Daniil Medvedev kihagyja a hazai Kremlin-kupát, miután meglepően korán kiesett a jelenleg is zajló Indian Wells-i 1000-es tornán. Megnéztük, hogy miért tette, és hogy mi vár rá még idén.

Egy csalódást jelentő negyedik fordulós kiesés után Daniil Medvedevúgy döntött, kihagyja a hétfőn rajtoló Kremlin-kupát. Ennek önmagában nem is volna akkora jelentősége, ha a tornát nem Moszkvában rendeznék. Ráadásul az elmúlt két kiírást is orosz versenyző nyerte, 2018-ban Karen Khachanov, 2019-ben pedig Andrey Rublev. (A tavalyi verseny elmaradt.) Idén Medvedev lehetett volna zsinórban a harmadik orosz győztes.
Medvedev azonban pénteken közösségi médiafelületein jelentette be: kihagyja a moszkvai 250-est, és az év végi nagy versenyekre koncentrál. „Helló mindenkinek! Nagyon szomorúan jelentem be, hogy idén nem veszek részt a Kreml-kupán.
Nitto ATP Finals
Extra motivációval vágna neki a következő szezonnak a világbajnok
22/11/2021 15:51
„Mindig különleges, ha az orosz szurkolók előtt játszhatok. Azért jelentkeztem, hogy a legjobb esélyt adjam magamnak a játékra, de mivel az idei naptár rendkívül kemény volt, úgy éreztem, hogy a testem már nem áll 100%-ban készen.
Nagyon nehéz volt számomra ez a döntés, de meg kellett tennem, hogy a 2021-es szezont erősen fejezhessem be! Köszönöm és hamarosan találkozunk!"
Való igaz, Medvedev szezonja különösen sűrű volt, 58 meccset játszott 9,5 hónap alatt. Az év elején az ATP-kupán győzelemre vitte az orosz válogatottat, majd 4 tornát is nyert, aminél többet tour szinten idén senki nem tudott. Ezen kívül döntőzött az Ausztrál Openen, és elődöntőig jutott Cincinnatiben. Az év elején még a negyedik helyen állt a világranglistán, most a második. És ami a legfontosabb: szeptemberben New York-ban megszerezte első Grand Slam győzelmét, meggátolva ezzel Novak Djokovicot, hogy elérje a naptári Grand Slamet.

Dimitrov és Medvedev

Fotó: AFP

A US Open győzelem után szűk egy hónap szünet következett, amit csak a bostoni Laver-kupa hétvégéje szakított meg. A kaliforniai Indian Wells-ben azonban nem tudott újabb nagy eredményt elérni. Első kiemelt létére erőnyerőként csak két meccset kellett játszania a legjobb 16-ig, ahová játszmaveszteség nélkül jutott. Ott viszont nem tudott mit kezdeni az egyre jobb formában lévő, valaha világranglista harmadik, bolgár Grigor Dimitrovval. Hiába vezetett már az orosz 6:4 4:1-re, mégis kiesett.
A moszkvai visszalépést már a hivatalos bejelentés előtt pedzegette. Csütörtökön a Tennis Majorsnek nyilatkozta: „Hogy őszinte legyek, igen, kimerültnek éreztem magam ezen a tornán, amit persze a meccsek előtt soha nem fogok kimondani, így most már kimondhatom. Valóban fáradtnak éreztem magam, és volt néhány dolog, ami a torna alatt jött elő a fizikumomat illetően.”
Medvedev a jövő heti moszkvai tornán túl az azutáni héten kezdődő szentpétervári és bécsi tornára sem nevezett, így idén már csak két tornán vesz részt: a párizsi Mastersen és a torinói világbajnokságon.
Tenisz
Djokovic rekordot jelentő hetedszer zárja az évet a világ tetején, Fucsovics negyvenedik
22/11/2021 10:40
Nitto ATP Finals
Olimpiai és világbajnok! Hogy hangzik, kedves Alexander Zverev?
21/11/2021 18:14