Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovicot és Nadalt a sérüléseik ellenére sem írná le a Roland Garros előtt Chris Evert

Takács Márton

Frissítve 11/05/2023 - 14:49 GMT+2

Rafael Nadal és Novak Djokovic is sérülésekkel küzd a Roland Garros előtt, de az Eurosport szakértője, Chris Evert úgy véli, hogy a duónak megvan a kellő tapasztalata és a tudása ahhoz, hogy készen álljon az év második Grand Slam-versenyére.

Alcaraz címvédése azért különleges, mert verhető volt, mégsem tudták legyőzni

Chris Evert szerint, ha Novak Djokovic és Rafael Nadal is egészséges lesz, a rutinjuk miatt esélyesként indulhatnak a Roland Garroson.
Roland Garros Rafael Nadal nélkül?
A két legnagyobb név a Touron Novak Djokovic és Rafael Nadal, mindketten sok nehézséggel küzdenek idén. Főleg Nadal, aki borzasztó kemény időszakot él meg az Ausztrál Openről való kiesése óta. Január óta nem láthattuk játszani komolyabb csípősérülése miatt.
A 22-szeres Grand Slam-győztes spanyol idén már visszalépett Indian Wellstől, a Miami Openről és a Monte-Carlo Mastersről is, a Barcelona Openen és a Madrid Openen sem tudott játszani, ahogy a római 1000-es versenyen sem. Mindez azt jelenti, hogy ha egyáltalán versenyképes állapotban lesz a Roland Garrosra, akkor is úgy vesz majd rajta részt, hogy előtte egyetlen egy salakpályás tornán sem indult.
Távollétükben Carlos Alcaraz vitt el a salakos szezon nagyobb tornái közül kettőt is, Barcelonában és Madridban is győzött, így talán ő vághat neki a Garrosnak a legnagyobb esélyesként.
picture

Ezek voltak a Nadal - Djokovic összecsapás legelképesztőbb pontjai

Az Eurosport szakértője, Chris Evert viszont úgy véli, hogy a két nagy öreget nem szabad leírni, a számukra kedvezőtlen előjelek ellenére sem.
"Remélhetőleg mindenki egészséges lesz - úgy tűnik, hogy sok játékos sérült mostanában" - mondta Evert.
"Amikor a férfi mezőnyre nézek, például Novakra és Rafára, az ő egészségükkel kapcsolatban vannak kérdőjelek. Ők ketten a legnagyobbak, ők voltak a legjobb salakpályás játékosok az elmúlt években, és ahogy öregszenek, egyre több a sérülésük.
Nem tudjuk, hogy milyen állapotban lesznek a Roland Garrosra. Kíváncsi vagyok Novakra és Rafára, remélhetőleg 100%-osak lesznek, de ezt most még nem tudjuk.
Rafát pedig nem szabad alábecsülni. Tényleg nem láttam nagyszerű salakpályás formát egyiküktől sem az elmúlt hetekben, hónapokban. Úgy érzem, hogy talán nem túl jó a felkészülésük. Alcaraznak jobb volt a felkészülése. Nagyon magabiztos.
Ha Novakról és Rafáról van szó, ők azok, akiknek több tapasztalatuk van, és mindenkinél jobban tudják, hogyan kell jól szerepelni. Tudják, hogyan kell kezelni az érzelmeiket, mindennél jobban kedvelik a majoröket, és úgy jönnek ki a rajtkapuból, hogy készen állnak arra, hogy eredményes teniszt játsszanak."
picture

Amelie Mauresmo nem tudja, hogy Nadal felépül-e a Roland Garrosra

via eurosport.co.uk

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés