Ha jobban végiggondoljuk, a legtöbb sportágban, főleg azok főszereplőivel kapcsolatban, kapásból fel tudunk sorolni néhány gesztust, mozdulatot, arckifejezést vagy épp külsőséget, ami védjegyévé válik az adott személyiségnek. A teljesség igénye nélkül ilyen lehet a teniszpályáról John Isner láb között átpattintott labdája szerva előtt vagy épp Novak Djokovic sokszor véget nem érő pattogtatása, de a futballpályákról is azonnal beugorhat a tipikus CR-felszítős vagy a korábbiakból Luca Toni “tekergetős” gólörömre.

Luca Toni

Fotó: SID

Ugyanez a megállapítás igaz lehet a labdarúgás pálya melletti főszereplői, a vezetőedzők/menedzserek kapcsán. Gareth Southgate mellényei, Roberto Mancini, főként City-s korszakában látott, vastag sálai, Arsene Wenger térdig érő kabátjainak sokszor rakoncátlankodó cipzárai valószínűleg mindannyiunknak azonnal beugranak.
Premier League
Salah mesterhármasára Ronaldo 2003-as triplája óta nem volt példa az Old Traffordon
EGY ÓRÁJA
Jürgen Klopp kapcsán bajban van az ember, ha csak egy védjegyet akarna kiemelni, hiszen a német edző állandóan ezer fokon ég, nem tud viszafogottan ünnepelni, széles vigyora, epés megjegyzései mind rá jellemző, egyéni stílussal választják el őt kollégáitól. A 2021/2022-es szezonra azonban a jelek szerint megszabadult az állandó baseballsapka melletti másik viseletétől, nevezetesen a szemüvegétől.

Jurgen Klopp

Fotó: Getty Images

Na de hova tűnt (Damon Hill) Jürgen Klopp szemüvege?
Az élesszeműek már a Premier League augusztusi rajtát követő hetekben felfigyelhettek rá, hogy a Liverpool menedzsere nem viseli a “hozzánőtt” szemüvegét. A szerdai AC Milan elleni hazai Bajnokok Ligája-nyitányon aztán az európai közvélemény azon része is szembesülhetett a jelenséggel, akik nem követik az angol bajnokságot.
A lehetséges miérteknek a Bild járt utána, melynek értesüléseire hivatkozva a Goal.com jónevű futballportál közölte a maga a verzióját.
“A szemüveg tízéves korom óta, összesen 44 éve hozzá tartozott az arcomhoz. Sajnos az utóbbi években azonban a látásom olyan szinten romlott, hogy már a szemüveg sem tudott rajta érdemben segíteni. Ennek megoldására javasoltak egy kisebb műtétet, amit el is végeztek a nyáron. Nem a lézeres műtétről van szó, ami véglegesen javít, ez egy ideiglenes állapot.” – idézi a német menedzsert a szakportál.

Jurgen Klopp

Fotó: Getty Images

“Jelen pillanatban szemüveg nélkül is jól látok, úgyhogy egyelőre nincs szükségem rá. Tudom, hogy az arcom elég ijesztő a szemüveg nélkül, de mivel ideiglenes a dolog, lehet, hogy a jövőben még szükségem lesz rá.”
Távolról sem állítjuk, hogy a szemüveg hiányának köszönhetően, mindenesetre a Liverpool remekül kezdte az új idényt, a Vörösök ugyanis négy bajnokin tíz pontot gyűjtöttek, és fordulatos mérkőzésen, hátrányból fordítva legyőzték az AC Milant is a Bajnokok iIgája szerdai nyitányán. Az mindenesetre biztos, hogy akár visszatér a szemüveg, akár nem, Jürgen Klopp-nak bőven vannak még olyan gesztusai, amik miatt sokan a szívükbe zárják a gegenpressing atyját.
Forrás: goal.com
Premier League
Fergusonnak és Kloppnak is időbe telt a csapatépítés, de ez nem mentség Solskjaernak
19 ÓRÁJA
Premier League
Nagy-Britanniában kimagasló, európai léptékben viszont közepes a Premier League átoltottsága
20/10/2021 15:46