Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Cristiano Ronaldo ingerült volt a lecserélésekor, azt is elmondta, miért

Eurosport Magyarország

Publikálva 03/12/2022 - 14:15 GMT+1

Cristiano Ronaldo látszólag rosszul viselte, amikor Fernando Santos úgy döntött, lehívja a pályáról a Dél-Korea elleni mérkőzésen. Az ötszörös aranylabdás a mérkőzést követően elárulta: nem a portugálok edzőjéhez intézett pár keresetlen szót, hanem az egyik koreai játékosnak címezte a szavait.

Cristiano Ronaldo

Fotó: AFP

Cristiano Ronaldót sértegették a koreai játékosok Fernando Santos szerint.
A portugálok legnagyobb sztárja 65 percet kapott a számukra már különösebb téttel nem bíró, Dél-Korea elleni csoportmérkőzésen. „De kibaszottul sietsz a lecserélésemmel” – a portugál sajtó szerint Ronaldo ezekkel a szavakkal hagyta el a pályát, amit sokan egyből összekötöttek Fernando Santos döntésével. A mérkőzést követően azonban cáfolták, hogy erről lett volna szó.
„A koreai játékos sértegette őt, azt mondta neki, hogy tűnjön már el, ezért volt mérges, ezt mindenki láthatta” – nyilatkozta Santos. „Láttam, milyen interakció zajlott közte és a koreai játékos között, nincsenek bennem kétségek, és ha visszanézed a felvételeket, láthatod, hogy Pepe is megindult a koreai irányába.”
Ronaldo a portugál sajtónak elárulta: Cho Gue-sung volt az a játékos, akivel összeszólalkozott. „Az történt, hogy a lecserélésem előtt a dél-koreai játékos azt mondta, gyorsan tűnjek el a pályáról. Erre közöltem vele, hogy fogja be, mivel erre nincs felhatalmazása a pályán. Az edzővel nem volt vitám” – fogalmazott CR.

Portugál csalódottság, koreai öröm

Portugália végül 2-1-re elveszítette a mérkőzést, és miután a másik találkozón Uruguay 2-0-ra legyőzte Ghánát, csoportelsőként jutott az egyenes kieséses szakaszba Santos csapata. A szövetségi kapitány azonban elmondta, egyáltalán nem elégedettek ezzel az eredménnyel, és intő jelként tekintenek az elszalasztott lehetőségre.
„Egy picit azért dühösek vagyunk. Első helyen zártunk a csoportban, de nyerni akartunk, növelni akartuk a morált a játékosok körében. Ez az eredmény azonban figyelmeztető jelként szolgál a csapatunk számára” – magyarázta Santos a meccs után. Portugáliára a legjobb tizenhat között a szerbeket búcsúztató Svájc vár.
A mérkőzés hőse Hwang Hee-Chan lett, aki a 91. percben talált be a kapuba Son Heung-Min előkészítését követően. Hwang szerint a csapattársa már a találkozó előtt megjósolta, hogy fontos szerepe lesz a mérkőzésen, a találata kapcsán pedig elsősorban Son átadását dicsérte, amivel remek helyzetbe hozta a kapu előtt.
„Nehéz volt megvárni a másik mérkőzés eredményét, de végezetül bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk bejutni az egyenes kieséses szakaszba, megőriztük a bizalmat. Ezt szerettük volna elérni, és erre is számítottunk. Szeretném megosztani ezeket a csodálatos érzéseket a koreai emberekkel” – fogalmazott a gólszerző.
Forrás: ESPN
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés