Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Holland és argentin továbbjutás a nyolcaddöntőkben, Peléért aggódik a világ

Eurosport Magyarország

Publikálva 04/12/2022 - 06:00 GMT+1

Az USA és Ausztrália is nagyot küzdött, de mégis kiestek. Vas Blanka visszatért és rögtön negyedik lett a boomi versenyen. Pelé állapotáról aggasztó hírek érkeztek, a kemoterápia mér nem használ nála.

Messi va a segno in Argentina-Australia - Mondiali 2022

Fotó: Getty Images

A múlt hétvégét kisebb betegsége miatt kihagyta, most viszont rögtön két cyclocross versenyen is indul Vas Blanka. A boomi hétvégi dupla első felvonásában rögtön egy negyedik hellyel kezdett, 3 holland lány mögött. A holnapi második futam után kedden már Spanyolországban folytatódik Blanka számára a felkészülés.
Szenegál vereséggel kezdte a világbajnokságot, ennek ellenére sikerült továbbmenniük a csoportjukból és szombaton már Angliával meccselhetnek a legjobb nyolcba jutásért. Utoljára 2002-ben járt ilyen magasságban az afrikai csapat, akinek akkor Aliou Cisse a csapatkapitánya volt. Cisse a világbajnokság után szörnyű családi tragédiát élt át, amiről most mesélt először.
Max Verstappen emlékezetes módon szerezte meg pályafutása első világbajnoki címét 2021-ben. Abu Dhabi utolsó körös drámája után felszabadultak az érzelmek a holland versenyzőben, ugyanakkor azt is elmondta: együttérzett Lewis Hamiltonnal, aki végül kevéssel, de lemaradt a vb-címről. Verstappen a rivalizálásuk kapcsán hozzátette, hogy mindig is tisztelte a hétszeres világbajnokot.

LABDARÚGÁS

Elsőként Hollandia biztosította be a helyét a legjobb 8 között, miután 3-1-re legyőzték az USA válogatottját. Elsőre könnyed sikernek tűnt a hollandok továbbjutása, de a szövetségi kapitány kritikusan fogalmazott a meccs után. Louis van Gaal szerint nem engedhetik meg maguknak, hogy még egyszer olyan gyengén játsszanak a labda ellen, mint, ahogy azt tették az első félidőben.
A nap második mérkőzésén Lionel Messi1000. mérkőzését játszotta, nem is akármilyen teljesítménnyel ünnepelt. Az argentinok első gólját maga lőtte, de végig komoly veszélyt jelentett a kapura. A második argentin gólt Matt Ryan kapus bénázása előzte meg, az ausztrálok a nagy hajrá ellenére csak szépíteni tudtak. Ezzel eldőlt az első negyeddöntő párosítása is: Hollandia és Argentína fog egymással játszani.
Előre lehetett sejteni, hogy nem lesz a legnyugodtabb a légkör a Szerbia-Svájc mérkőzésen. A svájci csapatban többen is koszovói albán származásúak, akiknek a szerbek üldöztetése miatt kellett elhagyniuk otthonukat. Most Shaqiri gólt szerzett, Granit Xhaka pedig a mérkőzés legjobbja lett, de a mérkőzés közbeni és utáni viselkedése is komoly vitákat generált. Az obszcén mutogatásának lehet, hogy utólagos eltiltás lesz a vége.
A Ferencváros tunéziai középpályása, Aïssa Laïdouni kitűnő teljesítményt nyújtott a katari világbajnokságon. Kérdés, hogy ez elég lesz-e a téli klubváltáshoz - amennyiben a magyar bajnok hajlik erre.
Az USA Irán elleni mérkőzése előtti sajtótájékoztatón egy iráni riporter megpróbálta kioktatni az amerikaiak csapatkapitányát, Tyler Adamset. A 23 éves játékos végül olyan választ adott, amivel bizonyította, hogy mennyire érett és azt is, hogy miért lehet már ennyire fiatalon vezére a pályán és azon kívül is a válogatottnak.
A világbajnokság eddigi egyik legkellemesebb meglepetése a fiatal argentin, Enzo Fernandez teljesítménye. A Benfica játékosa mindössze 21 éves, de már most stabil tagja a válogatottnak. Érdekesség, hogy néhány éve még nyílt levélben könyörgött Messinek, hogy ne vonuljon vissza a válogatottól, most pedig együtt küzdhetnek a világbajnoki címért.
Cristiano Ronaldo káromkodva hagyta el a pályát, amikor a Dél-Korea elleni mérkőzésen lecserélték. Most elárulta, hogy egyáltalán nem a szövetségi kapitányra volt mérges, hanem a koreaiak provokációjára volt válasz a viselkedése.
Aggasztó hírek érkeztek a brazil legenda, Pelé állapota felől. Brazil sajtóértesülések szerint a kemoterápiának már nincs hatása, ezért a továbbiakban már csak palliatív kezelést kap minden idők legjobbja. Később annyit nyilvánosságra hoztak, hogy az állapota jelenleg stabil.
A brazil válogatottban egyre több a probléma. Neymar sérülése ugyan javulgat, de egyáltalán nem biztos, hogy a következő mérkőzésre felépül, miközben Alex Telles és Gabriel Jesus számára térdsérülés miatt véget ért a világbajnokság. A két szélsőhátvéd, Danilo és Alex Sandro szintén kisebb sérüléssel küzd, bizonytalan a játékuk.

TENISZ

Angelique Kerber az idei US Open előtt jelentette be, hogy gyermeket vár, ezért kihagyja a New York-i versenyt. A német teniszező azonban már akkor egyértelművé tette, hogy a pályafutását nem szeretné befejezni, és anyaként is jut majd hely a tenisznek az életében. A háromszoros Grand Slam-bajnok német elmondta, kapkodni nem fog a visszatéréssel, és csak 100%-os állapotban akar játszani.

KERÉKPÁR

Eldőlt, hogy 2024-ben tényleg nem Párizsban, hanem Nizzában fejeződik be a Tour de France. 1989 után ismét egy időfutamot rendeznek zárásként, ami azért egy komoly szakítás a hagyományokkal. De persze ennek is megvan az oka. Erről, Rebellin sajnálatos haláláról, és Evenepoel bejelentéséről is beszélgettünk a legújabb ESB podcastben.
Tom Pidcocknyerte a Boom Superprestige cyclocross versenyt. A britet az sem zavarta meg, hogy Mathieu van der Poel éppen előtte esett egy hatalmasat, amivel elvitte őt is. Pidcock végül magabiztos fölénnyel zárt az első helyen, mögötte Lars van der Haar végzett a második, a harmadik pedig Eli Iserbyt lett.

TÉLI SPORTOK

Alexander Aamodt Kildeidén már a második lesikló sikerét aratta. A norvég Beever Creekben Odermatt és Crawford előtt tudott nyerni, így a szakági világkupa első helye mellett, összetettben jelenleg a második.
Johannes Hösflot Klaebonyerte a férfiak sífutó-világkupa-sorozatának idei második sprintversenyét Lillehammerben. Klaebo torokfájás miatt ugyan kihagyta a tegnapi tízkilométeres egyenkénti számot, ma azonban ismét utolérhetetlen volt. Mögötte a második helyen az olasz Federico Pellegrino végzett, míg a harmadik helyen a legendás norvég sífutó, Petter Northug öccse, Even Northug zárt.
Johannes Thingnes Boe nyerte a férfiak 10 kilométeres sprintversenyét a biatlon-világkupa kontiolahti állomásán. A norvégok klasszisa ugyan egyet hibázott a lövészetben, de a tőle megszokott módon űridőt futott, így maga mögött tudta tartani honfitársát, a hibátlanul lövő Sturla Holm Laegreidet.
Az osztrák Lisa Theresa Hausernyerte a nők 7.5 kilométeres sprintversenyét a biatlon-világkupa kontiolahti állomásán. A 20/20-at lövő Hauser karrierje negyedik vk-győzelmét aratta, és a pályán maga mögött tudta tartani az egyet rontó Lisa Vittozzit. A dobogóra még a svéd Linn Persson állhatott fel.
A Nashville Predators 4-1-re nyert a New York Islanders vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A Predators finn kapusa, Kevin Lankinen 48 védéssel járult hozzá csapata 12. győzeleméhez.

MÉG TÖBB SPORT

A Győri Audi ETO KChazai pályán 32-30-ra nyert a román Rapid Bucuresti ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, szombaton. Ezzel Korsós Dorina román csapata - a mezőnyben utolsóként - elveszítette veretlenségét.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés