Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Valter Attila: “Úgy érzem, soha nem voltam még ilyen közel a világ legjobbjaihoz”

Bodnár Gergő

Frissítve 01/06/2021 - 15:40 GMT+2

Az FDJ magyar versenyzője a saját facebook oldalán foglalta össze a Giro utolsó hetét, és köszönte meg mindenkinek a szurkolást.

Attila Valter

Fotó: Getty Images

Két magyar a mezőnyben, számunkra ez már a rajt előtt is egy történelmi Giro volt.

De annak köszönhetően, hogy Valter Attila 3 napon keresztül viselhette a rózsaszín trikót, a 2021-es olasz körverseny biztosan örökre emlékezetes marad minden magyar kerékpárrajongó számára.
“Tizennegyedik helyen zártam életem második Giróján. A harmadik héten is minden nap igyekeztem a maximumot nyújtani és maradandót alkotni. Nagyon örülök, hogy a legtöbb szakaszon sikerült a mezőny elejében érkeznem, bár a legjobbakkal a komoly hegyi szakaszokon még nem vettem fel a versenyt, úgy érzem sosem voltam még ilyen közel a világ elitjéhez, és minden adott, hogy tovább közelítsek hozzájuk”– írta Valter Attila hétfő este a saját facebook oldalán.
Az FDJ magyar versenyzője az utolsó milánói időfutamon simán megelőzte az eolo-kometás Lorenzo Fortunatót, így a zárószakaszon egy helyet javított, és 14. lett összetettben. Azok után, hogy a Giro elején öt napig vezette a fiatalok versenyét, és három szakaszon keresztül viselte a rózsaszín trikót.
“A versenyt megelőzően abban maradtunk a csapattal, hogy az első hét után meglátjuk van-e értelme az összetettet megcélozni. Az első hét viszont nem is alakulhatott volna szebben. Három rózsaszín nap után elég magasra került a mérce és hatalamas motivációval versenyeztem tovább. Az, hogy 13 versenyző teljesítette gyorsabban a távot mint én, jól tükrözi a mostani helyemet a nemzetközi mezőnyben és boldogabb nem is lehetnék ezzel az eredménnyel! Fontos a fokozatosság. Tavaly 27. lettem, idén 13 helyet javítva 14.-ik, jövőre pedig meglátjuk😊 ”
Valter Attila
Ati természetesen nem felejtett el megemlékezni a magyar szurkolókról sem, akik itthon az Eurosportot figyelve, az utolsó héten pedig komoly létszámban a helyszínen bíztatták.
“Ami viszont nem változott, függetlenül a mezeim színétől vagy az összetettbeli helyezésemtől, az a szurkolás és támogatás, amit tőletek kaptam! Óriási öröm, hogy ennyien végig követtétek a három hetet, támogatva engem és Marcit. Remélem tényleg fordulóponthoz ért a magyar kerékpársport!”
Így legyen! Dina Marci és Valter Attila: még egyszer köszönjük nektek ezt a csodás három hetet.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés