"Életem első három nyert szettes Grand Slam-mérkőzésén vagyok túl, fáradt, kimerült és kicsit szomorú vagyok" - kezdte értékelését a magyar szövetség közösségi oldalán. - "Örülök, hogy eljutottam a kvali döntőjéig, de sajnos fizikálisan elfogytam. Április közepe óta bajlódok a hátammal, kezdődő porckorongsérvem van, mindennap gyógytornázok, és egyre jobb lesz, de még nem fájdalommentes a hosszú mérkőzéseken. Wimbledonra és a Roland Garrosra sem tudtam felkészülni, ehhez képest jól teljesítettem, de a kemény munka hiánya mindig látszott a végén."
A 2017-es Australian Open junior bajnoka kifejtette, minden rosszban van valami jó, és Londonban legalább látta, hogy ilyen gyengén is ott tud lenni a "tűz közelében".
"Kell még három hét, hogy teljesen rendbe jöjjek, ezért lemondtam a versenyeket, és edzek, gyógytornázok, kezelésekre járok. Úgy érzem, hogy most meg kell állnom egy kicsit" - jelentette ki a 22 éves teniszező.
Wimbledon
Három és fél órás csatát veszített Piros Zsombor, nem lesz ott a wimbledoni főtáblán
23/06/2022 14:30
A folytatásról szólva a világranglista 178. helyezettje elmondta, júliusban két salakos challenger-torna után az umagi selejtezőben indul.
"A US Open előtt, augusztusban átváltunk majd kemény pályára, bízom benne, hogy jobbnál jobb mérkőzéseket tudok majd játszani" - tette hozzá Piros Zsombor.
Forrás: MTI
Wimbledon
Piros Zsombor egy lépésre van a wimbledoni főtáblától
22/06/2022 11:58
Wimbledon
Piros Zsombor 40 perc alatt letudta első meccsét a wimbledoni selejtezőben
20/06/2022 11:31