Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rublev maga sem hitte el, hogy fordíthat, Rune mindent beleadott, nem volt benne több

Takács Márton

Frissítve 17/04/2023 - 15:04 GMT+2

Rolex Monte-Carlo Masters: Andrey Rublev megnyerte első Masters-címét, miután szetthátrányból fordítva legyőzte Holger Runét a monacói döntőben. Az orosz válláról nagy teher esett le a sikere miatt, a dán pedig azt emelte ki, hogy nagyon közel volt ellenfeléhez és a tornagyőzelemhez.

Rublev szinte vert helyzetből fordított és lett bajnok Rune ellen - összefoglaló

Andrey Rublev és Holger Rune nyilatkozatát hozzuk a Rolex Monte-Carlo Masters döntője után.
Andrey Rublev izgalmas meccsen 5:7, 6:2, 7:5-ös győzelmet aratott Holger Rune ellen a Rolex Monte-Carlo Mastersen, ezzel megnyerte első ATP 1000-es címét.
"Könnyek között sem tudom, mit mondjak, annyira boldog vagyok” kezdte a mérkőzés utáni nyilatkozatát az elérzékenyült Rublev.
Az orosz 33 nyerőt ütött, és a harmadik szettben 1:4-ről fordított, hogy 2 óra 34 perc csata után megszerezze pályafutása 13. és egyben eddigi legnagyobb címét.
"Végre, miután annyit küzdöttem azért, hogy megnyerjem ezt az átkozott 1000-es versenyt. 1:4-re és 0-30-ra álltam a harmadik szettben, bréklabdákat hárítottam, úgy gondoltam, hogy nincs esélyem nyerni, de valahogy mégis sikerült."
A szezonbeli 18. győzelmével Rublev 1-2-re javított az ATP Masters 1000-es döntőiben, miután 2021-ben ugyanitt, Monte-Carlóban Stefanos Tsitsipas, Cincinnatiben pedig Alexander Zverev ellen veszített.
picture

Rublev lett Monte-Carlo idei bajnoka

Fotó: AFP

"Mélyen legbelül reménykedtem, hogy lesz egy esélyem, tudtam, hogy a korábbi döntőkben mentálisan nem voltam kész, és amikor vesztettem, arra gondoltam, hogy már nem lesz esélyem nyerni.
Ma arra gondoltam, hogy ’oké, ha ma veszíteni fogsz, legalább higgy a végéig, és ezt próbáltam tenni a harmadik szettben, remélve, hogy lesz egy esélyem visszajönni.”
A 19 éves Holger Rune második ATP Masters 1000-es trófeáját szerette volna megszerezni, miután tavaly Párizsban öt Top 10-es ellenfelet - a döntőben Novak Djokovicot - győzött le a címvédéshez vezető úton.
Rune volt az első tinédzser, aki döntőbe jutott Monte-Carlóban azóta, hogy 2006-ban az akkor 19 éves Rafael Nadal megnyerte a tornát.
picture

Rublev lett Monte-Carlo bajnoka, nagy meccsen verte Runét a döntőben

Veresége ellenére a dán büszke a salakpályás versenyen nyújtott teljesítményére.
"Nyilvánvalóan úgy érzem, hogy egy hosszú mérkőzésem volt előző nap. Későn fejeztük be" - mondta Rune, aki szombaton egy késő esti thrillerben győzte le Jannik Sinnert.
"Nem volt sok időm regenerálódni. Ez van. Mindent beleadtam. Nem volt bennem több. Megtettem, amit tudtam, és nagyon közel voltam hozzá."
A 19 éves dán 4:1-re vezetett Rublev ellen a harmadik szettben, de nem tudta lezárni a partit, az ötödik kiemelt pedig felállt, és megszerezte első címét ezen a szinten.
picture

Rune minden kiadott magából, szoros vereségre volt elég

Fotó: AFP

Runénak eltökélt szándéka, hogy levonja a tanulságokat abból, hogy második ATP Masters 1000-es döntőjében alulmaradt.
"A harmadik szettben egyértelműen én irányítottam, és azt is mondhatnám, hogy az első szett nagy részében is” - mondta Rune. „De ismét nem sikerült lezárnom. Ez csalódást okozott, de ez is a tenisz része."
via eurosport.co.uk, ATP

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés