és Märcz Tamás nyilatkozatával.

Nagy Ádám remekül játszott a brazilok ellen - Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Fotó: From Official Website

Közönségszórakoztató meccsen 20-6-ra nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott Brazília ellen.
A White Stripes zseniális Seven Nation Army című dalát is hallhattuk csütörtökön a Hajósban, igaz, egy remixet. Jack White-ék dalszövegének megfelelően ("A seven nation army couldn't hold me back") senki nem tarthatta vissza a magyar csapatot, hogy kedvére lője széjjel a brazil kaput.
Ez 20 alkalommal sikerült, ráadásul az összes mezőnyjátékosunk betalált. Lévai Márton élete első világbajnoki meccsén védett – jól (40%), Nagy Ádám, Varga Dénes és Zalánki Gergő is triplázott, a telt házas lelátó igen jól szórakozhatott.
Folytatás szombaton a georgiaiak (grúzok) ellen.
Angyal Dániel a duplázók közé tartozott, majd így értékelte nekünk a partit:
"Tudunk épülni ezekből a meccsekből is, szokjuk ezt a fantasztikus közönséget. Nagyon sok töltetet ad minden egyes meccs, függetlenül attól, hogy kivel játszunk. Van még mit csiszolni a teljesítményünkön, de tudtuk, hogy ez a hét ilyen lesz, hogy nem lesz még minden tökéletes, de azért nagyon élvezzük így is a játékot. Jól formálódik a csapat, bízom benne, hogy tudunk még előrelépni."
picture

Angyal Dániel még nem 100%-os, de egyre jobb - Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Fotó: From Official Website

Nagy Ádám meglőtte élete első világbajnoki góljait.
"Tomi azt kérte, hogy kőkeményen álljunk bele a mérkőzésbe, úgy gondolom, hogy ezt meg is tettük. Élveztük is a játékot az óriási közönség előtt, óriási pluszt és motivációt adnak nekünk a szurkolók. A második ötméteresemnél Dumi utasítására álltam oda megint, ’jól van, fiam, most már lődd be’ – körülbelül, és sikerült. Az első vb-gólom után megkönnyebbültem, feldobódtam."
Lévai Márton 30 éves korára jutott el odáig, hogy világbajnokságon is védhessen.
"Az ilyen meccsek nehezek a kapuból, mert Brazília ellen minden kapott gól kerülendő. Benne volt a mérkőzésben, hogy gyakoroltunk olyan védekezési elemeket, amelyekre majd később, a negyeddöntőben is szükség lesz. Egy telt házas uszodában, éles mérkőzésen tudtuk ezeket gyakorolni.
Leírhatatlan érzés, hogy itt, a Hajósban, ennyi ember, ilyen hangulat előtt védhettem életem első világbajnoki mérkőzésén. Senki nem kívánhat magának jobbat, hogy egy 20-6-os meccsen debütáljon egy vb-n. Nagyszerű volt!"
picture

Lévai Márton végre vb-n is védhetett - Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Fotó: From Official Website

A szövetségi kapitány, Märcz Tamás szerint jól használták fel a meccset a második hétre való felkészüléshez is.
"Kértem a játékosoktól, hogy hajtsuk végre azokat a taktikai elemeket, amiket elvárunk tőlük, hogy diktáljanak nagy iramot, hogy kezeljük úgy ezt a mérkőzést, mintha az egyik legfontosabb lenne. Fontos volt, hogy építsük tovább magunkat a jövőre nézve, ezt maradéktalanul teljesítették a srácok.
Sok helyzetet alakítottunk ki, dinamikusan játszottunk elöl és hátul is, jó volt az összhang a játékosok között. Ennél nehezebb mérkőzés következik Grúzia ellen, ami nem is baj. Segíthet megmutatni azokat a hiányosságokat, amelyeken kell még dolgozni.
Fizikailag jó állapotban leszünk végig, taktikailag egy-két emberelőnynél nem feltétlen volt meg a gördülékenység, de az irány jó, láttam azokat a jegyeket, amelyek kellenek a következő hétre is. A csapaton belül nagyon jó az egyensúly."
19. FINA világbajnokság, vízilabda
férfiak, A-csoport, 2. forduló, Budapest
Magyarország-Brazília 20-6 (7-1, 4-2, 4-1, 5-2)
Hajós-uszoda, vezette: Carney (ausztrál), Ohme (német)
Magyarország: Lévai - Angyal 2, Manhercz 2, Vámos 1, Mezei 1, Zalánki 3, Varga D. 3. Csere: Pohl 1, Burián 1, Nagy Á. 3, Jansik Sz. 1, Hárai 2. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Brazília: Barella - Cabral, Couthino, Freitas, Real 2, Guimaraes 1, Silva. Csere: Lacerda 1, Pedroso 1, de Paulo 1, Chiappini, Vicarze, Mendes (kapus). Szövetségi kapitány: Barbaro Diaz

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés