Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Van olyan statisztikai mutató, melyben Aissa Laidouni Luka Modriccsal együtt szerepel az élmezőnyben

Tokics Tamás

Frissítve 03/12/2022 - 16:05 GMT+1

A Ferencváros tunéziai középpályása kitűnő teljesítményt nyújtott a katari világbajnokságon. Kérdés, hogy ez elég lesz-e a téli klubváltáshoz - amennyiben a magyar bajnok hajlik erre.

Aissa Laidouni

Fotó: Getty Images

Tunézia a labdarúgó-világbajnokság D csoportjában a harmadik helyen végzett, Franciaország, illetve Ausztrália mögött. Az utolsó mérkőzésen legyőzték a címvédő franciákat Whabi Khazri találatával, melyet a Ferencváros labdarúgója Aissa Laidouni készített elő - jólehet ez egy szimpla passz volt, mely után Khazri végig szlalomozott a francia védőkön, de a gólpasszt sem kell magyarázni. Laidouni meggyőző teljesítményt nyújtott Katarban, csapata egyik legjobbja volt, mindhárom mérkőzésen kezdőként kapott lehetőséget. A Dánia elleni nyitómérkőzés legjobbjának választották meg a FIFA hivatalos oldalán. Már a 30. másodpercben látványosan ünnepeltette magát miután becsúszva szerelte Christian Eriksent, de a Rasmus Kristensennek adott köténye is élményszámba ment. Majdnem minden párharcát megnyerte (5/6), 82%-os passzhatékonysággal zárt az első meccsen, és minden szerelése sikeres volt.
Ugyan a mérkőzést nem nyerték meg, és Ausztrália ellen vereséget szenvedtek a tunéziaiak, Franciaországot megverték, ám ez nem volt elegendő a továbbjutáshoz. Laidouni a franciák ellen is a mezőny egyik legjobbjának bizonyult, többek között ő alakította ki a legtöbb helyzetet a pályán lévő játékosok közül (4). Ha kicsit jobban monitorozzuk a Fradi középpályásának teljesítményét, nem csak a védekezésben nyújtott kiemelkedőt a világbajnokságon. Ez részben fakadt abból, hogy a válogatottban egy kicsit fentebb tolva játszott, nem a védelem előtt - jól mutatta, progresszív játékra képes, a Ferencvárosban nagyon ritkán van ilyen szerepkörben.
Laidounit egyszer cselezték le, passz számokban átlagos számokat produkált, légipárbajait nagyrészt megnyerte. 7 alkalommal blokkolt lövést, amivel az összes játékost figyelembe véve Top15-ben zárta a csoportkört, míg hatszor blokkolt passzt (nevezhetjük lefülelésnek), mellyel már Top10-ben van a mezőnyt nézve. A legelőkelőbb helyezést a labdaszerzésekben tudhatja magának, itt Luka Modriccsal holtversenyben 25-ször szerzett második labdát, ez a 7. legtöbb a csoportkört nézve. Támadójátékában sem lehetett sok kivetnivalót találni, holtversenyben a legtöbb kulcspasszt ő adta a tunéziaiaknál, illetve 16 sikeres átadása volt a támadó harmadban, melynél csapatában senki sem tudott többet produkálni.
picture

Aissa Laidouni

Fotó: AFP

Azt a sztereotípiát már meg lehet cáfolni, hogy egy játékost a világversenyen nyújtott teljesítménye alapján értékesíti egy klub, mert Laidounival kapcsolatban már nyáron felvetődtek olyan hírek, miszerint az Anderlechtbe igazolhat. Kétségtelen, hogy a tunéziai átlag feletti futballistának számít Magyarországon, és a nemzetközi szinten a Ferencváros kiemelkedő játékosa. Ugyanakkor adódik a kérdés, hogy ilyen világbajnokság után van-e esély topligás szerződésre. Román lapok cikkeztek arról, hogy már ki is nézte magának Aissa Laidounit egy Ligue 1 klub, és állítólag 10 millió eurót sem sajnálnának érte, illetve Hajnal Tamás a minap elmondta, folyamatos érdeklődés van a játékos iránt. Ugyanakkor megengedheti-e a Fradi a középpályás elengedését, aki nemzetközi szinten is húzza a csapatot, és a posztján lévő többi játékos minősége messze elmarad tőle?
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés