Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rögös út vezetett az olimpiai kvótához a magyar birkózónak

Eurosport Magyarország

Publikálva 08/04/2024 - 14:19 GMT+2

A birkózó Nagy Bernadett, aki a nők 76 kilogrammos súlycsoportjában szombaton olimpiai kvótát szerzett, egyelőre még nem gondol a párizsi játékokra.

A birkózó Nagy Bernadett, aki a nők 76 kilogrammos súlycsoportjában szombaton olimpiai kvótát szerzett, egyelőre még nem gondol a párizsi játékokra. (fotó: Magyar Birkózók Szövetsége - Hungarian Wrestling Federation)

Fotó: facebook

Az UTE kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes sportolója a közmédiában beszélt többek között a bakui kvalifikációs versenyről, melyen három mérkőzést nyerve szerezte meg a kvótát.
Elárulta, hogy a mostani torna előtt fontos mérföldkő volt számára a februári Eb, térdsérülését követően közel két év után az első komoly nemzetközi versenyén sikerült a harmadik helyen végeznie.
"Az Eb előtt a zágrábi rangsorversenyen sajnos csak egy mérkőzést birkóztam, így az Eb előtt meccshiányom volt, márpedig a kvalifikációra úgy akartam menni, hogy előtte legyen bennem elég meccs. Az Eb-re ezért nem is éremért mentem, hanem csak azért, hogy minél többet birkózzak, de végül jól jött ki" - jegyezte meg a 23 éves birkózó.
Nagy Bernadett kiemelte, hogy az azeri fővárosban kifejezetten jó sorsolást kapott, mivel a negyeddöntőben azzal a fehérorosz sportolóval került szembe, akit az Eb-negyeddöntőben simán vert, a kvótáért pedig azzal a franciával, akit két hónapja a kontinensviadal bronzmérkőzésén múlt felül, és bár ezúttal mindkét meccs szorosabb volt mint az Eb-n, sikerült ismét legyőznie riválisait.
Az újpestiek birkózója egyelőre még nem gondol az olimpiára, mint mondta, a mezőny a májusi, isztambuli világkvalifikációs viadal után válik teljessé, azt követően foglalkoznak majd a riválisokkal.
Nagy Bernadett az egyedüli magyar kvótaszerzője volt a bakui viadalnak, összeségében pedig a harmadik magyar indulási jogot harcolta ki a játékokra. Korábban a tavalyi világbajnokságon aranyérmes Muszukajev Iszmail (szabadfogás 65 kg) és Losonczi Dávid (kötöttfogás 87 kg) szerzett kvótát.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés