Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic könyöke nincs valami ideális állapotban, így vág neki a boszniai tornának

Takács Márton

Frissítve 18/04/2023 - 16:32 GMT+2

Srpska Open: A Monte-Carlo Mastersen elszenvedett korai kiesését követően Novak Djokovic a héten Boszniában szeretne javítani. A szerb elismerte, hogy újabb aggodalmak merültek fel egy korábbi könyöksérülése miatt, melyet 2018-ban megműtöttek. A nyitómérkőzésen Luca Van Assche ellen lép majd pályára a 22-szeres Grand Slam-győztes.

Djokovic meglepetésre búcsúzott a nyolcaddöntőben, Musetti először tudta legyőzni a világelsőt

Novak Djokovic Boszniában javítana a korai monte-carlói kiesése után.
A könyököm nincs ideális állapotban, de elég jó ahhoz, hogy készen álljak az első mérkőzésre.
Novak Djokovic elismerte, hogy a jobb könyökével gondok vannak a boszniai Srpska Open előtt. A szerb teniszező szeretné kiheverni a Monte-Carlo Mastersen elszenvedett kudarcát, amikor az olasz Lorenzo Musetti elleni meglepő vereséget követően már a nyolcaddöntőben búcsúzott.
A dolgát megnehezítheti, hogy a könyöke állapota közbeszólhat tervei végrehajtásában, de azt mondja, hogy fitt lesz a 250-es tornán, a saját első meccsén a francia Luca Van Assche ellen.
"Természetesen nem voltam elégedett a monte-carlói eredménnyel" - mondta Djokovic a torna hétfői sajtótájékoztatóján. "De mióta idejöttem, úgy éreztem, hogy Banja Lukában szívesen látnak, rengeteg pozitív energia és érzelem fogadott.
Az egyik jó dolog a teniszben, hogy minden héten új lehetőséget kap arra az ember, hogy bizonyítson és egy lépést tegyen előre. Új lapot nyitottam."
picture

Szemet gyönyörködtető labdamenetet hozott össze Novak Djokovic és Lorenzo Musetti Monte-Carlóban

Csak vigyázzon, mert a teniszkönyök például veszélyes tud lenni, pláne, ha egyszerre golfkönyökkel is párosul, mint a világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Hárai Balázs esetében, aki szinte a teljes idényt kihagyta emiatt.
Djokovic az utóbbi időben pántot visel a jobb könyökén, ugyanazon, amelyet 2018-ban megműtöttek.
A Monte-Carlo Masters-győztes Andrey Rublev mellett ő az egyik a két top 10-es játékos közül, aki szerepel a torna mezőnyében.
A szerb a második fordulóban a 87. helyen rangsorolt francia Luca Van Assche ellen lép pályára.
"Nem sokat tudok erről a fiatal francia játékosról” - említette Djokovic Van Assche-ról. "Azt hittem, hogy Stan Wawrinka fogja megnyerni a vele játszott mérkőzést. Láttam Van Assche-t játszani, de nem sokáig, ő egy igazi harcos, gyors, nehéz túljutni rajta. Senkit sem szabad alábecsülni."
picture

Djokovic egészen új szintre emelte az ütőtörést Monacóban, lazán belekanyarított egy derékszöget

A 18 éves játékos az első fordulóban tehát a háromszoros GS-győztes Wawrinkát ejtette ki, így Djokovic ellen játszhat, és élvezi a kihívást.
"Hihetetlen lesz számomra, pedig még csak 18 éves vagyok"- mondta a francia. "Tudom, hogy a közönség szerintem nem lesz velem, de élvezni fogom a lehetőséget, és megpróbálok nyerni.”
Ez az első alkalom, hogy Djokovic bármilyen profi tornán játszik Boszniában, és a helyi szurkolók izgatottan várták őt a hétfői edzésen.
"Az emberek teljes szívvel sok szeretettel és támogatással fogadnak" – köszönte meg a támogatást Djokovic.
"Nagyon izgatott vagyok, hogy itt lehetek, mert úgy gondolom, hogy ez az egyik legjobb hely nekünk, szerb teniszezőknek és általában a sportolóknak, ahol játszhatunk, és ahol a helyiektől sok szeretetet és támogatást kapunk."
Addig is a kiváló Elbow zenekar hallgatásával töltheti az időt Novak Djokovic, ha már könyök. Elmondása alapján a britek Open Arms c. felemelő dala pont ideillik.
picture

Rune 19 évesen utolérte Djokovicot megosztottságban, Rublev megérkezett a felső polcra?

via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés