Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az első akadály sikerrel véve, a magyarok legyőzték Bulgáriát a Billie Jean King-kupán

Eurosport Magyarország

Publikálva 08/04/2024 - 17:59 GMT+2

Nagy Adrienn és Szabanin Natália párosa két játszmában nyert, ezzel a magyar női teniszválogatott 2-1-re legyőzte a bolgár csapatot a Billie Jean King-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáján.

Nagy Adrienn és Szabanin Natália (Fotó: Hungarian Tennis)

Fotó: facebook

A magyar együttes - melyből hiányzik az egyaránt top 200-as Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna és Babos Tímea is - Nagy révén bravúros győzelemmel rajtolt, a folytatásban azonban Szabanin kikapott az esélyesebb Viktorya Tomovától.
Így a párosok összecsapása döntött a párharcban, ebben Palágyi Miklós szövetségi kapitány Nagynak és Szabaninnak szavazott bizalmat, a háló túloldalán pedig Lia Karatancheva és Isabella Shinikova állt. A találkozó első szettjében öt bréket láthatott a közönség, ebből pedig a vezetést megszerző magyarok jöttek ki jobban, míg a második felvonásban a magyarok háromszor is elvették ellenfelük szerváját, így 62 perc után győzelmet ünnepelhettek.
A csoportkörben Nagyék kedden az első játéknapon szintén nyertes osztrákokkal találkoznak, míg szerdán a dánokkal csapnak majd össze az A jelű kvartettben. A három csoport első helyezettje és a másodikok különcsatájának a győztese jut tovább a világdöntő selejtezőjébe, míg a 12 csapatos torna utolsó két helyezettje kiesik a zóna II-es csoportjába.
Eredmény, A csoport, 1. forduló:
Magyarország-Bulgária 2-1
  • Nagy Adrienn, Szabanin Natália-Lia Karatancheva, Isabella Shinikova 6:4, 6:3
korábban:
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés