Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Őrült nyár vár Simon Yatesre a Giro-dobogó után?

Nagy Benjámin

Frissítve 01/06/2021 - 10:08 GMT+2

Simon Yates elmondása szerint Olaszországban kihozta a létező legtöbbet a helyzetből, azonban ez még csak az első állomás volt számára.

Simon Yates (Team BikeExchange)

Fotó: Getty Images

Kevés olyan ember van a mezőnyben, aki bevállalja a Giro-Tour-olimpia triót.

Egyre inkább valószínűbb, hogy Simon Yates közéjük tartozik. A BikeExchange Vuelta-győztes brit kerékpárosa felemás Girót tudhat maga mögött: az első héten akkora hátrányt szedett össze Egan Bernalhoz képest, amit már nem tudott ledolgozni, cserébe a harmadik héten az egyik legerősebb volt a hegyekben, a 19. szakaszt pedig megnyerte az Alpe di Merán. Végül Bernal és Damiano Caruso mögött a harmadik helyen zárt összetettben, 4:15-ös hátránnyal.
Yates életében másodszor állhatott dobogóra háromhetesen, a Vuelta és a Giro után „csupán” a Tour hiányzik a sorból. Mondanánk, hogy idén összejöhet, de nem valószínű – a tervek szerint más célokkal lesz ott a bresti rajtnál június 26-án.
Először is fogja a bőröndjét, összepakol és nyaralni megy, ezt garantálom. Ha visszajön, leülünk és megnézzük, milyen állapotban van. Nagy célja, hogy olimpiát nyerjen, és nagyon valószínű, hogy a formaidőzítés miatt a Touron is láthatjuk őt
– mondta a BikeExchange sportigazgatója, Matt White.
Bármi is történjen júniusban és júliusban, White szerint Yates már a Girón mutatott teljesítményével elégedett lehet.
Az emberek mindig elfelejtik azt, hogy három hónappal az ominózus 2018-as Giro után Simon győzött a Vueltán. Érződik, hogy tanult és folyamatosan tanul a hibáiból: a 2019-es Touron szakaszokat nyert, a tavalyi év a koronavírus miatt ugrott, most pedig a harmadik héten nagyon egyenletesen versenyzett. Büszke lehet magára.”
Damiano Caruso, Egan Bernal e Simon Yates sul podio di Milano - Giro d'Italia 2021
De mindeközben hogyan vélekedik erről maga az érintett? A milánói időfutam után ez is kiderült.
Nincs bennem hiányérzet, hisz két olyan srác előzött meg, akik egyszerűen jobbak voltak, ennyi az egész. Volt, hogy a szervezetem a hűvösebb napokon nem úgy reagált, ahogy akartam, de minden egyes nap a maximumot adtam. A pénteki szakaszsiker kicsit visszaütött szombaton, márpedig egy háromhetesen az nyer, aki napról napra a legerősebb. Idén Egan bizonyult annak, Caruso pedig végig nagyon stabil maradt. Tényleg a harmadik hely a legtöbb, amit ebből a Giróból kihozhattam.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés