Kevés olyan ember van a mezőnyben, aki bevállalja a Giro-Tour-olimpia triót.

Egyre inkább valószínűbb, hogy Simon Yates közéjük tartozik. A BikeExchange Vuelta-győztes brit kerékpárosa felemás Girót tudhat maga mögött: az első héten akkora hátrányt szedett össze Egan Bernalhoz képest, amit már nem tudott ledolgozni, cserébe a harmadik héten az egyik legerősebb volt a hegyekben, a 19. szakaszt pedig megnyerte az Alpe di Merán. Végül Bernal és Damiano Caruso mögött a harmadik helyen zárt összetettben, 4:15-ös hátránnyal.
Yates életében másodszor állhatott dobogóra háromhetesen, a Vuelta és a Giro után „csupán” a Tour hiányzik a sorból. Mondanánk, hogy idén összejöhet, de nem valószínű – a tervek szerint más célokkal lesz ott a bresti rajtnál június 26-án.
Giro d'Italia
Dan Martin szakaszt nyert, Bernalnak először volt rossz napja
26/05/2021 15:54
Először is fogja a bőröndjét, összepakol és nyaralni megy, ezt garantálom. Ha visszajön, leülünk és megnézzük, milyen állapotban van. Nagy célja, hogy olimpiát nyerjen, és nagyon valószínű, hogy a formaidőzítés miatt a Touron is láthatjuk őt
– mondta a BikeExchange sportigazgatója, Matt White.
Bármi is történjen júniusban és júliusban, White szerint Yates már a Girón mutatott teljesítményével elégedett lehet.
Az emberek mindig elfelejtik azt, hogy három hónappal az ominózus 2018-as Giro után Simon győzött a Vueltán. Érződik, hogy tanult és folyamatosan tanul a hibáiból: a 2019-es Touron szakaszokat nyert, a tavalyi év a koronavírus miatt ugrott, most pedig a harmadik héten nagyon egyenletesen versenyzett. Büszke lehet magára.”
https://i.eurosport.com/2021/05/31/3143338.jpg
De mindeközben hogyan vélekedik erről maga az érintett? A milánói időfutam után ez is kiderült.
Nincs bennem hiányérzet, hisz két olyan srác előzött meg, akik egyszerűen jobbak voltak, ennyi az egész. Volt, hogy a szervezetem a hűvösebb napokon nem úgy reagált, ahogy akartam, de minden egyes nap a maximumot adtam. A pénteki szakaszsiker kicsit visszaütött szombaton, márpedig egy háromhetesen az nyer, aki napról napra a legerősebb. Idén Egan bizonyult annak, Caruso pedig végig nagyon stabil maradt. Tényleg a harmadik hely a legtöbb, amit ebből a Giróból kihozhattam.”
Forrás: cyclingnews.com
Giro d'Italia
Contador, Chaves és a többiek: ha a Giro a hegyekbe ér
13/05/2021 08:06
Giro d'Italia
Harc a rózsaszínért: a Giro 5+1 legnagyobb esélyese
06/05/2021 08:48