Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Van der Poel rekordjai, a Liverpool bánata, Marozsán új karriercsúcsa

Eurosport Magyarország

Publikálva 09/04/2024 - 06:00 GMT+2

Mathieu van der Poel szólóban nyerte meg minden idők leggyorsabb Roubaix-ját, és ez csak az egyik azokból a rekordokból, amiket a hétvégén megdöntött vagy beállított. Marozsán Fábián ismét javított a világranglistán, így lassan tényleg kiemelt lehet Grand Slamen, de azt is megmutatjuk, hogyan sikerült Matteo Berrettini visszatérése.

Hiába játszott fölényben a Liverpool, nem tudta legyőzni a Manchester Unitedet - fotó: Paul Ellis

Fotó: AFP

Vasárnap minden idők leggyorsabb Roubaix-ját nyerte meg Mathieu van der Poel, aki 11 év után csinálta meg újra nagy tavaszi duplát. Nézzünk néhány érdekes statisztikát, amely azt követően született, hogy az Alpecin versenyzője kereken 3 perces előnnyel nyerte meg a 121. Paris-Roubaix-t.
Három magyar érdekeltségű csapat és összesen kilenc magyar kerékpáros lesz ott a kedden rajtoló Abruzzói körversenyen, ami ebben a szezonban a Szicíliai kör helyét veszi át a naptárban. Az Epronex-Hungary két kerékpárosát, Gönczy Gergőt és Karl Ádámot arról kérdeztük, mire számítanak az elég keménynek tűnő négyszakaszos versenytől.
A Liverpool elvesztette a vezető helyét az angol Premier League-ben, miután csak döntetlent ért el a Manchester United otthonában. Bruno Fernandes és Kobbie Mainoo elképesztő góljaival szerezte meg a vezetést az MU, a végén Salah tizenegyesből csak egyenlíteni tudott. Klopp inkább a pozitívumokat próbálta megtalálni a teljesítményükben.

Tenisz

Marozsán Fábián egy helyet javított múlt heti karriercsúcsán, így már a 37. helyen áll a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.
Matteo Berrettini nyerte a Marrákesben rendezett ATP 250-es férfi tenisztornát. Az olasz két év után nyert ismételten, 2022-ben Queen's Clubban emelhetett fel legutóbb trófeát a magasba. A döntőben a címvédőt, Carballes Baenát verte.
picture

Berrettini visszatért! - Két év után ismét tornagyőzelmet ünnepelhetett

Nagy Adrienn és Szabanin Natália párosa két játszmában nyert, ezzel a magyar női teniszválogatott 2-1-re legyőzte a bolgár csapatot a Billie Jean King-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáján.
Novak Djokovicnak a monte-carlói 1000-es az egyik kedvenc tornája, azonban 2015 óta nem igazán megy neki a játék a Hercegségben. A szerb úgy érzi, hogy mostanság több időre van szüksége, hogy hozzászokjon a salakos teniszhez, de mindentől függetlenül bízik a jó szereplésben. Djokovic fő célja azonban változatlan: a legjobb salakos játékát a Roland Garrosra, illetve az olimpiára tartogatná.

Foci

A Bajnokok Ligája keddi játéknapján az Arsenal fogadja a Bayern Münchent. Korábban már többször összefutott a két csapat, akkoriban háromszor is 5-1-re nyertek a bajorok. Idén viszont éppen fordítottak az esélyek, a Bayern a 21. században az egyik legrosszabb idényét futja, az Arsenal viszont vezeti a bajnokságot, ráadásul a 2024-es statisztikái egészen félelmetesek.
Daniele De Rossi álomszerűen kezdett az AS Roma kispadján, a bajnokságban nagyot lépett előre a csapat, miközben az Európa-liga negyeddöntőjébe is bejutott. A római klublegenda érdekes taktikai húzásokkal és újrahangolt támadójátékkal hívta fel magára a figyelmet az előző hetekben, a mostani eredményesség azonban hosszabb távon fenntarthatatlannak tűnik.
picture

Ilyen szenzációs bevonulás még a világ legnagyobb focicsapatainak is ritkán adatik meg

A lelátón "felépítették" Malmö főterét, majd két és fél percen át énekelték a csapat indulóját a svéd labdarúgó élvonalban a Malmö FF szurkolói, miközben a játékosok pályára vonultak a Hammarby IF elleni hazai mérkőzésen. Lenyűgöző fogadtatás, ami a sportsajtó nemzetközi figyelmét is magára vonta.

Még több sport

Révész Bulcsú 6-3-as hátrányban zárta az első napot a sheffieldi snooker-világbajnokság selejtezőjének első fordulójában Sean O'Sullivan ellen. Kedden folytatódik a tíz nyert frame-ig tartó mérkőzés.
Keddtől péntekig a Duna Arénában gyűlik össze a magyar úszósport színe-java, hiszen jön a 126. országos bajnokság. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat arról, hogy mi várható olimpiai kvalifikáció szempontjából is kiemelten fontos versenyen.
Nagyon furcsa mérkőzést játszott a Tour Championship döntőjében Ronnie O'Sullivan és Mark Williams. A két veterán sztár 24 éve nem találkozott egymással pontszerző fináléban, és egy fordulatos, időnként nagyon magas színvonalú mérkőzést tettek az asztalra, mely meglepő végeredményt hozott. Mark Williams 26-szoros pontszerző tornagyőztes lett.
picture

Mark Williams elsöpörte Ronnie O'Sullivant, és tornát nyert

Fotó: Eurosport

A birkózó Nagy Bernadett, aki a nők 76 kilogrammos súlycsoportjában szombaton olimpiai kvótát szerzett, egyelőre még nem gondol a párizsi játékokra.
A színfalak mögé betekintő videót tett közzé a Ferrari a WEC katari idénynyitójáról; a Red Line - Full Access névre keresztelt sorozat legfrissebb epizódja a márka számára sok küzdelmet hozó 1812 km-es versenyről szól. A bő 20 perces kisfilmben az első naptól kezdve végig kísérhetjük az olasz márka pilótáit és kulcsfiguráit, miközben érdekes történetek bontakoznak ki.
A hétvégi Japán Nagydíjon Alex Albon ismét balesetbe keveredett és összetörte a Williamst. Ez már idén a második nagy esése volt a thai pilótának, de egyelőre azt nem tudni, hogy javítható-e az alváz. Ausztráliában végül csak egy autóval tudtak indulni, miután nem készült még pótalkatrész. Kínáig két hetük van végezni a javítással a gyárban, de az anyagi károk miatt már most bajban lehetnek.
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női-kézilabda-válogatott legyőzi Japánt a debreceni olimpiai selejtezőtorna kulcsfontosságúnak ígérkező találkozóján.
Amióta megjelentek, majd rövid idő alatt elárasztották a WEC-et a szebbnél-szebb hypercarok, gyakran visszatérő téma, mennyire összetett feladat vezetni ezeket az autókat. Korábban az egykori forma-1-es világbajnok Jenson Button beszélt erről, most pedig a háromszoros DTM-bajnok, Nürburgring 24h-győztes René Rast mondta el, mi mindennel kell foglalkozniuk menet közben.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés