Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Visszatérés a halál torkából, felelősségre vont FBI és Klopp eltűnt szemüvegének története

Eurosport
Eurosport

Publikálva 18/09/2021 - 05:52 GMT+2

Az Eurosport pénteki hírösszefoglalója.

Simone Biles

Fotó: Getty Images

Aki úgy érzi, szívesebben olvasná már kora reggel az összefoglalóinkat, annak nincs más dolga, mint feliratkozni az Eurosport napi hírlevelére, amit ezen a linken tud megtenni.

A világ egyik legtehetségesebb sprintere brutális versenybalesetet szenvedett bő egy évvel ezelőtt. Szó szerint hajszálon múlt az élete. Az pedig, hogy mi lesz a pályafutásával, jó darabig szóba sem kerülhetett. Fabio Jakobsen azonban visszatért a horrorbukás után, valódi hős lett belőle, és ma már ő a világ egyik legjobbja.
A csillagok állása közel lehetett a tökéleteshez, amikor Daniil Medvedev és edzője, Gilles Cervara eldöntötték, hogy együtt fognak dolgozni. Olyan szinten pendülnek egy húron, a személyiségük annyira klappol, hogy azt sokan megirigyelhetik. A US Open-győzelemből sem csinálnak nagy csudáskodást. Ez csak egy állomás, és kész.
Négy tornász, köztük Simone Biles jelent meg tanúként a szenátusi bizottság előtt a Nassar-ügy szerdai meghallgatásán. Az érintettek megrázó vallomásokat tettek az őket ért zaklatások kapcsán, és felelősségre vonták az FBI-t is. „Az egész rendszert hibáztatom. Bizonyítékuk volt a gyermekmolesztálásra, de nem tettek semmit.”

KERÉKPÁR

Sonny Colbrelli nem egy étteremben, nem is otthon a családdal, hanem egy múzeumban ünnepelte az Európa-bajnoki címét. De nem ám egy átlagos múzeumban, hanem a Moser-borászatban. A sajtó részéről megkerülhetetlen kérdés volt az Eb mezőnyversenyének végjátéka, Colbrelli el is árult valami fontosat Evenepoellal kapcsolatban.
Pénteken egyéni időfutamot rendeztek a Luxemburgi körön. Ennek egyik legnagyobb áldozata, az összetettben addig 11. helyen álló Bauke Mollema, aki akkorát bukott, hogy kettétört a váza. Durva, de a holland ennek ellenére egy cserekerékpárral még célba is ért. Az egyenkéntit egyébként a quick-stepes Mattia Cattaneo nyerte, összetettben Joao Almeida vette át a vezetést.
picture

Fabio Jakobsen s'impose au sprint lors de la 8e étape de Vuelta

Fotó: Getty Images

Volt egy bukás nem sokkal a vége előtt a Szlovák kör második szakaszán, amit Peter Saganmegúszott ugyan, ám a győzelmet így sem tudta megszerezni. Megint egy quick-stepes győzött, Jannik Steimle.

TENISZ

Szokás a teniszre elegáns, előkelő sportként tekinteni. A világ azonban változik, sokszor már maguk a játékosok sem hordozzák az előbb említett tulajdonságokat, a közönségről nem is beszélve. Itt egy kiváló összeállítás arról, amikor a nézők illetlenül, sőt, adott esetben kifejezetten tahón viselkedtek.
Az ATP az idei tornák alapján vizsgálta, ki üti a legjobb első szervákat a mezőnyben. Konkrétan azt, hogy kinek az adogatásait tudja a legkevésbé visszaütni a fogadó, illetve ha sikeres a ritörn, melyik adogató nyeri az első szerva után a legtöbb pontot. Dobogós lett Alexander Zverev és Matteo Berrettini is, de vajon ki lett a győztes?
Tudjuk, hogy jó tenisze van, néhány éve már pontosan tudjuk. Casper Ruud azonban nem az a fajta, aki egy-két kvantumugrással ott terem a legszűkebb elitben. Ő szép lassan, fokozatosan lépdel előre a ranglistán, most azonban mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy belépett a top 10 kapuján. Ráadásul most ő a legfiatalabb a legjobbak között.
picture

Casper Ruud

Fotó: NTB

FOCI

Sokaknak szúrt szemet, hogy Jürgen Klopp jellegzetes fizimiskájáról ebben a szezonban látványosan hiányzik valami. A BL-győztes edzőnek számos védjegye van, a jelek szerint azonban megszabadult az állandó baseballsapka melletti másik viseletétől, a szemüvegétől. „Tudom, az arcom eléggé ijesztő szemüveg nélkül.”
A 45-szörös bosnyák válogatott középpályás Muhamed Besic hat év után visszatért a Ferencvároshoz. Besic korábban, 2012 és 2014 között már játszott a zöld-fehéreknél. Honlapján az FTC emlékeztetett arra, hogy a futballistát a szurkolók a klubtörténet legjobb légiósának választották.
A brazilok sztárja, Dani Alvesfelmondta a szerződését és távozott a Sao Paulótól. A klubja ugyanis egy csöppet elmaradt a fizetéssel, egészen konkrétan már több százmillió forinttal tartoznak neki.
picture

Jurgen Klopp

Fotó: Getty Images

A koronavírus-járvány negyedik hulláma elérte a magyar bajnokságot is, ugyanis a Fehérvárnál két játékos és egy stábtag tesztje is pozitív lett. A csapat a hétvégén Magyar Kupa mérkőzésen lép pályára az SC Sopron otthonában. A fentiek ismeretében azonban könnyen lehet, hogy veszélyben a meccs.
Visszakerült az intenzív osztályra a háromszoros világbajnok labdarúgó, Pelé, akit két héttel ezelőtt daganatos megbetegedés miatt operáltak Sao Paulóban. A 80 éves legendát a hét elején hazaengedték, most azonban sajnos romlott az állapota.
A magyar női labdarúgó-válogatott házigazdaként 2-0-ra kapott ki Skóciától a világbajnoki selejtezősorozat nyitányán. Kedden a spanyolok ellen lép újra pályára a magyar csapat.

MÉG TÖBB SPORT

A hétszeres bajnok Tom Brady úgy véli, akár 50 éves koráig is képes lenne játszani az NFL-ben. A most 44 éves sztár korábban beszélt arról, addig nem fog visszavonulni, amíg képesnek érzi magát, hogy a legmagasabb szinten, bajnoki címre esélyesen játsszon.
Hét év után újraélesztik a Hungaroring egyik leghangulatosabb versenyét. Legutóbb 2014-ben rendezték meg, de a csillagok szerencsés együttállásával idén ismét életre kel a Hungaroring 12h. Úgyhogy október elején nem árt majd Mogyoródra figyelnünk.
Bár pénteken szakadt az eső a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság helyszínén, mind a négy magyar hajó kiharcolta a döntőbe jutást. Ez azt jelenti, hogy szombaton minden számban izgulhatunk magyar éremért.
A holléti nyilvántartás szabályainak megsértése miatt Andrejs Rastorgujevs lett sílövő versenyzési jogát 18 hónapra felfüggesztette a nemzetközi Sportdöntőbíróság. Veszélyben az egyik Eb-címe is.
picture

Linn Svahn

Fotó: Getty Images

Elhúzódó sérülése miatt műtétre kényszerült a világ egyik legjobb sífutója. A svéd válogatott orvosa szerint nagy rá az esély, hogy Linn Svahn nem gyógyul fel az olimpiáig, ami pedig óriási veszteség lenne a svéd válogatott és a sportág számára is.
Joseph Schooling Rióban olimpiai bajnok lett 100 méter pillangón úgy, hogy mögötte három klasszis, köztük Cseh Laci holtversenyben lett második. A szingapúri úszóra azonban most kötelező katonaság vár, úgyhogy az elkövetkezendő két évben biztosan nem láthatjuk őt a versenyeken.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés