Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Schweinsteiger és Ivanović nem voltak egyedül újévkor, velük voltak a Bécsi Filharmonikusok is

Takács Márton

Frissítve 02/01/2023 - 17:29 GMT+1

A világbajnok német labdarúgó, Bastian Schweinsteiger és felesége, a Roland Garros-győztes Ana Ivanović Bécsben harangozták be 2023-at, ahol az újévi koncerten is részt vettek. Ez a kulturális kód igen tetsző, pláne a magyar futball felől nézve.

Ana Ivanović és Bastian Schweinsteiger a Bécsi Filharmonikusok idei Újévi Koncertjén

Fotó: AFP

Bastian Schweinsteiger és Ana Ivanović az egyik legjobb kulturális programmal kezdték 2023-at.
Egyedül vagy?
Nem, itt vannak a Bécsi Filharmonikusok is
Az Eurosport szerkesztőségében igen nagy népszerűségnek örved Az utolsó cserkész című film. Gyakran idézünk belőle egymás között és cikkekben is.
Azt mondjuk nem gondoltuk volna, hogy kedvenc Bruce Willis-mozink egyik legjobb mondatát tényleg el lehetne sütni valós, komolyzenei helyzetben is (ez a hely itt egy cinkos kis emojinak van fenntartva). De Bastian Schweinsteiger és felesége, Ana Ivanović joggal mondhatta volna vasárnap, az újév első napján a film egyik örökbecsű, fent idézett szövegét válaszul arra a kérdésre, hogy egyedül vannak-e.
Az ominózus rész Az utolsó cserkészből
A profi futballtól 2019-ben visszavonuló, világbajnok Schweinsteiger és a Roland Garros-bajnok Ivanović ugyanis ott ültek január 1-jén a Bécsi Filharmonikusok Újévi Koncertjén, a Wiener Musikverein Aranytermében helyet foglaló közönség soraiban, és együtt élvezhették a Franz Welser-Möst osztrák karmester vezényletével felcsendülő műveket, amelyek többsége ezúttal Josef Strauß szerzeménye volt.
Minden évben ellátogatnak hírességek is bécsi Musikvereinbe újév napján, ezúttal egy korábbi kiváló, Bajnokok Ligája- és Európa-liga-győztes német labdarúgó, és egy Grand Slam-címmel is rendelkező szerb teniszező is tiszteletét tette a nagy presztízsű eseményen.
A találatot Szegő János, a Magvető Kiadó kiváló szerkesztőjének Facebook-posztjának köszönhetjük. A Tesis a világ-interjúsorozatunkban is szereplő Szegő azt szúrta ki, hogy a főleg a Downton Abbey c. sorozatból ismerős, kiváló brit színész, Hugh Bonneville is jelen volt a koncerten (akit mi a Notting Hill Bernie-jeként bírtunk nagyon). Egy kommentben jött utána a Schweinsteigert és Ivanovićot ábrázoló fotó, innen is köszönjük neki és Vajai Balázsnak a találatokat!
picture

A Wiener Musikverein impozáns Aranyterme január 1-jén © Vienna Philharmonic/Wiener Philharmoniker

Fotó: facebook

Elkapta őket a kamera is az ORF révén, fotók is készültek róluk. Schweinsteiger decemberben még a német ZDF szakértőjeként dolgozott a katari világbajnokságon, majd feleségével együtt egy elég jó programot választottak 2023 első napjára.
Örömteli, ha a sportolók kultúrához való hozzáállásáról ilyen hírek is eljutnak hozzánk.
Októberben az NB II-es Soroksár SC kapusa, a Ferencvárossal bajnok és kupagyőztes Holczer Ádámmal publikáltunk egy nagyinterjút, amelyben a gyerekkora óta tartó olvasási szenvedélyéről, a focisták köreiben népszerű könyvekről és kedvenc sportolói önéletrajzi köteteiről beszélgettünk vele.
picture

Schweinsteiger a katari foci-vb-n televíziós szakértőként dolgozott

Fotó: AFP

Poszttársát, Bogdán Ádámot és a már visszavonult világbajnoki bronzérmes vízilabdakapust, Bolonyai Flórát a Margó Irodalmi Fesztiválon szoktuk észrevenni, ahogy Hrutka Jánost is, őt színházakban is. Az Európa-bajnoki ezüstérmes vízilabdázó, Konarik Ákos 21 éves korára az egyik legolvasottabb magyar pólósnak mondhatja magát.
Üdítő, amikor az olimpiai bajnok Varga Dániellel könyvekről, építészetről, vagy a BVSC 19 éves vízilabdázójával, a felnőtt válogatottal ezeknek a napokban kereten kívüliként együtt készülő Mészáros Mátyással zenéről is lehet jókat beszélgetni abban az országban, ahol Kis Grófo és Az éjjel soha nem érhet véget c. szám jelenti a legfőbb kulturális kódokat a magyar foci tágabb közegében.

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés