Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Verstappen: Volt néhány csörténk Hamiltonnal, de mindig tiszteltem őt

Eurosport Magyarország

Publikálva 03/12/2022 - 16:52 GMT+1

Max Verstappen emlékezetes módon szerezte meg pályafutása első világbajnoki címét 2021-ben. Abu Dhabi utolsó körös drámája után felszabadultak az érzelmek a holland versenyzőben, ugyanakkor azt is elmondta: együttérzett Lewis Hamiltonnal, aki végül kevéssel, de lemaradt a vb-címről. Verstappen a rivalizálásuk kapcsán hozzátette, hogy mindig is tisztelte a hétszeres világbajnokot.

Így énekelt az egyáltalán nem szomjas Max Verstappen világbajnokként

Lehet, hogy néhányszor összeütköztek, de szigorúan a kölcsönös tisztelet jegyében tették.
Rég volt olyan felfokozott hangulat egy forma-1-es szezon során, mint 2021-ben, amikor Max Verstappen és Lewis Hamilton vívtak öldöklő küzdelmet a világbajnoki címért. A két zseni az egész szezon során fej-fej mellett küzdött, a világbajnokság pedig szó szerint az utolsó pillanatban dőlt el – később aztán ez lett az egész év legvitatottabb pontja is.
Abu Dhabi és Michael Masi azóta is szitokszónak számít a Mercedes-garázsban, ugyanis az ausztrál versenyigazgató a megszokott protokolltól eltérve indítatta újra a versenyt a biztonsági autós fázist követően. Verstappen a frissebb és lágyabb gumikon könnyedén megelőzte Hamiltont, ezzel a futamot és a vb-címet is megnyerte.
„Minden jól alakult számára, és aztán ez történt. Ez kemény dolog. Akkor egyetlen dolgot mondtam magamnak: nyert hét világbajnoki címet, ezek közül egyet úgy, hogy már elveszni látszott, a helyzet pedig ezúttal is az utolsó körben változott meg, szóval reméltem, hogy ezt megérti. Egyébként igen, együttéreztem vele” – nyilatkozta Verstappen a tavalyi szezonzáróról.
A holland és a brit pilóta 2021-ben többször összeütköztek a csatáik során, Verstappen azonban cáfolta, hogy bármi személyes ellentét állna a háttérben. „Természetesen akadtak olyan pillanatok, amikor összecsaptunk. De mindig tiszteltem őt, és úgy gondolom, hogy nagyszerű csatáink voltak” – fogalmazott az immáron kétszeres világbajnok holland.
picture

Max Verstappen

Fotó: Getty Images

Verstappen elárulta: a 2021-es szezonzárón mindenkin óriási nyomás volt, emiatt nagy volt a feszültség a résztvevőkön. Ez a verseny alatt sem változott meg, és amikor a semmiből hirtelen újra elérhető közelségbe került a győzelem, a holland a lehetőség minden súlyát érezte magán, de aztán valahogy befejezte a futamot.
„Az idegeim teljesen kikészültek. Akkor épp az volt a karrierem legfontosabb köre: bajnok leszek vagy sem? Az volt a legrosszabb, hogy az egyenes közepén begörcsölt a lábam. Ez persze megnehezíti egy kicsit a pedálkezelést. Borzasztó volt a lábam. A világbajnoki címért küzdesz, és akkor egyszer csak ez történik.”
A gumielőny ismeretében Verstappentől meglepő húzás volt, hogy már az 5-ös kanyarban megtámadta Hamiltont, de tudatosan választott vakmerő stratégiát. „Azt mondtam magamban, hogy meg kell próbálni. Szerintem senki, az apám és Christian sem számított arra, hogy ott fogok előzni. Utána én voltam elöl, és volt két hosszú egyenes előttem.”
„Az volt életem legnagyobb érzelemkitörése” – mondta a célba érést követő pillanatokról. „Szerintem ezt a rádióban is hallani lehetett. Mindenki sírt. Akkor az volt a legnagyszerűbb pillanat a pályafutásomban.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés