Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ezüstöt szerzett, de egy ország szívét nyerte el; felemás magyar eredmények a második napon

Eurosport
Eurosport

Frissítve 25/07/2021 - 20:49 GMT+2

Hatalmas blama a bringásoknál, izzadnak a tenisz-sztárok, szenzáció négyszázon.

Siklósi Gergely

Fotó: AFP

Az Eurosport vasárnapi, olimpiai összefoglalója.

Az összefoglalót elküldjük e-mailben is, aki szeretne a cikkeinkről és a híreinkről első kézből tájékozódni, itt tud feliratkozni a hírlevelünkre.

Siklósi Gergely valami elképesztően gyönyörűen vív. Higgadt, okos, és úgy mozog a páston, hogy még a sokat látott kommentátorunk, Horváth Mariann is elismerően nyilatkozott róla. Az első magyar ezüstöt elhozta Tokióból, de szinte biztos, hogy nem most láttuk utoljára éremért harcolni.
Gratulálunk, Gergő!
Ha nekem valaki azt mondja csak néhány hete, hogy döntőbe jutok, és ott hatodik leszek, akkor azt mondom neki, hogy te hülye vagy
– mondta Mihályvári-Farkas Viktória, az egészen furcsán induló vasárnapi programot követően. Kicsit keserű szájízzel, de három magyar pontszerzésnek is örülhettünk.
A csapataink számára nem indult jól az olimpia: mindkét ma debütáló együttesünk kikapott, a férfi vízilabda-válogatott 10-9-re Görögországtól, a női kézisek pedig 30-29-re a franciáktól. De hogyan tovább? A vízilabdaügyi értékelésben Szabó Zoltán segít, a csajokról pedig a stúdiónkban beszélgettünk.

A MAGYAR CSAPAT

Az úszókról már beszéltünk, de szerencsére vannak még híreink.
A délutáni programban a 4x100 méteres gyorsváltó döntőbe jutása jelentette a csúcsot: a Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Németh Nándor összetételű négyes 3:12.73 perces idővel hatodikként biztosította helyét a fináléban, amelyre hétfőn magyar idő szerint 5.05 órakor kerül sor.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen kellemetlen lesz. Ennél jobbat szeretnék úszni. Sokaknak kellemetlen a reggeli döntő, de nekem nem szokott problémát jelenteni
- értékelt Milák Kristóf, a 200 méter pillangó világbajnoka.
Hosszú Katinka lemaradt a dobogóról, Verrasztó Dávid negyedik lett 400 méter vegyesúszásban.
Az alapversennyel nagyon elégedett vagyok, jól kezdtem és végig megfelelő tudatállapotban voltam, a 629,4 kör egy nagyon erős eredmény ebben a mezőnyben
- nyilatkozta a finálé után Péni István, aki azt mondta, a döntőben mentális szempontból nem volt gondja, de sajnálja, hogy néhányszor hibázott. A magyar sportlövő az ötödik helyen zárt a férfi légpuskások versenyében.
Pupp Réka elvesztette a bronzmeccset a cselgáncsozók 52 kilogrammos súlycsoportjában, ötödik helyen zárta az olimpiát.
Három versenyszámban összesen négy magyar versenyző képviseli hazánkat a triatlonosok között. Az esélyekre, lehetőségekre, érdekességekre pillantunk rá.
Fucsovics Márton nem tudta vállalni a szereplést az olimpián, egy nem javuló sérülés miatt visszalépett a játéktól.
Hétfőn és kedden rendezik az olimpia hegyikerékpáros versenyeit: a férfiaknál Parti András, a nőknél Vas Kata Blanka képviseli a magyar színeket.
Remekül kezdte az olimpiát Vadnai Benjámin vitorlázásban. A többszörös korosztályos világ- és Európa-bajnoki érmes Vadnai az első futamban az előkelő hetedik helyen ért célba a 35 fős mezőnyben. A második részversenyt elhalasztották.
A tornász Kovács Zsófia a vasárnapi selejtezőből bejutott az egyéni összetett csütörtöki döntőjébe, míg felemáskorláton harmadik számú tartalék lesz a fináléban.
Madarász Dóra szombati búcsúja után vasárnap Póta Georgina is kiesett, így egyesben nem maradt versenyben női asztaliteniszező az olimpián.

TOKIÓ 2020

Imádjuk az olimpiai sikersztorikat, pláne, ha azt egy totál esélytelen, a surranó pályán történelmet író srác szolgáltatja. A négyszáz méteres gyorsúszás friss olimpiai aranyérmese pedig épp ezt tette, az ő történetét is megírtuk.
A korán kelők belefuthattak a női országúti mezőnyverseny közvetítésébe, aminek a vége lett igazán izgalmas. Már menet közben gyanús volt, hogy akadnak a szervezés körül problémák – jó, ez a szombati Valter Attilás történet után kevésbé volt meglepő – de hogy Annemiek Van Vleuten, a háromszoros világbajnok, abban a tudatban jött át a célon, hogy olimpiai bajnok lett, majd kiderült számára is – amit mi, nézők végig tudtunk – hogy mégse... nos, az több, mint blama. De ezt a sztorit inkább olvassátok el itt, méghozzá Lantos András hangján, hiszen az ő ujjai rögzítették a különös esetet.
Djokovic és Medvedev nem feltétlenül szokott mindenben egyetérteni, most azonban lett egy közös ügyük, mégpedig a hőség Japánban.
Hazai diadal, Kei Nishikori meglepetés győzelmet aratott Rublev ellen, Naomi Osaka pedig nem okozott meglepetést, de szintén győzelemmel kezdett. Andy Murray sérülés miatt visszalépett, a női világelső azonban kiesett.
Egy kis érdekesség: ha Ukrajna, akkor Csernobil – furcsa árukapcsolással mutatta be az országokat a koreai tévé.
2004 óta először kapott ki olimpián az amerikai kosárválogatott.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés