Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic: „Messze vagyok a csúcsformámtól, de a Roland Garros a cél”

Szabó Bence

Frissítve 22/04/2023 - 14:52 GMT+2

Novak Djokovic bő egy héten belül két váratlan vereséget is szenvedett, boszniai mérkőzése után pedig elmondta, hogy messze az elvárt szintje alatt teljesített. A szerb játékos viszont arra is emlékeztetett, hogy a nagy célja majd a párizsi torna lesz, a május végi kezdésig pedig még több hete van hátra formába kerülni.

A negyeddöntőben búcsúzott a könyökével bajlódó Djokovic

Tavaly is hasonlóan indult számára a salakos szezon, aztán Párizsba már tornagyőzelemmel a háta mögött érkezett.
Novak Djokovic egyelőre messze van a megszokott szintjétől. A szerb játékos az utóbbi bő egy hétben két váratlan vereséget is elszenvedett: előbb Monacóban kapott ki Lorenzo Musettitől, majd péntek este még nagyobb meglepetésre kiejtette őt honfitársa, Dusan Lajovic a banja lukai 250-es torna negyeddöntőjében.
Ez utóbbi vereség különösen annak fényében fájó, hogy a szerb játékos a mérkőzés során adódó (!) 16 breaklabdájából mindössze egyet tudott kihasználni. Lajovic ellenben kétszer is elvette az ő adogatását, így végül 6-4, 7-6-ra húzta be a meccset.
Djokovic a mérkőzés utáni gyorsinterjúban elmondta, hogy egyáltalán nem érezte jól magát a pályán.
„Messze az alatt a szint alatt voltam, amit el szeretnék érni. Próbálkoztam, de nem ment. Fizikailag nem éreztem jól magam a pályán. Lassúak voltak a lábaim.”
A világelső elmondta, hogy jelenlegi formájában nem lenne képes megverni egy igazán jó salakos ellenfelet. Az utóbbi időszakban egy könyöksérüléssel is bajlódik, de emlékeztetett, hogy a szezon ezen időszaka tavaly sem indult igazán jól számára.
Ez mindig is kicsit ilyen volt. Rossz kezdés után jöttek a jobb meccsek. Remélhetőleg most is így lesz.
picture

Novak Djokovic

Fotó: Getty Images

A szerb játékos tavaly szintén korán búcsúzott Monte Carlóban, majd Belgrádban, a hazai tornáján is vereséget szenvedett a döntőben. Utána a madridi tornán már elődöntőig menetelt, Rómában pedig nyerni is tudott. Így érkezett meg a Roland Garrosra, ahol Rafael Nadal végül a negyeddöntőben búcsúztatta.
Djokovic idén a 23. Grand Slam-győzelméért száll majd harcba Párizsban, akárcsak legnagyobb riválisa. Már ha Nadal egyáltalán ott lesz a Garroson, ugyanis a spanyol teniszező visszatérése még mindig bizonytalan. A szerb viszont nem is csinál titkot belőle, hogy a legjobb játékát majd bő egy hónap múlva, ott szeretné nyújtani.
„(A körülmények) ott teljesen mások lesznek. Még több hetem van addig edzeni és játszani… Nem titok, hogy a Roland Garros az a torna, ahol a legjobbamat szeretném nyújtani.”
Ami a banja lukai események illeti, Djokovic kiesésével a második kiemelt Andery Rublev lett a torna egyértelmű favoritja. De innentől nem szabad leírni Lajovicot sem, aki a világranglista hetvenedik helyezettjeként ejtette ki Djokovicot, és akit a világelső is méltatott a meccsük után.
„Mentálisan erős volt és fejlődött a korábbi meccseinkhez képest. Dusan egy remek ember, egy igazi jó srác. Régóta ismerem őt, mióta elkezdett ő is profiként teniszezni. Edzettünk is sokszor együtt a Davis-kupa-csapatban. Örülök a sikerének. Tudom, hogy ez fontos győzelem ez számára, és megérdemelten nyert.”
A torna elődöntőit szombaton az Eurosport Applikáció segítségével lehet követni, míg a döntőt vasárnap 14:00-tól élőben mutatjuk majd az Eurosport 2-n!
Források: Eurosport.fr és Eurosport.es
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés