Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal nem játszik Barcelonában sem, még mindig nem tudni, mikor térhet vissza

Takács Márton

Publikálva 14/04/2023 - 14:03 GMT+2

Barcelona Open Banc Sabadell: Rafael Nadal bejelentette, hogy nem indul a jövő heti barcelonai tornán sem. Az esemény 12-szeres győztese közleményben tudatta, hogy még mindig nem áll készen a versenyszerű teniszre. Nadal az Australian Open óta nem játszott a bal lábában lévő izomsérülés miatt, most pedig tovább csúszik a visszatérése.

Roland-Garros : Nadal 5 legszebb labdamenete

Rafael Nadal idén már négy tornán mondta le a szereplést.
Rafael Nadal visszalépett a Barcelona Opentől.
Egyáltalán nem meglepő, se nem mulatságos a hír, amelyet Németh Dániel kollégánk már megelőlegezett csütörtöki cikkében. A 22-szeres Grand Slam-győztes spanyol három hónapja, az Australian Open óta nem játszott a bal lábában lévő izomsérülés miatt.
Nadal idén már visszalépett Indian Wellstől, a Miami Openről és a Monte-Carlo Mastersről is, mivel arra összpontosít, hogy visszanyerje ideális fizikai állapotát.
Viszont így már elmondhatja magáról, hogy több tornán mondta le a szereplését 2024-ben, mint amennyin részt vett.
"A barcelonai különleges torna számomra, mert ez a fogadott klubom, és mert otthon játszani mindig különleges érzés" - írta Nadal az Instagramon.
"Még mindig nem állok készen, még mindig a versenyzéshez való visszatéréshez szükséges felkészülési folyamatnál tartok.
Sok szerencsét a barátomnak (és a versenyigazgatónak), David Ferrernek és az egész csapatának a Godo idei kiírásához, amely minden bizonnyal sikeres lesz, mint mindig, minden szinten."
picture

„Nem akarok nagyképűnek tűnni, de.…” – Zverev azt mondja, megverhette volna Nadalt a Garroson

Nadal 2005 óta idén először esett ki a világranglista első 10 helyezettje közül, mivel közel három hónapja nem versenyzett, de a 14-szeres Roland Garros-győztes várhatóan kedvenc Grand Slamén ott lesz ebben az évben is, amely május 28-án kezdődik, és amelyet úgy dominál, mint soha senki egyetlen tornát sem.
Viszont addig már csak négy salakpályás tornán indulhatna.
Barcelonával egy időben, április 17-én rajtol a Srpska Open és müncheni BMW Open, ezeket kizárhatjuk, április 26-tól kerül sor a Madrid Mutua Openre, május 10-én jön a római Masters, azt követi az egymást átfedő genfi és a lyoni 250-es verseny.
Nadal ideális esetben a fenti listán szereplő Masters 1000-es versenyek valamelyikén - Madridban vagy Rómában - térhet vissza, mielőtt megpróbálná 15. alkalommal is megnyerni a Garrost.
picture

Ruud és Thiem Nadal esélyeiről beszélget

A Cadena SER értesülései szerint viszont "nem csak a barcelonai szereplése kétséges, de akár az is előfordulhat, hogy Nadal még Madridra sem áll készen a játékra. Mondani sem kell, hogy ez már súlyos csapás lenne, így ugyanis a Roland Garros előtt optimális esetben is legfeljebb egy verseny állna a rendelkezésére, hogy meccsrutint szerezzen. Ehhez hasonlóra csak egyszer, 2020-ban volt példa, amikor az őszre halasztott Roland Garros előtt egyedül a római 1000-est rendezték meg."írtuk egy napja.
Nem túl biztató kilátások.
Nadal az Indian Wells-i és a Miamiban megrendezett Sunshine Double tornákon szeretett volna visszatérni, de mindkettőtől visszalépett, és ezt két további visszalépés követte.
Bár a felkészülése nem ideális, ez nem teljesen új terület a spanyol számára. Tavaly mindössze öt meccset játszott salakon, mielőtt 14. alkalommal megnyerte volna a Garrost.
Nadal azonban sokkal eredményesebben kezdte a 2022-es évet, amikor 21 meccses győzelmi szériával nyitotta a szezont, és begyűjtötte az Australian Openen a bajnoki címét.
Idén négy mérkőzést játszott - kettőt a United Cupon és kettőt az Australian Openen -, és ebből hármat elveszített. Egyetlen győzelmét a brit Jack Draper ellen aratta az első fordulóban a Melbourne Parkban.
picture

Australian Open: Nadal - McDonald - a mérkőzés legjobb pillanatai

via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés