A Rangers még szeptember végén játszott "zárt kapus" meccset Prágában, a Sparta ellen. A stadionba 10.000 gyereket mégis beengedtek, akik megállás nélkül fütyülték a skótok fekete játékosait, főleg Glen Kamarát. Az UEFA lefolytatta a vizsgálatát és nem találta bizonyítottnak, hogy rasszista okai voltak a fújolásnak.

A Sparta még egy Monaco elleni meccsen történt rasszista incidens miatt kapta a büntetését, de az UEFA mégis engedett egy keveset, így helyi iskolás gyerekek bent lehettek a stadionban. A szándék érthető, de azért furcsa, hogy ezzel nagyjából fél ház volt egy hivatalosan zártkapus meccsen. A hangulatra nem is lehetett panasz hazai szempontból, de a Rangers fekete játékosait kipécézték maguknak.
Glen Kamara bűne annyi, hogy tavasszal a másik prágai csapat, a Slavia ellen elszenvedett rasszizmus miatt 10 meccsre eltiltották Ondrej Kudalát, aki így a nyári Európa bajnokságról is lemaradt. Most a finn középpályás minden labdaérintését hangos füttyszó kísérte, de a többi fekete csapattársa sem maradt ki a jóból. Kamara számára nem alakult jól a mérkőzés a pályán sem, hiszen második sárga lappal a 74. percben kiállították.
Premier League
Ronaldo a Clash egyik legjobb dalának címét megidézve gondolkozik a jövőjén: maradjon vagy menjen?
EGY ÓRÁJA
A Rangers vezetőedzője Steven Gerrard már a meccs utáni hivatalos interjújában kiakadt:
"Visszanézve a meccset teljesen egyértelmű, hogy Kamarát végig fütyülték. Glen rendben van, csak csalódott, mint mindannyian. Azt hiszem itt az ideje, hogy a hatóságok komolyabban fellépjenek minden kirekesztés ellen. Rengeteg embert frusztrál, hogy az ilyen incidensek rendszeresen visszatérnek, látszik, hogy a büntetések nem elegendően. Muszáj komolyabban fellépnünk, a mostani fellépés egyértelműen kevés. A klub már megtette a megfelelő lépéseket az UEFA felé."
A csehek már ekkor kikérték maguknak a szerintük alaptalan vádakat, de az ügy még a külügyminisztériumok szintjére is elért, miután a Livingston pályaedzője, Marvin Bartley a következőket írta:
"Az a legrosszabb az egész prágai balhéban, hogy nem hat rám sokkolóan. Ez nem lehet a gyerekek hibája, ők csak úgy viselkednek, ahogy a felnőttektől látják. Nincs esélyük, h a rohadt gyümölcsök közé kerülnek."
A cseh külügyminiszter ezt már nem hagyhatta hivatalos bekéretés nélkül, és a brit nagykövettel üzente meg a problémáját a Skót Labdarúgószövetség felé.
"Tudom, hogy a sport a legkülönbözőbb érzelmi reakciókat váltja ki az emberekből, de nem mehetnek el odáig, hogy a gyermekeket xenofób vádakkal illessék. Ezért bocsánatot kell kérnie annak, aki nyilvánosan rohadt gyümölcsökhöz hasonlította a cseh gyermekeket. Behivattam a brit nagykövetet, hogy a kérésemet továbbítsa az illetékesek felé."
Végül az UEFA is lefolytatta a hivatalos vizsgálatát, aminek során nem találtak elegendő bizonyítékot, ami alapján a Spartát meg lehetett volna büntetni.
Serie A TIM
Belga válogatott támadót igazolt az AC Millan
4 ÓRÁJA
Labdarúgás
Bizarr focis bundázás Afrikában: óriási a balhé a 95-0-s és 91-1-es meccs után
4 ÓRÁJA