A bajnokság mezőnye ma megérkezett a Nordschleifére, ahol az idei sorozat első hétvégéjét rendezik. Amíg a csapatok felállították a sátrakat, és kipakolták a motyót, a versenyzőknek a sajtó előtt volt jelenése.

A koronavírus járvány miatt személyes találkozásra még nem volt lehetőség, ám az Eurosport Events szervezett egy monstre videokonferencia-váltót, ahol reggeltől késő délutánig egymás kezébe adták a pilóták a laptopot.
Mindenkivel volt lehetőségünk beszélgetni, köztük a magyarokkal is, bár be kell valljuk, kicsit fura volt angolul kérdezgetni őket. De az infó angolul is infó, úgyhogy sikerült megtudni ezt-azt Michelisz Norbiról, Tassi Atikáról és Boldizs Bencéről.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
Norbi természetesen az új autóról kapta a legtöbb kérdést, és elmondta, akárcsak annak idején az i30 N TCR esetén, most is nagyon hamar megtalálta az összhangot.
„Egy versenyző számára a legfontosabb, hogy meglegyen az önbizalma az autóban. Minél hamarabb szerzed ezt meg, annál többet tudsz kihozni belőle. Annak idején az i30 N TCR-nél azt mondtam, szinte azonnal magabiztosnak éreztem magam benne, és most az Elantra N TCR is nagyon hasonlóelső élményeket adott. A Maestro megint jó munkát végzett”
Az új autóban rejlő potenciálról viszont sem Norbi, sem az autó fejlesztését vezető Tarquini nem mert nagyon konkrétat állítani.
„Szerintem még nem volt olyan szezon, ahol akkora bizonytalanság lett volna az erőviszonyokkal kapcsolatban, mint a mostani. Változott a BoP, van két új autó a mezőnyben, ezért nagyon nehéz megmondani, ki hol lesz.”
Norbi hozzátette, neki egyáltalán nem probléma, sőt inkább öröm, hogy a kifejezetten veszélyes Nordschleifén indul a szezon, mert szereti ezt a pályát, és itt igazán kijönnek a versenyzői képességek. A rajtok miatt nem izgul, mert mint mondja, a tavalyi problémákat az Elantrában már megoldották, de az új autó miatt a nagyon jó és a nagyon nehéz kezdésre is fel van készülve.

Tassi Attila, 2020

Fotó: FIA WTCR

Tassi Atika és Tiago Monteiro a tőlük megszokott jó hangulatban érkeztek. Elmesélték, hogy a szigorú szabályok adta keretek között történtek kisebb változások az autón, és a súlycsökkentés is segíthet visszaszorítani a tavaly jelentkező problémákat.
„A cél a dobogó teteje, de ezzel szerintem nem árulok el nagy titkot. Minden versenyző, aki elindul a WTCR-ben, a bajnoki címet szeretné megszerezni. Még mindig bőven tudok mit tanulni, és hála Istennek, Tiago személyében nagyon jó tanárom van, úgyhogy bajnok akarok lenni”
Tanárból éppen Boldizs Bence mellett sem lesz kevés idén, a Zengő Motorsport tehetsége a korábbi világbajnok Rob Huff, a tavaly a csapattal futamot nyerő Mikel Azcona és az 5 év kihagyás után visszatérő Jordi Gené mozdulatai és adatlapjai között leselkedhet.
„Idén az első számú célom, hogy minél többször bekerüljek a Q2-be, mert az alapja a jó versenyeredményeknek. Csak így tudsz normális helyről indulni, ráadásul így van esélyed elcsípni a tizedik helyet, mivel a fordított rajtrácsos pole jár”

Boldizs Bence, 2020

Fotó: FIA WTCR

A zengős pilóta nagyon komolyan vette a felkészülést, és ez ránézésre is látszik rajta. Saját elmondása szerint sosem volt még ilyen jó a tele, és ennek az autóban is érezni fogja a hatását. Szüksége is lesz rá, mert mint elmondta, a Nordschleife az a pálya, ahol, ha csak 95%-kal koncentrálsz, szinte biztosan baleset lesz a vége.
A magyar srácok, illetve a többiek sok más érdekességet is meséltek, de ennyi betűt úgyis kevesen olvasnak el, úgyhogy erről majd az Eurosport közvetítései során beszámolunk.
A hétvége programját és a közvetítések időpontjai ITT találhatók.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR
Tassi Atika erősen kezdte a 2021-es szezont
03/06/2021 14:08
WTCR
Michelisz Norbi: nincs ezen mit titkolni, vissza akarom szerezni az 1-es rajtszámot
24/05/2021 16:01