Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kiss Norbi újra EB-győztes, történelmi győzelem küszöbén a fehérorosz teniszező

Eurosport
Eurosport

Publikálva 17/10/2021 - 09:10 GMT+2

Az országúti szezon véget ért, a klubfoci viszont meccsdömpinggel tért vissza.

Kis Norbi harmadszor lett Európa-bajnok

Fotó: facebook

Szombati hírösszefoglalónkban a nap történései mellett előtérbe kerültek társadalmi igazságtalanság ellen küzdő sportolók.

Ha valaki kiváltságos helyzetben van, mint egy élsportoló, akkor ne is emelje fel a hangját társadalmi kérdésekben? A négyszeres olimpiai bajnok sprinter Michael Johnson biztos nem ért ezzel egyet, új podcast sorozatában pedig forradalmi változásokat elindító társaival beszélget. Erről a projektről mesélt egy friss interjúban.
Az első női Paris-Roubaix és Lizzie Deignan győzelme után van pár érdekes felvetés, amit érdemes lenne átbeszélni, ha a női kerékpársport jövőjéről van szó. Pénzdíjak? Nézettség? Egyenlőség? Hol tartunk most és merre tartunk? Ennek jártunk most utána cikkünkben.
Harmadszor is Európa-bajnok Kiss Nobert! A magyar kamionos a pályán megnyerte a szezonzáró hétvége első versenyét, amit büntetés miatt ugyan elvettek tőle, de a második hellyel is elég pontot szerzett ahhoz, hogy 2014 és 2015 után ismét a kontinens legjobbja legyen.
Foci
Egy közelgő világbajnokság mindig jó motiváció a mellőzött játékosok számára, hogy új klubot keressenek. Talán nem véletlen, hogy Raheem Sterling Manchester City-ből való távozásáról szólt az elmúlt két nap sportsajtója, miután egy rendezvényen megpedzegette, hogy nem elégedett a bajnokcsapatban betöltött jelenlegi szerepével. De hogyan jutottunk el idáig?
Az UEFA és a következetesség nem mindig vannak jóbarátságban. A szövetség például a diplomáciai botrány ellenére sem bünteti a Sparta Praha csapatát, pedig a cseheknek zárt kapus meccsen is sikerült a Rangers fekete játékosait kifütyülni.
El Clásico Lionel Messi és Cristiano Ronaldo nélkül? Emberemlékezet óta nem volt példa hasonlóra, de Karim Benzema szerint a Real Madrid és a Barcelona találkozója így is a klubfutball legnagyobb meccse. Egyetértünk?
A spanyol rangadó viszont csak a jövő hétvége nagy eseménye lesz, de szombaton sem maradtunk érdekes meccsek nélkül. A Bundesligában például volt "magyaros rangadó", jobbra fordult a Hertha formája és nem akárhogy tért vissza Erling Haaland sem.
Angliában a bajnokesélyesek közül gálát rendezett a Liverpool, a két manchesteri csapat közül ellenben csak az egyik hagyta el győztesen a pályát.
Kerékpár
Kis cyclocross-csapatként indultak, ma azonban már országúton is ott vannak a világ legjobbjai között. Az Alpecin parádés évet zárt az idén, hisz nyertek klasszikust, és mind a három nagy körön behúztak minimum egy szakaszt. Utánajártunk, hogyan csinálták.
Egyszer minden jónak vége szakad. Férfi országúti közvetítésünk például nem lesz már idén, cserébe a szezon utolsó általunk adott versenyén nem akármilyen meglepetést hozott a francia GP Morbihan.
Még több sport
A női tornán már a döntőbe jutás volt a tét, Victoria Azarenka pedig azzal, hogy bejutott a fináléba, olyan történelmi tett közelébe került ami még Serena Williamsnek vagy Stefi Grafnak sem sikerült.
Danii Medvedev számára viszont kevésbé sikerült jól az amerikai torna, az orosz teniszező így inkább kihagyja a hazai versenyét és a pihenésre koncentrál a szezon hajrája előtt.
Ismerős ellenfél jött szembe a Fradi női kézisei számára a Bajnok Ligájában: a dán Esbjerg ellen eddig 4 meccsen 2 győzelem és két vereség volt a mérleg, ami a szombati találkozót követően is maradt egálban.
Izgalmasan alakult a paui WTCR-hétvége szombati napja: előbb a délelőtti edzésen akadt pár ijesztő pillanat , délután pedig Michelisz Norbijó teljesítményének örülhettünk.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés