Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Ha most megszólalnék, abból botrány lenne” – Salah és Klopp összetűzése a meccs után sem ért véget

Németh Dániel

Publikálva 28/04/2024 - 15:40 GMT+2

Mohamed Salah nem viselte túl jól, hogy a szombati, West Ham elleni mérkőzésen csak csereként számított rá Jürgen Klopp. A játékos és az edző ingerült szóváltása a találkozót követően is forró téma volt, Salah pedig utólag még öntött is egy kis olajat a tűzre. Az egyiptomi játékos szerződése 2025 végén lejár, vagyis hamarosan dönteni kell arról, marad-e a Liverpool játékosa.

Mohamed Salah nem örült annak, hogy csak a hajrában kapott lehetőséget Jürgen Klopptól

Fotó: Getty Images

Kivételesen nem kellenek a testbeszédszakértők és a szájról olvasók, hogy megállapítsuk: valami nincs rendben Jürgen Klopp és Mohamed Salah között.

Egy ponttal közelebb lépett a riválisokhoz, mégis messzebb került a bajnoki címtől a Liverpool. Jürgen Klopp csapata szombaton csak 2-2-es döntetlent játszott a West Ham otthonában, és ha a közvetlen riválisok begyűjtik a három pontot (az Arsenalnak ez nehéz lesz, hiszen az ősi rivális Tottenhammel játszik, a Manchester City viszont a Nottingham Foresthez utazik), akkor csak a csodában bízhatnak a hátralévő három fordulóban.
A találkozót azonban nem a Liverpool botlása tette emlékezetessé, hanem Mohamed Salah és Jürgen Klopp hajrában lezajlott vitája. Az egyiptomi klasszist láthatóan frusztrálta, hogy a mérkőzés nagy részét a padon töltötte, és csak akkor küldte pályára a Liverpool vezetőedzője, amikor már égett a ház. Salah pályára lépése előtt Klopp megpróbált váltani néhány szót a szélsővel, aki dühösen reagált, és széttárt karral magyarázott valamit az edzőjének.
A téma nyilvánvalóan a mérkőzést követően azonnal előkerült, Klopp azonban igyekezett hangsúlyozni, minden a legnagyobb rendben, sikerült tisztázniuk az öltözőben a nézeteltérést. „Megbeszéltük az öltözőben, a részemről lezártnak tekintem. Ennyi volt” – mondta a német, és amikor arról kérdezték, vajon Salah is hasonlóan gondolja-e, azt felelte: „Igen, ez volt a benyomásom.”
picture

Mohamed Salah és Jürgen Klopp vitája

Fotó: Getty Images

Salah viselkedése azonban nem feltétlenül arról árulkodott, hogy lezártnak tekintik az ügyet. A lefújást követően röviden megtapsolta a vendégszektort, majd utána egyből az öltöző felé vette az irányt. Az igazán érdekes dolgok a meccs utáni interjúk alatt történtek. Salah nagyon ritkán nyilatkozik a vegyes zónában, rendszerint egy udvarias visszautasítással reagál a kérésekre, és most sem tett kivételt, ezúttal azonban egészen másképp hárította el a kéréseket.
Ha most megszólalnék, abból botrány lenne.
- mondta.
Klopp és Salah véleménye tehát nem feltétlenül egyezik meg abban, hogy lezárult-e az ügy. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy egy edzőnek az az érdeke ilyenkor (kivéve, ha Antonio Conténak hívják), hogy a lehető leggyorsabban hozzálásson a kármentéshez és a tűzoltáshoz. Egy frusztrált futballista ellenben nem feltétlenül gondol a tettek vagy a szavak következményeire, amikor nyilvánosan is kifejezi az elégedetlenségét.
Az egyiptomi formája egyértelműen visszaesett az Afrika-kupa óta, ami miatt Klopp többször is kihagyta a kezdőből. Salah sérülten tért vissza a kontinensbajnokságról, és hat meccset ki kellett hagynia, majd miután kiújult a probléma, további négy találkozón maradt harcképtelen. Ez szinte teljesen ismeretlen terep a játékos számára, hiszen döbbenetesen keveset volt sérült a karrierje során: a Liverpoolban például 2020-ban kellett kihagynia a legtöbb meccset (hármat), akkor is a koronavírus miatt.
picture

Mohamed Salah

Fotó: AFP

Salah a Klopp-érában szinte minden percet a pályán töltött, nagyon ritkán cserélték le, és még ritkábban ültették a padra a kezdéskor. Ehhez képest a Liverpool előző hat meccsén háromszor nem volt ott a kezdőben, és két alkalommal – a Fulham és a West Ham elleni bajnokikon – csak az utolsó 10-15 percre szállhatott be.
Ami nyilvánvalóan nem a világvége, hiszen Salah pár hónapon belül betölti a 32-t, és akármennyire is kiváló a fizikai állapota, előbb vagy utóbb menedzselni kell a terheit, és az is érthető, ha a sérülései miatt most óvatosabban bánnak vele. A Salahhoz hasonló nagy klasszisok azonban ritkán szokták jól viselni, ha kevesebb lehetőséget kapnak, ráadásul az egyiptominak akkor sem nagyon ment a játék, ha az első percektől kezdve pályán volt.

Az Afrika-kupa óta ugyanis mindössze 3 gólt és 1 gólpasszt jegyzett a Premier League-ben. Csak összehasonlításképp: a torna előtt 14 találat és 8 előkészítés állt a neve mellett.

Nyáron komoly dilemma előtt állhat a Liverpool új vezetősége. Mivel Salah szerződése 2025-ben lejár, dönteni kell arról, hogy hosszabbítsanak vele, pénzzé tegyék (Szaúd-Arábiából kapott már nagyobb ajánlatokat), esetleg vállalják a kockázatát, hogy szabadügynök lesz a szezon végén. Reális forgatókönyv tehát, hogy nem csak a Klopp-éra zárul le pár hónapon belül, de története egyik legjobb játékosát is elveszíti a Liverpool.
Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés