Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Neymar visszatérése még mindig kérdéses, egyre több a gond a braziloknál

Eurosport Magyarország

Frissítve 03/12/2022 - 15:05 GMT+1

Előzetesen Brazília tűnt a világbajnokság legesélyesebb csapatának. Noha Tite csapata gond nélkül jutott a legjobb tizenhat közé, a csoportkör alaposan megtizedelte a brazil válogatottat. Neymar már a legelső mérkőzésen kidőlt, a védelemnek is vannak hiányzói, és szombaton az is kiderült, hogy Gabriel Jesus vb-je véget is ért.

Neymar

Fotó: AFP

Rengeteg a sérülés a braziloknál, Neymar játéka is bizonytalan.
Nem indult valami fényesen a világbajnokság a brazil válogatott számára, hiszen a csapat egyik legfontosabb játékosa, Neymar már a legelső mérkőzésen megsérült. A PSG sztárja mellett két szélső hátvéd, Danilo és Alex Sandro további játéka is kérdéses volt, és a lista nem áll meg ezen a ponton: Kamerun ellen Gabriel Jesus és Alex Tellesszenvedett térdsérülést.
A brazil szurkolókat természetesen Neymar állapota aggasztja leginkább, támadásban ugyanis az előkészítéseknél és a befejezéseknél egyaránt fontos szerepe van a csapatban. Az elsődleges diagnózis a nyolcaddöntőre jósolta a brazil sztár visszatérését, Rodrigo Lasmar csapatorvos elmondása alapján viszont még mindig indokolt az óvatosság.
„Neymar és Alex Sandro esetében van 72 óránk a mérkőzés előtt, és úgy gondoljuk, az idő nekünk dolgozhat, az esély megvan, azonban még várnunk kell, hogy kiderüljön, hogyan történjen az átmenet. Egyelőre nem dolgoztak labdával, csak a következő napon fognak, és fontos, hogy megtudjuk, hogyan reagálnak erre.”
Ettől függ, hogy pályán lehetnek-e vagy sem, ezen a két napon múlik.
Lasmar azt is elmondta, hogy Danilo már tegnap visszatérhetett az edzésekhez, és jól reagált a szervezete a terhelésre, ezért az ő esetében bizakodóak. Van viszont két újabb sérültje a brazil csapatnak, Gabriel Jesus világbajnoksága véget ért, és a pályát könnyek között elhagyó Alex Tellesnek is ennyi volt a katari torna.
„Amint azt a Brazil Labdarúgó-szövetség a Kamerun elleni mérkőzés után jelezte, Alex Telles és Gabriel Jesus szombat reggel vizsgálaton vettek részt. A nemzeti válogatott orvosa, Rodrigo Lasmar felügyeletével MRI-vizsgálatot hajtottak végre a jobb térdükön, amely megerősítette a sérülés tényét és hogy nem épülnek fel időben a katari labdarúgó-világbajnokságon való részvételhez.”
Ezen a világbajnokságon ők csak kiegészítő emberek voltak, ám a védelem és a támadósor sérüléseit látva mindkét játékosra szüksége lehetett volna Titének a továbbiakban. Így viszont jobb híján abban kell reménykedniük, hogy a torna elején megsérült kulcsembereik fokozatosan visszatérhetnek, és valamilyen formában már Dél-Korea ellen bevethetőek lesznek.
Dani Alves a kameruniak elleni találkozón a vészharangot is megkongatta, szerinte jelzésértékű volt a vereségük. „Ezt egy figyelmeztető jel” – mondta. „Nincsenek gyenge riválisok. Ez a lecke a számunkra, végig ott kell lennünk fejben. Egyetlen apróságon elmehet. Mi, akik nem játszottunk túl sokat, egy gyönyörű lehetőséget engedtünk ki a kezeink közül.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés