Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ausztrália meggondolta magát, ezzel megágyazhatott a 2034-es szaúdi vb-rendezésnek

Eurosport Magyarország

Publikálva 31/10/2023 - 09:25 GMT+1

Vb-2034 - A korábbi érdeklődés ellenére az ausztrál szövetség (FA) bejelentette: nem áll szándékában megrendezni a 2034-es labdarúgó-világbajnokságot.

Vb-2034 - Ausztrália meggondolta magát és elállt rendezési szándékától

Fotó: Getty Images

Ausztrália meggondolta magát és elállt rendezési szándékától

James Johnson elnök kedden azt mondta: minden tényezőt megvizsgáltak és inkább a 2026-os női Ázsia Kupa, illetve a 2029-es klubvilágbajnokság vendégül látására koncentrálnak.
A nemzetközi szövetség (FIFA) október elején jelezte, hogy az október 31-i határidőig ázsiai és óceániai érdeklődőket vár a rendezési jog iránt.
Szaúd-Arábia gyakorlatilag azonnal bejelentkezett a 2034-es vb-rendezésére, és mivel a térségből rajtuk kívül csak az ausztrálok érdeklődtek, jó eséllyel az arab ország lesz a házigazdája a 11 év múlva esedékes tornának.
A nemzetközi szövetség (FIFA) tanácsa október elején közölte, a 2030-as vb-t Spanyolország, Portugália és Marokkó láthatja vendégül, de az első három mérkőzésnek - centenáriumi ünnepséggel egybekötve - Uruguay, Argentína és Paraguay ad otthont, mivel az első vb-t 1930-ban Uruguayban rendezték.
A következő, 2026-os - már nem 32, hanem 48 csapatos világbajnokságnak - Kanada, az Egyesült Államok és Mexikó lesz a házigazdája.
A tavalyi argentin sikerrel zárult tornát Katarban rendezték novemberben és decemberben.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés