Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Liverpool bánhatja, hogy nem nyert az MU ellen, de Klopp inkább örül az egy pontnak

Minich Réka

Frissítve 08/04/2024 - 10:43 GMT+2

A Liverpool elvesztette a vezető helyét az angol Premier League-ben, miután csak döntetlent ért el a Manchester United otthonában. Bruno Fernandes és Kobbie Mainoo elképesztő góljaival szerezte meg a vezetést az MU, a végén Salah tizenegyesből csak egyenlíteni tudott. Klopp inkább a pozitívumokat próbálta megtalálni a teljesítményükben.

Jürgen Klopp és Curtis Jones

Fotó: Getty Images

A Manchester United alig jutott el lövésig, de mégis sikerült egy 4 gólos döntetlen kiharcolnia, Jürgen Klopp inkább örülne az 1 pontnak.
Ismét elképesztő meccset játszott a Manchester United. Szokásához híven rengeteg lövést engedett az ellenfélnek és az ellenfél kapuját kevésbé tudta veszélyeztetni kidolgozott helyzetekből, de az egyéni villanások ismét megmentették.
A mérkőzésen a Liverpool tudott előnyt szerezni Luis Diaz góljával, de aztán Bruno Fernandes a kezdőkör széléről emelte át a Kelleher kapust, majd a fiatal Kobbie Mainoo is zseniális gólt lőtt. A 83. percben vitatható tizenegyest kapott a Pool, amit Mohamed Salah magabiztosan váltott gólra.
A végső mérleg 27 lövés és 11 szöglet a Liverpoolnál, a várható gólok (xG) száma pedig 3.59 a United 0.71-es mutatója ellenében. Klopp természetesen frusztrált volt a helyzetkihasználás miatt, de ennek ellenére próbálta megtalálni a pozitívumokat is a rangadó után.
„Egyértelmű, hogy nyernünk kellett volna, de saját magunknak okoztuk a problémáinkat. Kontrolláltuk a meccset, megszereztük a vezetést, sőt több gólt is lőhettünk volna. Az első félidőben nem is volt kapura tartó lövésük, de a második elején rögtön hibáztunk, amit ki is használtak. Bruno gólja elképesztő volt, a szurkolók rá is kapcsoltak utána. Erre lőttek még egy briliáns gólt. Ennek ellenére sikerült visszajönnünk a meccsbe, az Old Trafford mindig nehéz hely számunkra.”
Tudom, hogy az emberek csak azt fogják látni, hogy veszítettünk két pontot, de szerintem nem így kellene hozzáállnunk.
„Olyan volt, mintha elkapkodtuk volna a támadásainkat, sokszor kellett volna még 1-1 passz a végén. Muszáj lesz nyugodtnak maradnunk, továbbra is bajnokok akarunk lenni, nagyon izgalmas lesz a szezon vége. Ezzel a kis visszaeséssel meg kell birkóznunk és arra kell koncentrálnunk, amit eddig is jól csináltunk, amivel eljutottunk idáig. Nem vagyok a legboldogabb, de ez is rendben van. Ha jobban használtuk volna ki a helyzeteinket, akkor nyerhettünk volna. Akárki is lesz a bajnok, az biztos, hogy megérdemli. Mi is ott vagyunk az esélyesek között, ezzel pedig elégedett vagyok.”
A bajnoki hajrá elképesztően szoros idén az angol bajnokságban. Hét fordulóval a vége előtt a Liverpool és az Arsenal azonos pontszámmal áll a tabella élén, de az Ágyúsoknak sokkal jobb a gólkülönbsége, ezzel vezeti a PL-t. A harmadik helyen a Manchester City mindössze 1 ponttal van lemaradva.
Az angol Sky Sports stúdiójában két egykori klublegenda volt a szakértő, akik természetesen elsősorban a saját csapatukra koncentráltak az értékeléskor.
Gary Neville számára döbbenetes volt, hogy a Manchester United a zsenialitása mellett egyik pillanatról a másikra a teljes szétesésre is képes.
„Teljes őrület, ahogy játszanak, néhány dolgot még a legfiatalabb utánpótláskorosztályban sem látni. A védekezésük egyszer még rendben van, aztán hirtelen teljesen üressé válik a középpályájuk. Egyesek letámadásba kezdenek, de a csapattársaik nem követik őket. A bedobásoknál magasra húzzák a védelmet, sokszor csak egyszerűen bedobják a labdát a védővonal mögé. A fociban van rengeteg könnyen tanulható dolog, amiben az MU egészen rossz. Nagyon könnyű játszani ellenük, a Liverpool is 15 lövésig jutott az első félidőben. Az edzői munkát nehéz észrevenni rajtuk, az egyéni húzásokból élnek meg persze a szerencséből.”
Jamie Carragher szerint most már a Manchester City lett a bajnoki cím esélyese, mert sokkal kegyetlenebbül használja ki a helyzeteit.
„Ha a tabellára nézünk, akkor láthatjuk, hogy a Liverpool még mindig jó helyzetben van. Elegem van abból, hogy a United ellen mindig sima győzelmeket várnak tőlünk. Fel kéne fogni, hogy ellenük sosincs könnyű dolgunk. A Manchester United talán a meccs 70-80 százalékában szörnyű volt, mégis döntetlen lett a vége. Emlékszem, hogy néhány éve pont fordítva volt. A United a triplázásért küzdött, mi meg gyengék voltunk. Az Anfield Roadon mégis sikerült egyenlíteni az utolsó percben. A két csapat, mindig különleges meccseket játszik egymás ellen.
Most is láttuk, hogy mekkora különbség volt köztük, a statisztika is ezt támasztja alá, ezért sem érezhetjük azt, hogy a döntetlen jó eredmény számunkra. Ez döntő különbség lehet az idény végén is, a Manchester City sokkal jobban használja ki a helyzeteit, hidegvérűek a kapu előtt. Tudom, hogy különbözőek a csapatok, ez rendben is van. A Liverpool sokkal agresszívabb letámadásban és a meccseik inkább a két kapu előtt zajlanak, a City viszont nyugodtabb, összeszedettebb.”
A hétközi európai kupaforduló után a hétvégén a bajnokságban a Liverpool a Crystal Palace ellen javíthat, a Manchester United pedig a Bournemouth otthonában lép pályára.
Forrás: Sky Sports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés