Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Alcaraz imádja, hogy a családja előtt védte meg címét, Tsitsipas példaképnek nevezte legyőzőjét

Takács Márton

Frissítve 24/04/2023 - 14:31 GMT+2

Barcelona Open Banc Sabadell: Carlos Alcaraz megszerezte pályafutása kilencedik ATP-tornagyőzelmét, miután a barcelonai döntőben két szettben legyőzte Stefanos Tsitsipast. A 19 éves Alcaraz ezzel 4-0-ra javította a görög elleni mérlegét. A spanyol a pályafutása során először védte meg címét egy versenyen.

Barcelonában jött össze Alcaraz első címvédése - A döntő összefoglalója

Megint Carlos Alcaraz lett Barcelona bajnoka, Stefanos Tsitsipas sportszerűen nyilatkozott a spanyolról.
Carlos Alcaraz egymás után másodszor nyerte meg a Barcelona Opent, miután a döntőben 6:3, 6:4-re legyőzteStefanos Tsitsipast.
Tsitsipas arra pályázott, hogy először nyerje meg a tornát, miután az előző két itteni döntőjében (2018-ban és 2021-ben) kikapott Rafael Nadaltól, de Alcaraz tűzereje és ügyessége felülmúlta.
"Hihetetlen érezni azt az energiát és felemelni a trófeát Barcelonában a családom és a barátaim előtt, ahol a csapatom legtöbb tagja is itt van. Ilyen szinten játszani, és előttük felemelni a kupát, nagyon jó érzés számomra.
A csapatommal arról beszéltünk a meccs előtt, hogy nyugodtnak kell maradnom, mert a nehéz pillanatokat is meg akarom játszani. A lazaság a legfontosabb számomra, hogy elfelejtsem a hibákat, mindent, és önmagam legyek a pályán. Ne gondoljak a sok nézőre, csak magamra, a pályára, az ütőre és a döntőre." – nyilatkozta Alcaraz, aki szettveszteség nélkül menetelt végig Barcelonában.
A spanyol különösen adogatóként dominált Tsitisipas ellen. Az első adogatása után a pontok 81 százalékát (30/37) nyerte meg, és reméli, hogy ezen héten is tartani tudja ezt a számot, amikor is címvédőként lép pályára a Mutua Madrid Openen.
picture

Alcaraz Barcelonában is megállíthatatlan volt, ejtés-parádéval verte Tsitsipast

Idén már a harmadik tornáját nyerte meg Buenos Aires és Indian Wells után.
Stefanos Tsitsipas szerint a teniszvilág joggal tekinthet példaképként Carlos Alcarazra. A görög már négyből négyszer kapott ki a briliáns tinédzsertől, így bőven van összehasonlítási alapja, most alaposan megdicsérte riválisát.
"Néhány évvel ezelőtt volt alkalmam először látni téged, amikor bemutatkoztál az ATP Touron, és láttalak egy kicsit játszani.
Néhányunkat közülünk, akik egy kicsit korábban itt voltak, mint te, lenyűgözött a teniszed. Szeretnék gratulálni ehhez a csodálatos építkezéshez, amit az elmúlt években véghezvittél. Ez lenyűgöző.
Azt hiszem, joggal mondhatjuk, hogy példaképnek tekintünk téged. Még ha kicsit idősebbek is vagyunk nálad, úgy tekintünk az eredményeidre, mint valami olyasmire, ami remélhetőleg arra ösztönöz minket, hogy még jobbak legyünk." – nyilatkozta a finálé után Tsitsipas.
picture

Elképesztően látványos pontok születtek Barcelonában, íme az öt legjobb ütés


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés