Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fucsovics jön, Szoboszlai kimarad, a sajtótájékoztatók szedik áldozataikat

Eurosport
Eurosport

Publikálva 02/06/2021 - 05:17 GMT+2

Az Eurosport keddi hírösszefoglalója.

Szoboszlai Dominik a válogatott edzőtáborában.

Fotó: SID

Minden nap összefoglaljuk a legfontosabb eseményeket, legszebb vagy legérdekesebb jeleneteket, de a legjobb hír ezzel kapcsolatban, hogy mindezt elküldjük e-mailben is, ehhez nem kell mást tenni, mint feliratkozni ezen a linken.
Folytatódnak a Roland Garros küzdelmei, több ígéretesnek tűnő összecsapást is ajánlunk a figyelmetekbe, de a legfontosabb, hogy szerdán ismét pályára lép Fucsovics Márton!
Marco Rossi keretet hirdetett a foci Eb-re, fájó pont azonban, hogy Szoboszlai Dominik nincs ott a listán. A nemzetközi sajtó már a kiújuló sérüléséről cikkezett, de elmondása szerint nem erről van szó.
"Ha azt mondom, sajnálom, az nem írja le azt a csalódottságot, amit most érzek. Az elmúlt napokban az egészségügyi stábbal közösen mindent megtettünk annak érdekében, hogy a szűk keretnek is tagja lehessek. Ugyanakkor bármennyire is nehéz ezt megélni, ez volt az egyetlen felelősségteljes döntés. Jelenleg az a legfontosabb, hogy a csapat jól szerepeljen az Eb-n, én pedig mihamarabb teljesen felépüljek, és szeptemberben már biztosan számíthasson rám a szövetségi kapitány" - fogalmazott Szoboszlai a magyar szövetség honlapján.
Úgy tűnik, a napokban a sajtótájékoztatók okozzák a legnagyobb bonyodalmakat, Naomi Osaka után kedden Petra Kvitova is visszalépett, bár neki egészen más problémája adódott.

TENISZ

Rafael Nadal és Novak Djokovic is simán behúzta az első meccsét a Roland Garroson, bár utóbbi ellen még azt is bevetette ellenfele, hogy a tökéletes, alkalomhoz illő keresztnévvel készült. Igen, Sandgrent tényleg Tennys-ként lehet szólítani, ha éppen találkozna vele az ember valahol.
Volt azonban olyan top10-es játékos is, akinek nem sikerült hozni a kötelezőt. Andrey Rublev bár gyönyörű megoldásokkal próbálkozott, végül alul maradt, és Jan-Lennard Struff jutott tovább.
Benoit Paire és Casper Ruud hétfői meccséről elcsíptünk még egy igazán szórakoztató labdamenetet, amit a francia közönség szurkolása miatt is érdemes megnézni.
A női versenyben nem sikerült a visszatérése Carla Suárez Navarrónak, aki daganatos megbetegedése után először lépett pályára. A 32 éves spanyol játékos több mint egyéves kihagyás után megnyerte az első szettet az amerikai Sloane Stephens ellen, azonban a US Open 2017-es bajnoka fordítani tudott.
picture

Ez lesz az utolsó Garrosa, de az a legnagyobb ajándék, hogy most ott lehet

A 2019-es Roland Garros-bajnok Ashleigh Barty elbukta a második játszmát a világranglista-70. ellen, de végül megoldotta a továbbjutást, az ötödik helyen kiemelt ukrán Elina Svitolina pedig két játszmában legyőzte a szabadkártyás francia Oceane Babelt.
„Legszívesebben megölelném!” - Naomi Osaka visszalépésére a legkülönfélébb módokon reagált a teniszvilág, ezeket a reakciókat gyűjtöttük össze cikkünkben.

KERÉKPÁR

"Amore Infinito" - Valter Attila a saját facebook oldalán foglalta össze a Giro utolsó hetét, és köszönte meg mindenkinek a szurkolást.
"Óriási öröm, hogy ennyien végig követtétek a három hetet, támogatva engem és Marcit. Remélem tényleg fordulóponthoz ért a magyar kerékpársport!” - írta.
Simon Yates életében másodszor állhatott dobogóra háromhetesen, a Vuelta és a Giro után „csupán” a Tour hiányzik a sorból. Mondanánk, hogy idén összejöhet, de nem valószínű – a tervek szerint más célokkal lesz ott a bresti rajtnál június 26-án.
Kissé emelkedős befutó a Dauphiné harmadik szakaszán, Sonny Colbrelli lenyomta Aranburut. Pöstlberger maradt sárgában, Peák Barna 42 másodperc hátránnyal jött meg.

FOCI

Thomas Tuchel a szombati győztes BL-döntőt követően találkozott először Roman Abramoviccsal, beszámolója szerint pedig az első találkozás rögtön eredményre is vezetett.
Carlo Ancelotti korábban a Juventus, az AC Milan, a Chelsea, a Paris Saint-Germain, a Bayern München és a Napoli csapatát is irányította, 2019 decembere óta az Everton szakembere volt. Kedden egy régi-új klubbal bővült a lista: ismét kinevezték a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjára.
A Chelsea végső sikerét hozó Bajnokok Ligája-idény zárultával az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) közzétette álomcsapatát, amelyben helyet kapott Lionel Messi, nem fért be viszont Cristiano Ronaldo.

HA KEDD, AKKOR KÉZILABDA

Nagyon úgy tűnik, hogy megvan a tökéletes kézilabdázónő, aki jól lő, jól lát a pályán, gyors, dinamikus, és még védekezni is tud.
Újabb botrány az IHF-nél, ezúttal a bíróküldés miatt estek neki az eddig is sokat kritizált elnöknek, Hassan Mosutafának.

MÉG TÖBB SPORT

Lantos Andrásnak sikerült megtudni ezt-azt Michelisz Norbiról, Tassi Atikáról és Boldizs Bencéről, a főszereplők ugyanis már a helyszínen várják a 2021-es Túraautó Világkupa szezon rajtját.
"Mindenféleképpen az első helyek valamelyikére sorolom a csapatot a nemzetközi mezőnyben. Minden esélyünk és adottságunk megvan ahhoz, hogy a legjobb eredményt érjük el." Kedden elkezdte az olimpiai felkészülést a magyar férfi vízilabda-válogatott. Az első nap a kerettagok közül többek között Hárai Balázs és Nagy Ádám nyilatkozott honlapunknak.
Az amerikai Erriyon Knighton megdöntötte Usain Bolt U18-as 200 méteres világcsúcsát a Jacksonville-ben rendezett atlétikai viadalon.
200 méter gyorson kettős magyar siker született a Mare Nostrum 2. állomásán. Hosszú Katinka újabb két aranyat nyert.
A Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros indulhat a nyári, tokiói olimpia asztalitenisz-versenyén.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés